autor:

lavinia

» » Torturi

Tort diplomat

Autor: lavinia (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: lavinia (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 aprilie 2009

Ingrediente
4 pachete de gelatina (10g), 1 cutie compot ananas, 3 oua, 250 g zahar, 1/2 kg frisca lichida

Dificultate: Medie Timp: 50 min

3 voturi

Mod de preparare

Pachetele de gelatina se pun la inmuiat in zeama de la compotul de ananas aprox 30-50 min. Dupa ce s-a facut compacta, gelatina se amesteca cu galbenusurile si 100 g de zahar si se pune la foc mic pana se face o compozitie ca o budinca.

Albusurile se bat spuma si apoi se adauga zaharul ramas putin cate putin.

Separat se face frisca; jumatate din cantitatea de frisca se amesteca cu albusul batut spuma si cu gelatina calduta.(gelatina trebuie sa fie neaparat calda pt k altfel nu se va omogeniza).

Dupa ce ati amestecat compozitia, turnati-o intr-un vas inalt(cratita) pe fundul caruia s-au pus bucatile de ananas din compot.

Se lasa la frigider pana se intareste, apoi se aseaza pe un platou si se orneaza cu frisca ramasa
sper sa va placa.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
tort diplomat cu pere

tort diplomat cu pere

blatul:Se separa albusurile de galbenusuri.Acestea din urma se bat bine cu zaharul,se adauga faina

3 voturi    2 comentarii
1h
Torturi
Tort diplomat cu aroma de zmeura

Tort diplomat cu aroma de zmeura

Se bat ouale cu zaharul se adauga laptele si vanilia (2-3 vanilii), se pune la fiert pe abur amestecind

2 voturi    0 comentarii
6h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 12 mai 2010

    Gustos si racoritor!Si al meu e ornat cu frisca...

Dificultate

Medie

Timp

50 min

3 voturi

Ingrediente

  • 4 pachete de gelatina (10g)
  • 1 cutie compot ananas
  • 3 oua
  • 250 g zahar
  • 1/2 kg frisca lichida

Raporteaza reteta

mirey

mirey (Chef de cuisine)

Gustos si racoritor!Si al meu e ornat cu frisca...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort racoritor cu crema de iaurt si piersici Tort racoritor cu crema de iaurt si piersici

Blatul : Albusurile se bat spuma, dupa care se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana se topeste zaharul. Galbenusurile

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort Ladita cu capsuni Tort Ladita cu capsuni

Din aluatul fraged am taiat pentru baza tortului o foaie pe dimensiunea dorita, pe care am copt-o la 200°C pana s-a rumenit (10

0 voturi    0 comentarii
4h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu capsuni si crema de ciocolata