Tort din wafe si donuts cu jeleu de zmeura

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Tort din wafe si donuts cu  jeleu de zmeura

Ingrediente

  • Pentru wafe si donuts:
  • 260g faina
  • 130g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 150 ml lapte
  • 100ml smantana
  • 3 oua
  • 3 linguri ulei
  • 1 plic praf de copt
  • Pentru jeleu:
  • 150ml sirop de zmeura
  • 1 pachet praf de budinca de frisca
  • 50g zahar
  • 500g zmeura
  • Pentru crema din interiorul tortului:
  • 400ml lapte
  • 1 pachet praf de budinca ciocolata amaruie
  • 5 linguri de zahar
  • Pentru crema de decor:
  • 1 pachet crema de vanilie pentru torturi si prajituri
  • 200g frisca lichida
  • 50g zahar pudra
  • Pentru insiropare:
  • 50ml sirop de zmeura
  • 20ml apa

Mod de preparare

Pentru wafe si donuts: Toate ingredientele se amesteca si din compozitia obtinuta se fac doua wafe cu aparatul pentru wafe si din restul de compozitie se fac donuts cu aparatul pentru donuts.

Pentru crema din interiorul tortului: Se pun 350ml intr-o cratita, iar cu 50ml laptele ramas se amesteca praful de budinca si zaharul pana se topeste zaharul si se adauga apoi peste laptele din cratita si se da la fiert pana se obtine budinca.

Pentru crema de decor: Intr-un castron se bate frisca lichida cu crema rece de vanilie si cu zaharul pudra.

Pentru insiropare: Se amesteca siropul de zmeura cu apa si se pun la fiert si se lasa sa dea un clocot dupa care se ia de pe foc si se insiropeaza wafele si donuts.

Pentru pregatirea tortului:

Pe o tava se aseaza prima wafa se insiropeaza, iar peste wafa se pune budinca de ciocolata si jumatate din jeleul de zmeura, apoi si pune urmatoarea wafa care de asemenea se insiropeaza si peste care se pune restul de jeleu de zmeura si crema de vanilie pentru decor. Se insiropeaza si donuts si se aseaza de jur imprejurul tortului, iar deasupra tortului se presara zmeura.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise