Clatite:
Se va incepe cu pregatirea aluatului pentru clatite: se vor bate cu zaharul cele 2 oua, apoi se va adauga faina si praful de copt, praful de sare, se va amesteca bine (se va obtine o masa putin viscoasa), se vor adauga cele 2 linguri de ulei rafinat (pentru a nu se lipi clatitele la copt), apoi treptat se va adauga si laptele. Se va mesteca totul bine, apoi se vor coace clatitele.
Umplutura:
Budinca se va prepara conform retetei indicate pe ambalaj. Veti avea nevoie de 500 ml de lapte si 2-3 linguri de zahar. Dupa ce ati preparat-o, o lasati la racit la temperatura camerei. Separat intr-o cratita puneti 2 linguri lapte si un pic de unt si puneti-o la foc mic, dupa ce s-au incalzit bine, s-a topit untul, adaugati ciocolata neagra cu alune intregi, luati cratita de pe foc si mestecati pana se topeste ciocolata.
In timp ce se va mai racori un pic ciocolata topita, veti purcede la oformarea tortului. Ungeti fiecare clatita cu budinca si puneti visine deasupra (se poate de pus si peste una visine, nu neaparat la fiecare clatita), si tot asa pana la ultima peste care veti turna ciocolata topita aproape racita. Alunele intregi din ciocolata le veti utiliza la decorul tortului (in dependenta de imaginatia fiecaruia). Pentru decor eu am mai folosit si niste betisoare cu umplutura, pe care le-am fixat cu ajutorul scobitorilor.
Se va da la frigider pentru macar cel putin 1 ora.
A iesit un deliciu, toata lumea a ramas multumita.
Pofta mare va doresc !!!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii