Pachetele de gelatina se pun la inmuiat in zeama de la compotul de ananas aprox 30-50 min. Dupa ce s-a facut compacta, gelatina se amesteca cu galbenusurile si 100 g de zahar si se pune la foc mic pana se face o compozitie ca o budinca.
Albusurile se bat spuma si apoi se adauga zaharul ramas putin cate putin.
Separat se face frisca; jumatate din cantitatea de frisca se amesteca cu albusul batut spuma si cu gelatina calduta.(gelatina trebuie sa fie neaparat calda pt k altfel nu se va omogeniza).
Dupa ce ati amestecat compozitia, turnati-o intr-un vas inalt(cratita) pe fundul caruia s-au pus bucatile de ananas din compot.
Se lasa la frigider pana se intareste, apoi se aseaza pe un platou si se orneaza cu frisca ramasa
sper sa va placa.
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii