autor:

Vicky

» » , Retete de Pasti, Prajituri

Tort diplomat

Autor: Vicky (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 septembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vicky (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 septembrie 2011

Ingrediente
1 blat de tort, 6 oua, 6 linguri zahar, 2 pliculete zahar vanilat, 300ml lapte, 4 pliculete gelatina, 500 ml frisca, fructe dupa plac (portocale si kiwi, am avut eu)

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

18 voturi

Mod de preparare

Galbenusurile se freaca cu zaharul,zaharul vanilat, adaugam laptele treptat si punem la fiert pe bain-marie amestecand continuu pana incepe sa se ingroase putin.
Gelatina se dizolva in 150 ml apa rece, apoi se adauga peste crema fierbinte.
Cand incepe sa se intareasca se pune peste frisca batuta si se amesteca bine, se adauga si albusurile batute bine. Apoi se pun si fructele taiate cubulete si se omogenizeaza bine. Se pune o felie de blat de tort intr-un inel de tort, se insiropeaza putin cu suc din compot, adaugam crema si nivelam cat de cat egal.
Apoi se pune si capacul blatului care se insiropeaza si el putin, se da la frigider pentru 4-5 ore sa se intareasca compozitia tortului.
Se indeparteaza inelul de tort si se imbraca tot cu frisca .Adaugam fructe dupa inspiratia fiecaruia. Se lasa la rece peste noapte sau cel putin 2-3 ore.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tort Diplomat special de sarbatori

Tort Diplomat special de sarbatori

 Se mixează gălbenuşurile, zahărul, făina până la omogenizare. Se adaugă laptele şi se

8 voturi    4 comentarii
1h 15 min
Torturi
Tort Diplomat - varianta mea

Tort Diplomat - varianta mea

Se bate frisca si se pune la rece.Se separa ouale si se bat albusurile cu 200 gr de zahar,apoi se

5 voturi    7 comentarii
1h 5 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Maria Viorica , 20 august 2013

    wowwwww place yamyyyy <3.

  • Vicky

    Vicky (Chef de cuisine) , 05 septembrie 2011

    Si al meu este preferatul intre torturi, racoritor si si cu fructe, multumesc fetele pentru aprecieri.

  • mia

    mia (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2011

    Racoritor si foarte bun....felicitari...

    • Marian

      Marian (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2011

      dintre toate felurile de tort, "diplomatul" este preferatul meu... al tau arata grozav si cred ca este si foarte bun! felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

18 voturi

Ingrediente

  • 1 blat de tort
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 300ml lapte
  • 4 pliculete gelatina
  • 500 ml frisca
  • fructe dupa plac (portocale si kiwi
  • am avut eu)

Raporteaza reteta

Retete
de Vicky
Chiftelute de post

Chiftelute de post

Cartofi se dau pe razatoarea mare,ceapa se toaca marunt,usturoiul se piseaza,ciupercile se toaca

52 voturi    7 comentarii
1h
Retete vegetariene
Carne marinata in vin

Carne marinata in vin

Mi-am taiat carnea felii, si am pregatit condimentele, Usturoiul si ienibahar-ul le-am pisat si

21 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne
Saratele cu branza

Saratele cu branza

Cu cat branza este mai sarata cu ata ies mai bune saratelele, dar sa nu fie nici prea exagerat de

81 voturi    25 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Vicky (Chef de cuisine)

Si al meu este preferatul intre torturi, racoritor si si cu fructe, multumesc fetele pentru aprecieri.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Guguluf cu ciocolata Guguluf cu ciocolata

Procedam asa : mixam galbenusurile cu zaharul, uleiul, praful de copt si zaharul vanilat; albusurile se bat spuma cu un praf de sare.

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura desteapta cu dovleac Prajitura desteapta cu dovleac

Dovleacul a fost spalat, sters cu prosop de bucatarie, taiat in felii groase, scos miezul cu samburi si copt in tava tapetata cu hartie

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Prajitura Rasturnata cu Portocale Rosii