autor:

Gabytza_Gaby

» » Torturi

Tort diplomat cu fructe

Autor: Gabytza_Gaby (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 februarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gabytza_Gaby (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 februarie 2015

Ingrediente
Blat:, 3 galbenusuri, 60 ml apa calda, 100 g zahar, 2 linguri cacao, 7linguri faina, 1 praf de sare, 1/2 praf de copt, coaja de lamaie, , Crema:, 400 ml lapte, 4 oua, 1 plic gelatina, 2 linguri amidon, zeama de la 1 lamaie, 100 g zahar, fructe, 500 ml frisca, decor, frisca, fructe

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Blat - incalzim apa putin. Intr-un bol adaugam galbenusurile, apa si mixam cca 2 min dupa care adaugam zaharul si mai mixam 5 min pana vom obtine o spuma aerata si pufoasa. Amestecam faina, praful de copt, cacaoa, coaja de lamaie, sarea si le adaugam peste galbenusuri amestecand usor cu o lingura de lemn pana ce se omogenizeaza.



Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit pana trece testul cu scobitoarea. Lasam sa se raceasca foarte bine.



Crema - intr-o cratita punem laptele cu zaharul la incalzit. Ouale le amestecam cu amidonul dupa adaugam laptele caldut si amestecam continuu. Punem amestecul din nou pe foc mic tot amestecand continuu pana ce se ingroasa. Dupa adaugam zeama de lamaie si lasam sa se raceasca.



Intre timp mixam frisca si o amestecam cu crema de oua. Adaugam gelatina pregatita confrom instructiunilor de pe plic (eu am adaugat doar 50 g apa rece) si cca 200 g fructe si amestecam usor.



Turnam compozitia intr-o tava cu pereti detasabili si imbracata in folie alimetara. Dam la frigider cca 30 min dupa care scoatem si adaugam blatul. Dam din nou la frigider cateva ore inainte sa il decoram.



Rasturnam tortul pe un platou dupa care decoram cu frisca si fructe.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat cu fructe" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort diplomat cu fructe

Tort diplomat cu fructe

Tapetam o forma de tort cu marginile detasabile cu piscoturi inmuiate in compot de piersici. Se pun

0 voturi    0 comentarii
12h 30 min
Torturi
Tort  gen diplomat cu fructe

Tort gen diplomat cu fructe

Am frecat galbenusele cu zaharul si am adaugat sucul de la compot si l-am pus la foc mic. Am amestecat

60 voturi    31 comentarii
12h
Torturi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Blat:
  • 3 galbenusuri
  • 60 ml apa calda
  • 100 g zahar
  • 2 linguri cacao
  • 7linguri faina
  • 1 praf de sare
  • 1/2 praf de copt
  • coaja de lamaie
  • Crema:
  • 400 ml lapte
  • 4 oua
  • 1 plic gelatina
  • 2 linguri amidon
  • zeama de la 1 lamaie
  • 100 g zahar
  • fructe
  • 500 ml frisca
  • decor
  • frisca
  • fructe

Raporteaza reteta

Retete
de Gabytza_Gaby
Amandina de post

Amandina de post

Prima oara pregatim siropul - fierbem apa cu zaharul pana se topeste zaharul si dupa lasam sa se

5 voturi    0 comentarii
1h
Retete de post
Prajitura cremoasa

Prajitura cremoasa

Mixam ouale cu zahaul pana se topeste zaharul. Adaugam iaurtul impreuna cu untul topit pe baie de

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Negresa

Negresa

Amestecam zaharul, untul, cacao, laptele si le punem pe foc si lasam sa fiarba 3 minute. Dupa care

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si menta Tort cu ciocolata si menta

Se piseaza biscuitii in blender, se adauga untul, se amesteca, apoi se rastoarna in forma de tort de 22 cm diametru, iar dupa ce s-a

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Deliciu cu mascarpone, pere si caramel Deliciu cu mascarpone, pere si caramel

Perele le curatam de coaja si le taiem in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri. Le punem intr-o tigaie cu scortisoara, cuisoarele,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu fructe de padure