autor:

Piri Piri e Canela

» » , Aluaturi si Foietaje, Torturi

Tort de rodii cu zahãr brun

Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 10 noiembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 10 noiembrie 2010

Ingrediente
Blat:, 6 ouã, 1 canã zahãr brun, 2 + 1/2 cãni fãinã, 1 linguritã praf de copt, 1/2 canã ulei, 1 canã lapte, 1 + 1/2 cãni seminte de rodii, Cremã si decor:, avem 2 optiuni:, 1)Creme Pasteleiro ( budincã de casã), sau:, 2)Budincã de lapte condensat:, 1 cutie lapte condensat (aprox. 400 gr.), 2 cutii lapte* (aprox. 800 ml), 1 linguritã zahãr vanilat, 1 baton scortisoarã, 2 linguri maizena ( amidon de porumb)

Dificultate: Medie Timp: 50 min

7 voturi

Mod de preparare

Recomand iubitorilor de rodii :) este a doua oarã când îl fac si ne place mult.
Pt. cã am fãcut budinca de lapte condensat, am pus mai putin zahãr în blat.
Zahãrul brun este mai putin dulce decât cel rafinat, fiind extras direct din concentratul de trestie. Acest proces eliminã aditivi chimici.
Culoarea poate varia de la auriu la brun închis, depinde de sezon.
1)Albusele se bat spumã.
2)Gãlbenusele se mixeazã cu zahãrul si uleiul. Apoi laptele, fãina, praful de copt si la urmã rodiile. Amestecã bine si toarnã intr-o formã unsã cu ulei si tapetatã cu fãnã.
3)Între timp se pregãteste budinca.
Am fãcut budinca cu lapte condensat asa:
Pune toate ingredintele într-un recipient pe foc mic, amestecãnd încontinuu pânã se îngroasã , o sã ia mai mult timp decât la budinca normalã.
*Am scris "2 cutii de lapte" pt. cã am folosit cutia goalã de lapte condensat ca mãsurã :)
4)Copt si rãcit, tortul se taie pe jumãtate.
Umple tortul cu budinca, seminte de rodii apoi recompune. Pune restul de budincã si rodii.
La cine îi place poate însiropa tortul.
Poftã bunã!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de rodii cu zahãr brun" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu Inka si mousse de fructe

Tort cu Inka si mousse de fructe

1. Separam albusurile de galbenusuri. 2. Albusurile le batem cu 1/2 cana de zahar, iar galbenusurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Torturi
Tort diplomat

Tort diplomat

Foile de gelatina se lasa la inmuiat in laptele rece 10-15 minute. Dupa ce s-a inmuiat, se stoarce

4 voturi    3 comentarii
40 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 12 noiembrie 2010

    Vã multumesc fetelor, aceastã retetã de prãji ne place cel mai mult si nouã, dupã cum am zis pomii de rodii cresc pe aici chiar sãlbateci, eu am primit de la vecinii, nici ei nu mai stiu ce face cu ele...lumea le consumã naturale sau le dã la fabricã pt. a face sirop.Pupici :)

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 11 noiembrie 2010

    O bunatate! In ultimul timp ne pui pe toti la ingrasat cu bunatatile tale. Felicitari!*****

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 11 noiembrie 2010

    Vin si eu la o felie... yamy,yami... sigur e tare gustos.*****

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 11 noiembrie 2010

      yami yami...ce bun e:)

    • cristina a

      cristina a (Chef de cuisine) , 11 noiembrie 2010

      Excelenta reteta! De fapt toate retetele tale sunt. Felicitari!

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 11 noiembrie 2010

      Cat de bine arata............nu am mancat niciodata prajitura cu rodii dar cu siguranta trebuie sa fie tare bun.

    • Catalina

      Catalina (Chef de cuisine) , 11 noiembrie 2010

      Imi plac rodiile foarte mult... si reteta ta e foarte buna, o voi incerca *****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

50 min

7 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 ouã
  • 1 canã zahãr brun
  • 2 + 1/2 cãni fãinã
  • 1 linguritã praf de copt
  • 1/2 canã ulei
  • 1 canã lapte
  • 1 + 1/2 cãni seminte de rodii
  • Cremã si decor:
  • avem 2 optiuni:
  • 1)Creme Pasteleiro ( budincã de casã)
  • sau:
  • 2)Budincã de lapte condensat:
  • 1 cutie lapte condensat (aprox. 400 gr.)
  • 2 cutii lapte* (aprox. 800 ml)
  • 1 linguritã zahãr vanilat
  • 1 baton scortisoarã
  • 2 linguri maizena ( amidon de porumb)

Raporteaza reteta

Retete
de Piri Piri e Canela
Rulouri de jambon afumat cu spanac

Rulouri de jambon afumat cu spanac

1) Se fierbe spanacul, se scurge. Separat se caleste usturoiul taiat marunt in unt se adauga painea

3 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort de ciocolata cu nuci si stafide

Tort de ciocolata cu nuci si stafide

1)Se bate bine untul cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga galbenusele pe rand,se bat albusele

4 voturi    3 comentarii
50 min
Torturi
Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

1)Se face mujdei din jumate capatana de usturoi pisat cu sare,piper,boia,ierburi,ulei de masline.Se

6 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Fripturi

Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)

Vã multumesc fetelor, aceastã retetã de prãji ne place cel mai mult si nouã, dupã cum am zis pomii de rodii cresc pe aici chiar sãlbateci, eu am primit de la vecinii, nici ei nu mai stiu ce face cu ele...lumea le consumã naturale sau le dã la fabricã pt. a face sirop.Pupici :)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu morcovi si crema de branza Tort cu morcovi si crema de branza

Pt blat: se amesteca toate ingredientele in ordinea in care sunt scrise. Eu am folosit 2 forme detasabile de 18 cm, tapetate cu hartie

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Cheesecake cu portocale Cheesecake cu portocale

Pentru blatul din biscuiti: se pun biscuitii in vasul robotului de bucatarie si se maruntesc, dar nu foarte marunt. Se pun biscuitii

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Retete de Pasti
Tort Delicia