autor:

Risco_Melinda

» » Torturi

Tort diplomat personalizat

Autor: Risco_Melinda (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 aprilie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Risco_Melinda (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 aprilie 2013

Ingrediente
Blat:, 13 oua, 13 linguri zahar, 13 linguri faina, 4 linguri nescvic sau cacua, 1 praf de copt, 4 linguri de ulei, Crema :, 3 plicuri gelatina, 200 lm apa rece, 4 linguri de zahar, 4 oua, 400 ml de lapte, 500 ml de frisca lichida, fructe la alegere, eu am folosit ,piersici si ananas, Decor:, 400 ml frisca lichida, 3 linguri ciocolata lichida, Martipan

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Blat: albusurile se separa de galbenus si se bate spuma se adauga si zaharul ,galbenusul se amesteca cu uleiul si se adauga la spuma, dupa aia se adauga si faina si cacaua sau nescvicul si praful de copt se mixeaza bine bine si se da la foc la 180 grade circa 35 de minute faceti testul cu scobitoarea.

Crema :

Gelatina o punem la inmuiat in cela 200 ml de apa in timp ce gelatina se topeste punem pe foc ouale cu laptele si zaharul, in care invirtim in continu pana se ingroase compozitia, cind s-a ingrosat se adauga si gelatina o amestecam bine pina se incorporeaza in crema dupa care o dam jos la racit .

Crema nu trebuie sa fie racita de tot intre rece si cald, frisca se bate tare cu ajutorul mixerului ,se adauga apoi peste crema si amestecam bine, adaugam si fructele si crema este gata. Se taie blatul eu lam insiropat cu sucul de la fructe si dupa aia am adaugat crema in mijloc si am pus-o la frigider 2 ore.

Dupa aceea am batut frisca de la decor si am inbracat-o in frisca si din martipan am facut un decor o masa de poker, tortul a fost pentru sotul meu :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat personalizat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Prajitura rapida

Prajitura rapida "Duminica"

Separăm ouăle şi batem spumă albuşul împreună cu 2 linguri de zahăr. Gălbenuşurile se freacă

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort cu pepene galben

Tort cu pepene galben

In primul rand se taie din pepene doua felii subtiri, se scot forme diferite cu catere, se pun pe

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 13 oua
  • 13 linguri zahar
  • 13 linguri faina
  • 4 linguri nescvic sau cacua
  • 1 praf de copt
  • 4 linguri de ulei
  • Crema :
  • 3 plicuri gelatina
  • 200 lm apa rece
  • 4 linguri de zahar
  • 4 oua
  • 400 ml de lapte
  • 500 ml de frisca lichida
  • fructe la alegere
  • eu am folosit ,piersici si ananas
  • Decor:
  • 400 ml frisca lichida
  • 3 linguri ciocolata lichida
  • Martipan

Raporteaza reteta

Retete
de Risco_Melinda
Tocanita de ciuperci

Tocanita de ciuperci

Se curata legumele si se taie marunt, eu le-am mixat cu ajutorul unui robot de bucatarie, se pune

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Prajitura Grizulina

Prajitura Grizulina

Faina, zaharul, grizul, cacaua si praful de copt se amesteca bine dupa care se adauga uleiul si laptele

1 vot    0 comentarii
50 min
Prajituri
Ciuperci umplute la cuptor

Ciuperci umplute la cuptor

Spalam ciupercile si le rupem codita, dupa care ardeiul codita de la ciuperci, patrunjelul si usturoiul

1 vot    0 comentarii
40 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Diplomat Tort Diplomat

Gelatina se pune într-o ceaşcă împreună cu zeama de compot, să se umfle minimum 10 minute. Se separă ouăle. Gălbenuşurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort inteligent cu jeleu de fructe Tort inteligent cu jeleu de fructe

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare. apoi cu jumatate din cantitatea de zahar pana se intareste

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Tort de ciocolata cu nuca