autor:

KatrinC

» » Torturi

Tort din clatite cu budinca de ciocolata si visine

Autor: KatrinC (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 decembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: KatrinC (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 decembrie 2010

Ingrediente
Incredinte pentru aluatul de clatite (aproximativ 18 clatite):, -Lapte (300 ml), -Faina (4-5 linguri), -Oua (2 buc.), -Zahar (dupa gust, cit de dulce doriti sa fie), -Un pachetel de praf de copt Dr. Oetqer, -Un praf de sare, -Doua linguri ulei vegetal dublu rafinat, , Incrediente pentru umplutura:, -Budinca cu gust de ciocolata Dr. Oetqer, -Ciocolata neagra cu alune intregi, -Lapte (500 ml) pentru prepararea budincii, -2-3 linguri zahar pentru prepararea budincii, -Visina in sucul ei, -Betisoare cu umplutura din comert pentru decorul tortului

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

7 voturi

Mod de preparare

Clatite:
Se va incepe cu pregatirea aluatului pentru clatite: se vor bate cu zaharul cele 2 oua, apoi se va adauga faina si praful de copt, praful de sare, se va amesteca bine (se va obtine o masa putin viscoasa), se vor adauga cele 2 linguri de ulei rafinat (pentru a nu se lipi clatitele la copt), apoi treptat se va adauga si laptele. Se va mesteca totul bine, apoi se vor coace clatitele.
Umplutura:
Budinca se va prepara conform retetei indicate pe ambalaj. Veti avea nevoie de 500 ml de lapte si 2-3 linguri de zahar. Dupa ce ati preparat-o, o lasati la racit la temperatura camerei. Separat intr-o cratita puneti 2 linguri lapte si un pic de unt si puneti-o la foc mic, dupa ce s-au incalzit bine, s-a topit untul, adaugati ciocolata neagra cu alune intregi, luati cratita de pe foc si mestecati pana se topeste ciocolata.
In timp ce se va mai racori un pic ciocolata topita, veti purcede la oformarea tortului. Ungeti fiecare clatita cu budinca si puneti visine deasupra (se poate de pus si peste una visine, nu neaparat la fiecare clatita), si tot asa pana la ultima peste care veti turna ciocolata topita aproape racita. Alunele intregi din ciocolata le veti utiliza la decorul tortului (in dependenta de imaginatia fiecaruia). Pentru decor eu am mai folosit si niste betisoare cu umplutura, pe care le-am fixat cu ajutorul scobitorilor.
Se va da la frigider pentru macar cel putin 1 ora.
A iesit un deliciu, toata lumea a ramas multumita.
Pofta mare va doresc !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort din clatite cu budinca de ciocolata si visine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de ciocolata si banane fara coacere

Tort de ciocolata si banane fara coacere

Am început prin a face crusta. Am amestecat biscuiții cu zahărul pudră, untul topit, o lingură

3 voturi    0 comentarii
20 min
Torturi
Tort lapte de pasare cu cacao

Tort lapte de pasare cu cacao

blatul: se incalzesc ouale cu galbenusurile,un pic de sare si cu zaharul la bain-marie pana ajunge

54 voturi    36 comentarii
5h
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 05 aprilie 2011

    O reteta plina de ciocolata,foarte gustoasa! Felicitari!

  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 10 decembrie 2010

    wow ce bine arata si ce interesant e...salvata!

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 09 decembrie 2010

    Aromat si apetisant! Bine ai venit pe gustos.ro !!!!!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 08 decembrie 2010

      Foarte buna ideia ! ciocolata si visine...Yumi,yumi, ce combinatie buna! Felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

7 voturi

Ingrediente

  • Incredinte pentru aluatul de clatite (aproximativ 18 clatite):
  • -Lapte (300 ml)
  • -Faina (4-5 linguri)
  • -Oua (2 buc.)
  • -Zahar (dupa gust
  • cit de dulce doriti sa fie)
  • -Un pachetel de praf de copt Dr. Oetqer
  • -Un praf de sare
  • -Doua linguri ulei vegetal dublu rafinat
  • Incrediente pentru umplutura:
  • -Budinca cu gust de ciocolata Dr. Oetqer
  • -Ciocolata neagra cu alune intregi
  • -Lapte (500 ml) pentru prepararea budincii
  • -2-3 linguri zahar pentru prepararea budincii
  • -Visina in sucul ei
  • -Betisoare cu umplutura din comert pentru decorul tortului

Raporteaza reteta

Retete
de KatrinC
Chec cu gutui si nuci

Chec cu gutui si nuci

Se separa albusurile de galbenusuri. Se adauga zaharul/zaharul vanilat si se bat spuma separat. Dupa

3 voturi    5 comentarii
1h 5 min
Dulciuri diverse
Fursecuri cu dovleac si scortisoara

Fursecuri cu dovleac si scortisoara

Se mixeaza oul cu o lingura de zahar. Untul se mixeaza cu restul de zahar pana se obtine o masa pufoasa.

3 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Tort de biscuiti cu ciocolata, halva si esenta de rom

Tort de biscuiti cu ciocolata, halva si esenta de rom

Este un tort foarte rapid de gatit si foarte gustos. Preparam, mai intai, siropul in felul urmator:

21 voturi    3 comentarii
1h
Torturi

mirey (Chef de cuisine)

O reteta plina de ciocolata,foarte gustoasa! Felicitari!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort alpahores Tort alpahores

In vasul mixerului se bat bine ouale cu zahar pana devin o compozitie spumoasa mai deschisa la culoare; se adauga uleiul si se continua

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Tort Steliana Tort Steliana

Pentru onomastica surorii mele, am pregătit un tort cu nucă, cremă cu alune de pădure, ciocolată, frişcă şi alune de pădure

1 vot    1 comentariu
3h 30 min
Dulciuri diverse
Tort Lorivecina