autor:

Dumitrache Anisoara

» » Dulciuri diverse

Tort Diplomat

Autor: Dumitrache Anisoara (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 septembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dumitrache Anisoara (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 septembrie 2012

Ingrediente
300gr. zahar tos, 40gr. gelatina (in jur de 4 pachetele de gelatina pudra), 6 buc. oua, 100 ml. lapte dulce, 3 pachete de frisca praf (Dr. Oetker)+1 pachet pentru ornat.

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

1 vot

Mod de preparare

Se pune la inmuiat gelatina in 100 ml. apa rece timp de 10 minute. Cand geletina este gata se pune pe foc la bain marie impreuna cu laptele,ouale si zaharul.Se amesteca incontinu pentru a nu se forma cocoloase si se fierbe pana aproape de punctul de fierbere.(se vede pe marginea oalei ca incepe sa faca basicute iar daca lasam sa fiarba compozitia se branzeste-se vede ca a ajuns la stadiul de fierbere dupa faptul ca nu mai este lucioasa). In timp ce aceasta compozitie este lasata sa se racoreasca ,batem frisca,iar dupa aceea le amestecam impreuna formand o compozitie vascoasa destul de groasa.Aceasta compozitie poate fi asezonata cu bucatele de diverse fructe-pot fii si din compot-,sau fructe confiate si tinute in putin coniac pentru a se inmuia (taiate cat mai marunt pentru a se putea taia la sfarsit bucati de tort cat mai netede fara rupturi.Compozitia obtinuta poate fii impartita in mai multe parti si amestecata cu diverse- cacao pentru a obtine culoarea maro-bej, afine pentru culoarea mov-violet sau cu coloranti alimentari sintetici.Compozitia se toarna intr-o forma de orice fel tapetata cu plastic,pentru a putea fii scoasa cu usurinta din tava sau cratita si se da la rece pana aceasta este tare si suporta sa fie taiata.Forma poate fii tapetata pe margini cu piscoturi pentru sampanie inmuiate in cafea.Dupa ce rasturnati forma pe un platou sau tava puteti orna cu frisca si fructe.Depinde de imaginatia fiecaruia.La un platou obisnuit de mare ajunge un pachetel de frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Diplomat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tort diplomat cu zmeura si afine

Tort diplomat cu zmeura si afine

- facem 2 plicuri de frişcă cu 300 ml de lapte, conform instrucţiunilor de pe ambalaj - tăiem

2 voturi    2 comentarii
2h 10 min
Torturi
Tort diplomat

Tort diplomat

Mod de preparare: 1)cele 4 plicuri de gelatina le pui in 150 ml apa rece...si mai amesteci din

9 voturi    8 comentarii
1h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 31 %
799.99 lei
549.99 lei

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 21 septembrie 2012

    Delicios !

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

1 vot

Ingrediente

  • 300gr. zahar tos
  • 40gr. gelatina (in jur de 4 pachetele de gelatina pudra)
  • 6 buc. oua
  • 100 ml. lapte dulce
  • 3 pachete de frisca praf (Dr. Oetker)+1 pachet pentru ornat.

Raporteaza reteta

Retete
de Dumitrache Anisoara
Prajitura cu fructe

Prajitura cu fructe

Se bat cu robotelul albusurile impreuna cu zaharul,apoi se adauga galbenusurile si praful de sare.(aluatul

8 voturi    5 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Lia Maria

Lia Maria (Chef de cuisine)

Delicios !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata din fructe de padure Dulceata din fructe de padure

Se spală delicat fructele. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Dulceata de pere padurete (salbatice) Dulceata de pere padurete (salbatice)

Curatam perele de codite, indepartam mustatile din partea superioara, le spalam bine. Punem la fiert 2 cani de apa cu zaharul, scortisoara,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Mini cupcakes