autor:

alina84mrc

» » Torturi

Tort Diplomat

Autor: alina84mrc (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: alina84mrc (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 septembrie 2010

Ingrediente
Oua:6 buc, Zahar: 400 gr, Lapte:600 ml fiert si racit sau pasteurizat, Frisca Lichida:1000 ml, Gelatina:4 pliculete, Compot ananas:o conserva, Stafide: 200 gr, esenta vanilie: dupa gust

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Se pune gelatina la inmuiat in apa calduta conform instructiunilor de pe ambalaj.In acest timp se amesteca ouale intregi cu laptele si cu zaharul si, dupa ce s-a omogenizat se da la foc mic,amestecand continuu.Aceasta crema nu trebuie sa fiarba,ci trebuie tinuta pe foc atat cat sa se gateasca ouale sa nu fie crude.Se ia de pe foc, se lasa sa se racoreasca putin si se adauga gelatina inmuiata, dupa care se mai pune din nou pe foc,pentru cateva minute,aducandu-se doar pana la punctul de fierbere.Se lasa se se raceasca complet,se adauga esenta de vanilie si 700 ml de frisca batuta in prealabil(restul de 300 ml frisca se pastreaza pentru ornat).Dupa ce s-a omogenizat bine, se adauga stafidele si cubulete de ananas(sau orice fructe doriti)se va turna intr-o forma preferata de dvs(fie rotunda,fie dreptunghiulara),care va fi tapetata in prealabil cu folie transparenta sau ciolofan.Se da la frigider pentru cel putin 4 ore.Dupa ce s-a inchegat, se rastoarna pe un platou si se orneaza cu frisca si fructe.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Diplomat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort diplomat

Tort diplomat

Ouale, zaharul si laptele se amesteca pana devin ca o smantana si se dau la rece. Zeama de la compotul

35 voturi    9 comentarii
1h
Torturi
Tort Diplomat

Tort Diplomat

Pentru blat: se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu zaharul si sarea pana

2 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Oua:6 buc
  • Zahar: 400 gr
  • Lapte:600 ml fiert si racit sau pasteurizat
  • Frisca Lichida:1000 ml
  • Gelatina:4 pliculete
  • Compot ananas:o conserva
  • Stafide: 200 gr
  • esenta vanilie: dupa gust

Raporteaza reteta

Retete

din Torturi

Tort cu zmeura si whisky Tort cu zmeura si whisky

Pentru Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu praful de sare, pe urma punem zaharul si mixam usor pana

0 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Tort cu blat cu gem de gutui Tort cu blat cu gem de gutui

Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se pun la robot cu putina sare si se mixeaza la viteaza mare pana se obtine o spuma

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
tort ciocolata