autor:

Anca E. Voicu

» » Torturi

Tort de vanilie cu trandafiri de martipan

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 octombrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 octombrie 2015

Ingrediente
pentru blat avem nevoie de:, 5 oua, 5 linguri de zahar, 2 linguri de faina, 7 linguri cu nuca, un praf de copt, un varf lingurita sare, , pentru crema avem nevoie de:, 1 pachet crema de vanilie Dr.Oetker, 3 linguri (rase) de zahar, 250 ml lapte, , pentru sirop avem nevoie de:, apa 400 ml, 1 lingura esenta rom, 6 linguri zahar, , pentru ornat avem nevoie de:, frisca lichida 200 ml, martipan si coloranti alimentari, bomboane decorative Dr.Oetker

Dificultate: Ridicata Timp: 2h

5 voturi

Mod de preparare

Pentru ca azi e aniversarea mamei, am pregatit aseara un tort cu blat de nuca, crema de vanilie si frisca si trandafiri de martipan.

Mod de preparare:
Blatul:
Se separa ouale. Se bat bine albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma. Se adauga zaharul si se bat in continuare pana se intareste spuma. Se adauga treptat galbenusurile. Acum se adauga praful de copt, apoi faina si nuca si amestecam bine. Compozitia obtinuta se asaza intr-o cratita rotunda pe foaie de copt (insa nu uitati sa ungeti si peretii vasului cu unt si apoi tapetati-i cu faina, sa nu se lipeasca aluatul) si se da la cuptor 30 de minute.

Siropul:
Se pun la fiert apa cu zaharul, se fierbe cam 5-10 minute, se ia de pe foc si se adauga esenta de rom.
Abia dupa ce s-au racit si blatul si siropul, putem taia blatul in doua si il insiropam.
Asa ca pana se racesc cele doua, pregatim crema si frisca.

Crema:
Se amesteca bine cu mixerul praful de crema de vanilie cu laptele rece si zaharul, pana se obtine o consistenta cremoasa. Cu o parte din crema umpleti tortul, iar o mica parte pastrati-o pentru ornat.

Batem si frisca lichida cu mixerul pana se intareste.
Apoi dam crema si frisca la frigider, iar intre timp, ne putem ocupa de florile de martipan.

Florile de martipan:
Se taie bucatele de martipan si se pun 2-3 picaturi de colorant alimentar, se framanta bine cu mainile, apoi se preseaza cu degetele (sau ustensilele decorative daca aveti) pentru a obtine petale. Formati floricele, frunzulite si orice mai doriti. Folositi manusi pentru ca martipanul e un pic lipicios. Puteti lucra pe un fund de plastic.

Decorul:
Se insiropeaza cele doua jumatati, se adauga crema de vanilie, se vine cu capacul tortului si apoi se imbraca in frisca si se decoreaza cu flori de crema, frisca, florile din martipan si bombonele decorative.

Timpul total de pregatire este de aprox 2 ore.
Portii: 10

Pofta Buna!

Reteta se gaseste si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2015/10/tort-de-vanilie-cu-trandafiri-de.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de vanilie cu trandafiri de martipan" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Prajitura Hello Kitty

Prajitura Hello Kitty

Se pun intr-un castron: oul, faina, cacao, zaharul si praful de copt si se amesteca bine apoi se

4 voturi    2 comentarii
40 min
Torturi
Tort de ciocolata cu blat de caise

Tort de ciocolata cu blat de caise

Puneti intr-un castron gemul, 3-4 galbenusuri, praful de copt stins cu putina zeama de lamaie sau

29 voturi    10 comentarii
1h 40 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mariana , 28 noiembrie 2017

    Foarte bun, felicitari.

Dificultate

Ridicata

Timp

2h

5 voturi

Ingrediente

  • pentru blat avem nevoie de:
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 2 linguri de faina
  • 7 linguri cu nuca
  • un praf de copt
  • un varf lingurita sare
  • pentru crema avem nevoie de:
  • 1 pachet crema de vanilie Dr.Oetker
  • 3 linguri (rase) de zahar
  • 250 ml lapte
  • pentru sirop avem nevoie de:
  • apa 400 ml
  • 1 lingura esenta rom
  • 6 linguri zahar
  • pentru ornat avem nevoie de:
  • frisca lichida 200 ml
  • martipan si coloranti alimentari
  • bomboane decorative Dr.Oetker

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

11 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

4 voturi    4 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Fara foto

Mariana

Foarte bun, felicitari.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
KINDER PINGUIN TORT