autor:

Risco_Melinda

» » Torturi

Tort diplomat personalizat

Autor: Risco_Melinda (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 aprilie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Risco_Melinda (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 aprilie 2013

Ingrediente
Blat:, 13 oua, 13 linguri zahar, 13 linguri faina, 4 linguri nescvic sau cacua, 1 praf de copt, 4 linguri de ulei, Crema :, 3 plicuri gelatina, 200 lm apa rece, 4 linguri de zahar, 4 oua, 400 ml de lapte, 500 ml de frisca lichida, fructe la alegere, eu am folosit ,piersici si ananas, Decor:, 400 ml frisca lichida, 3 linguri ciocolata lichida, Martipan

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Blat: albusurile se separa de galbenus si se bate spuma se adauga si zaharul ,galbenusul se amesteca cu uleiul si se adauga la spuma, dupa aia se adauga si faina si cacaua sau nescvicul si praful de copt se mixeaza bine bine si se da la foc la 180 grade circa 35 de minute faceti testul cu scobitoarea.

Crema :

Gelatina o punem la inmuiat in cela 200 ml de apa in timp ce gelatina se topeste punem pe foc ouale cu laptele si zaharul, in care invirtim in continu pana se ingroase compozitia, cind s-a ingrosat se adauga si gelatina o amestecam bine pina se incorporeaza in crema dupa care o dam jos la racit .

Crema nu trebuie sa fie racita de tot intre rece si cald, frisca se bate tare cu ajutorul mixerului ,se adauga apoi peste crema si amestecam bine, adaugam si fructele si crema este gata. Se taie blatul eu lam insiropat cu sucul de la fructe si dupa aia am adaugat crema in mijloc si am pus-o la frigider 2 ore.

Dupa aceea am batut frisca de la decor si am inbracat-o in frisca si din martipan am facut un decor o masa de poker, tortul a fost pentru sotul meu :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat personalizat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de ciocolata cu blat de caise

Tort de ciocolata cu blat de caise

Puneti intr-un castron gemul, 3-4 galbenusuri, praful de copt stins cu putina zeama de lamaie sau

29 voturi    10 comentarii
1h 40 min
Torturi
Tort Sacher

Tort Sacher

Topim pe baie de aburi 100 gr ciocolata. Dupa ce s-a topit, adaugam romul si il incorporam in ciocolata. Untul

30 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Torturi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 30 %
299.99 lei
209.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 13 oua
  • 13 linguri zahar
  • 13 linguri faina
  • 4 linguri nescvic sau cacua
  • 1 praf de copt
  • 4 linguri de ulei
  • Crema :
  • 3 plicuri gelatina
  • 200 lm apa rece
  • 4 linguri de zahar
  • 4 oua
  • 400 ml de lapte
  • 500 ml de frisca lichida
  • fructe la alegere
  • eu am folosit ,piersici si ananas
  • Decor:
  • 400 ml frisca lichida
  • 3 linguri ciocolata lichida
  • Martipan

Raporteaza reteta

Retete
de Risco_Melinda
Tocanita de ciuperci

Tocanita de ciuperci

Se curata legumele si se taie marunt, eu le-am mixat cu ajutorul unui robot de bucatarie, se pune

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Prajitura Grizulina

Prajitura Grizulina

Faina, zaharul, grizul, cacaua si praful de copt se amesteca bine dupa care se adauga uleiul si laptele

1 vot    0 comentarii
50 min
Prajituri
Ciuperci umplute la cuptor

Ciuperci umplute la cuptor

Spalam ciupercile si le rupem codita, dupa care ardeiul codita de la ciuperci, patrunjelul si usturoiul

1 vot    0 comentarii
40 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si menta Tort cu ciocolata si menta

Se piseaza biscuitii in blender, se adauga untul, se amesteca, apoi se rastoarna in forma de tort de 22 cm diametru, iar dupa ce s-a

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Deliciu cu mascarpone, pere si caramel Deliciu cu mascarpone, pere si caramel

Perele le curatam de coaja si le taiem in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri. Le punem intr-o tigaie cu scortisoara, cuisoarele,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tort rapid