autor:

lavinia

» » Torturi

Tort diplomat

Autor: lavinia (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: lavinia (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 aprilie 2009

Ingrediente
4 pachete de gelatina (10g), 1 cutie compot ananas, 3 oua, 250 g zahar, 1/2 kg frisca lichida

Dificultate: Medie Timp: 50 min

3 voturi

Mod de preparare

Pachetele de gelatina se pun la inmuiat in zeama de la compotul de ananas aprox 30-50 min. Dupa ce s-a facut compacta, gelatina se amesteca cu galbenusurile si 100 g de zahar si se pune la foc mic pana se face o compozitie ca o budinca.

Albusurile se bat spuma si apoi se adauga zaharul ramas putin cate putin.

Separat se face frisca; jumatate din cantitatea de frisca se amesteca cu albusul batut spuma si cu gelatina calduta.(gelatina trebuie sa fie neaparat calda pt k altfel nu se va omogeniza).

Dupa ce ati amestecat compozitia, turnati-o intr-un vas inalt(cratita) pe fundul caruia s-au pus bucatile de ananas din compot.

Se lasa la frigider pana se intareste, apoi se aseaza pe un platou si se orneaza cu frisca ramasa
sper sa va placa.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
TORT DIPLOMAT

TORT DIPLOMAT

• se bat ouale cu zaharul si vanilia, se adauga laptele si se bat pe abur pana se ingroase ca o

15 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort diplomat

Tort diplomat

Foile de gelatina se lasa la inmuiat in laptele rece 10-15 minute. Dupa ce s-a inmuiat, se stoarce

4 voturi    3 comentarii
40 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 12 mai 2010

    Gustos si racoritor!Si al meu e ornat cu frisca...

Dificultate

Medie

Timp

50 min

3 voturi

Ingrediente

  • 4 pachete de gelatina (10g)
  • 1 cutie compot ananas
  • 3 oua
  • 250 g zahar
  • 1/2 kg frisca lichida

Raporteaza reteta

mirey

mirey (Chef de cuisine)

Gustos si racoritor!Si al meu e ornat cu frisca...

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort de inghetata cu coacaze rosii, caise si zmeura Tort de inghetata cu coacaze rosii, caise si zmeura

Se spala fructele (caisele se curata de piele si samburi), se maruntesc, pe rand, in robotul de bucatarie, dupa care se dau prin strecuratoare

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort cu fructe de padure Tort cu fructe de padure

Se spala fructele de padure si se lasa sa se scurga. Branza mascarpone se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie. Intr-un alt

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tort cu crema alba ,capsuni si cirese.