Pentru ca azi e aniversarea mamei, am pregatit aseara un tort cu blat de nuca, crema de vanilie si frisca si trandafiri de martipan.
Mod de preparare:
Blatul:
Se separa ouale. Se bat bine albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma. Se adauga zaharul si se bat in continuare pana se intareste spuma. Se adauga treptat galbenusurile. Acum se adauga praful de copt, apoi faina si nuca si amestecam bine. Compozitia obtinuta se asaza intr-o cratita rotunda pe foaie de copt (insa nu uitati sa ungeti si peretii vasului cu unt si apoi tapetati-i cu faina, sa nu se lipeasca aluatul) si se da la cuptor 30 de minute.
Siropul:
Se pun la fiert apa cu zaharul, se fierbe cam 5-10 minute, se ia de pe foc si se adauga esenta de rom.
Abia dupa ce s-au racit si blatul si siropul, putem taia blatul in doua si il insiropam.
Asa ca pana se racesc cele doua, pregatim crema si frisca.
Crema:
Se amesteca bine cu mixerul praful de crema de vanilie cu laptele rece si zaharul, pana se obtine o consistenta cremoasa. Cu o parte din crema umpleti tortul, iar o mica parte pastrati-o pentru ornat.
Batem si frisca lichida cu mixerul pana se intareste.
Apoi dam crema si frisca la frigider, iar intre timp, ne putem ocupa de florile de martipan.
Florile de martipan:
Se taie bucatele de martipan si se pun 2-3 picaturi de colorant alimentar, se framanta bine cu mainile, apoi se preseaza cu degetele (sau ustensilele decorative daca aveti) pentru a obtine petale. Formati floricele, frunzulite si orice mai doriti. Folositi manusi pentru ca martipanul e un pic lipicios. Puteti lucra pe un fund de plastic.
Decorul:
Se insiropeaza cele doua jumatati, se adauga crema de vanilie, se vine cu capacul tortului si apoi se imbraca in frisca si se decoreaza cu flori de crema, frisca, florile din martipan si bombonele decorative.
Timpul total de pregatire este de aprox 2 ore.
Portii: 10
Pofta Buna!
Reteta se gaseste si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2015/10/tort-de-vanilie-cu-trandafiri-de.html

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii