autor:

Inna_Alina

» » Torturi

Tort Diplomat Aniversar

Autor: Inna_Alina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 10 martie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Inna_Alina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 10 martie 2015

Ingrediente
Compozitia blatului este pt o tava cu diam. de 35 cm, , Pentru blat:, 6 oua (la temperatura camerei), 160 gr zahar, 150 gr faina, 1 plic praf de copt, 2 linguri de ulei, 1 lingura zeama de lamâie, 1 lingurita coaja de lamâie, Zahar vanilat, esenta de rom, un praf de sare, , Pentru sarlota:, Sucul de la 2 portocale, Coaja rasa de portocala, 250 ml lapte, 3 oua, 100 gr zahar, 250 ml frisca, 20 gr gelatina, ananas, kiwi, stafide, portocale, , Pentru decor:, Frisca, Fructe, Decor argintiu comestibil

Dificultate: Medie Timp: 2h

1 vot

Mod de preparare

Preparare blat:



Albusurile se bat bine, se adauga zaharul, zaharul vanilat, sarea,esenta si zeama de lamâie, se bate totul, pe urma se adauga galbenusurile amestecate cu uleiul si se bate totul.

Apoi se adauga faina cernuta de 2 ori impreuna cu praful de copt, se amesteca cu telul,usor de jos in sus, pana ce compozitia devine omogena.



Compozitia se pune intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si se pune in cuptorul, preincalzit cca 30 minute, cind e gata, se lasa in tava cca 15 minute, apoi se scoate blatul si se lasa sa se raceasca. Cand e rece, se taie in 2.



Preparare sarlota:



Punem la fiert laptele cu un praf de sare, coaja de portocala rasa, batem spuma galbenusurile cu zahar, adaugam laptele fierbinte strecurat si punem iar pe foc mic amestecand continuu pana se ingroasa putin.



Luam de pe foc, adaugam gelatina lasata in prealabil intr-o cana cu zeama de compot de ananas timp de 10 minute si amestecam pana cand aceasta se

dizolva. Cand s-a racit complet, punem sucul de portocala, amestecam apoi frisca batuta si la urma albusurile spuma si fructele stoarse bine de zeama. În tava in care am copt blatul punem folie alimentara, turnam jumatate din compozitia de sarlota, iar peste ea adaugam prima jumatate de blat, insiropam cu sucul de la fructele stoarse, adaugam restul de sarlota. Inspirom si a 2-a jumatate de blat la fel.



Se da la rece pana a 2-a zi, dupa care se rastoarna pe un platou si se orneaza dupa bunul plac.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Diplomat Aniversar" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu fructe

Tort cu fructe

Mod de preparare pentru blat: Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se pun la robot cu

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort din orez si budinca

Tort din orez si budinca

Oparesti orezul cu apa fiarta dupa acre il pui pe foc cu 250 ml lapte, 4 linguri de zahar su un praf

37 voturi    8 comentarii
45 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

1 vot

Ingrediente

  • Compozitia blatului este pt o tava cu diam. de 35 cm
  • Pentru blat:
  • 6 oua (la temperatura camerei)
  • 160 gr zahar
  • 150 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri de ulei
  • 1 lingura zeama de lamâie
  • 1 lingurita coaja de lamâie
  • Zahar vanilat
  • esenta de rom
  • un praf de sare
  • Pentru sarlota:
  • Sucul de la 2 portocale
  • Coaja rasa de portocala
  • 250 ml lapte
  • 3 oua
  • 100 gr zahar
  • 250 ml frisca
  • 20 gr gelatina
  • ananas
  • kiwi
  • stafide
  • portocale
  • Pentru decor:
  • Frisca
  • Fructe
  • Decor argintiu comestibil

Raporteaza reteta

Retete
de Inna_Alina
Prajitura Stefania

Prajitura Stefania

Blat: Se bat albusurile spuma cu zaharul, zaharul vanilat si un praf de sare pana se face o

0 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu crema de prune