autor:

autor

» » Delicii sanatoase de la bloggeri

Tort dietetic de inghetata de vanilie, ciocolata si fructe de padure

    Reteta postata pe: 14 august 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 14 august 2014

Ingrediente
Blat, 75 gr unt, 2 oua medii, 100 gr zahar Green Sugar, 120 gr faina, 20 gr cacao, 100 ml iaurt, 1/2 lingurita praf de copt, 1/2 lingurita bicarbonat, 1 praf de sare, 1 lingurita extract de vanilie, , Inghetata, 500 ml lapte, 4 oua, 8 linguri zahar Green Sugar, 1 pastaie de vanilie, 400 ml iaurt grecesc 10%, 2 linguri miere, 1 lingura suc de lamaie, 100 gr ciocolata neagra, 100 gr fructe de padure, , Decor, frisca, fructe de padure

Dificultate: Redusa Timp: 3h

5 voturi

Mod de preparare

Untul moale la temperatura camerei il mixam cu zaharul Green Sugar pana cand devine cremos si aerat. Adaugam ouale cate unul pe rand si mixam bine dupa fiecare adaugare.



Separat amestecam faina alba cu cacaoa, praful de copt, bicarbonatul si sarea. Punem jumatate din ingredientele uscate peste crema de oua si unt si mixam usor. Turnam iaurtul, extractul de vanilie apoi restul de ingrediente uscate si mixam din nou.



Preincalzim cuptorul la 180 de grade si tapetam cu hartie de copt o tava rotunda de 20 cm diametru. Turnam compozitia in tava si coacem blatul timp de 30-35 de minute pana cand trece testul cu scobitoarea. Lasam blatul la racit pe un gratar.



Pastaia de vanilie o despicam cu un cutit cu varf ascutit si scoatem semintele cu grija. Punem laptele pe foc impreuna cu semintele si pastaia de vanilie si lasam pana cand ajunge la punctul de fierbere. Oprim focul si lasam la infuzat pentru 30 de minute.



Dupa jumatate de ora scoatem pastaia de vanilie si punem laptele din nou pe foc. Galbenusurile le frecam cu 4 linguri zahar pana cand se albesc usor la culoare. Punem 2-3 linguri de lapte peste galbenusuri si amestecam repede ca sa nu obtinem omleta. Apoi procedam invers, turnam crema de oua peste lapte si punem din nou pe foc mic, mic. Lasam pe foc pana se ingroasa usor, in jur de 10 minute. Nu se va ingrosa la fel de mult ca o crema, ci va fi ca o smantana mai lichida.

Crema nu trebuie sa fiarba de aceea focul trebuie sa fie foarte mic si de preferat e sa folosim o oala cu fund gros.



Luam o treime din crema si o amestecam cu ciocolata bine de tot, pana cand obtinem o compozitie omogena. Lasam cremele la racit.



Separat amestecam iaurtul cu mierea si lamaia. Luam o treime din iaurt si o adaugam in crema de ciocolata, restul il punem in crema de vanilie.



Albusurile le batem spuma tare impreuna cu un praf de sare. Adaugam apoi cele 4 linguri de zahar ramase pe rand, si mixam bine dupa fiecare adaugare. Luam o treime din spuma de albusuri si o adaugam in crema de ciocolata cu miscari de jos de sus. Punem compozitia intr-un vas termorezistent si il dam la congelator pentru 2 ore.

Restul de albusuri il incorporam usor in crema de vanilie, apoi impartim compozitia in doua. Jumatate o vom lasa asa iar in cealalta jumatate vom pune fructele de padure zdrobite cu furculita sau cu blenderul. Punem cele doua compozitii in vase separate la congelator.

Din jumatate in jumatate de ora vom amesteca in toate cele 3 feluri de inghetata pentru a sparge acele de gheata.



Dupa 2 ore scoatem inghetata de ciocolata din congelator si o punem intr-o forma rotunda de diametru 16 cm pentru inca o ora pentru a se intari cat mai bine.

Cand inghetata de ciocolata e suficient de tare trecem la asamblare. Luam inghetata de fructe de padure si o punem in forma in care am copt tortul. Asezam in mijloc inghetata de ciocolata iar lateralele le umplem cu inghetata de vanilie. Deasupra punem blatul de cacao (nivelat) si dam din nou la congelator pentru inca 2-3 ore.



Scoatem tortul de inghetata din congelator si-l rasturnam pe un platou. Decoram tortul cu frisca si fructe de padure apoi il lasam jumatate de ora la temperatura camerei pentru a se putea taia frumos. Servim cu pofta!

Enjoy!


Reteta pregatita de Paula, @enjoydessert.blogspot.ro, cu produsele oferite de Green Sugar si Laboratoarele Remedia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort dietetic de inghetata de vanilie, ciocolata si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Delicii sanatoase de la bloggeri
Dulceata de zmeura cu zero calorii

Dulceata de zmeura cu zero calorii

Ce poate fi mai placut decat sa culegi zmeura proaspata din gradina si sa faci o bunatate de dulceata

0 voturi    1 comentariu
2h
Delicii sanatoase de la bloggeri
Limonada cu ghimbir, fara zahar

Limonada cu ghimbir, fara zahar

Portia de sanatate vine astazi sub forma unei bauturi perfecte pentru zilele toride de vara! Este

3 voturi    0 comentarii
15 min
Delicii sanatoase de la bloggeri

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Georgeta Blaschke Dumitrache , 14 august 2014

    Cred ca este un deliciu.,.,am sa il incerc si eu ,imi plac dulciurile cu fructe,..,,.multumesc

Dificultate

Redusa

Timp

3h

5 voturi

Ingrediente

  • Blat
  • 75 gr unt
  • 2 oua medii
  • 100 gr zahar Green Sugar
  • 120 gr faina
  • 20 gr cacao
  • 100 ml iaurt
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • Inghetata
  • 500 ml lapte
  • 4 oua
  • 8 linguri zahar Green Sugar
  • 1 pastaie de vanilie
  • 400 ml iaurt grecesc 10%
  • 2 linguri miere
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 100 gr fructe de padure
  • Decor
  • frisca
  • fructe de padure

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

101 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Delicii sanatoase de la bloggeri

Aperitive festive Aperitive festive

Bărcuţe cu brânză, ridichi-flori de cireş, castraveţi sculptaţi, toate menite să îi încânte pe cei mici

2 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Tarta cu piersici si rodie, fara zahar Tarta cu piersici si rodie, fara zahar

Incingem cuptorul la 180 de grade Celsius. Taiem foietajul in forma dreptunghiulara (sau in orice alta forma, important e sa va placa

2 voturi    3 comentarii
40 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Tarta delicioasa cu zmeura