Tort Diplomat Aniversar

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Tort Diplomat Aniversar

Ingrediente

  • Compozitia blatului este pt o tava cu diam. de 35 cm
  • Pentru blat:
  • 6 oua (la temperatura camerei)
  • 160 gr zahar
  • 150 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri de ulei
  • 1 lingura zeama de lamâie
  • 1 lingurita coaja de lamâie
  • Zahar vanilat
  • esenta de rom
  • un praf de sare
  • Pentru sarlota:
  • Sucul de la 2 portocale
  • Coaja rasa de portocala
  • 250 ml lapte
  • 3 oua
  • 100 gr zahar
  • 250 ml frisca
  • 20 gr gelatina
  • ananas
  • kiwi
  • stafide
  • portocale
  • Pentru decor:
  • Frisca
  • Fructe
  • Decor argintiu comestibil

Mod de preparare

Preparare blat:

Albusurile se bat bine, se adauga zaharul, zaharul vanilat, sarea,esenta si zeama de lamâie, se bate totul, pe urma se adauga galbenusurile amestecate cu uleiul si se bate totul.

Apoi se adauga faina cernuta de 2 ori impreuna cu praful de copt, se amesteca cu telul,usor de jos in sus, pana ce compozitia devine omogena.

Compozitia se pune intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si se pune in cuptorul, preincalzit cca 30 minute, cind e gata, se lasa in tava cca 15 minute, apoi se scoate blatul si se lasa sa se raceasca. Cand e rece, se taie in 2.

Preparare sarlota:

Punem la fiert laptele cu un praf de sare, coaja de portocala rasa, batem spuma galbenusurile cu zahar, adaugam laptele fierbinte strecurat si punem iar pe foc mic amestecand continuu pana se ingroasa putin.

Luam de pe foc, adaugam gelatina lasata in prealabil intr-o cana cu zeama de compot de ananas timp de 10 minute si amestecam pana cand aceasta se

dizolva. Cand s-a racit complet, punem sucul de portocala, amestecam apoi frisca batuta si la urma albusurile spuma si fructele stoarse bine de zeama. În tava in care am copt blatul punem folie alimentara, turnam jumatate din compozitia de sarlota, iar peste ea adaugam prima jumatate de blat, insiropam cu sucul de la fructele stoarse, adaugam restul de sarlota. Inspirom si a 2-a jumatate de blat la fel.

Se da la rece pana a 2-a zi, dupa care se rastoarna pe un platou si se orneaza dupa bunul plac.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci
Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun
Salata cu paste, piept de pui si porumb

Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Salata cu paste, piept de pui si porumb
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise