autor:

Elena-Ramona

» » Torturi

Tort diplomat cu portocale

Autor: Elena-Ramona (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 decembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Elena-Ramona (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 decembrie 2010

Ingrediente
500 g piscoturi, 3-4 portocale, 13 linguri de zahar, 6 galbenusuri, 1/2 l frisca lichida, 2 plicuri zahar vanilat, 250 ml lapte, 2 pliculete gelatina, coaja rasa de la o portocala

Dificultate: Redusa Timp: 2h

10 voturi

Mod de preparare

Razi coaja portocalelor, le cureti de pielita si le tai rondele cam de 3-4 mm grosime. Intr-un castron pui feliile de portocale cu 3-4 linguri de zahar si lasi asa cel putin o ora. freci 6 galbenusuri cu 6 linguri de zahar, apoi adaugi 250 ml lapte. Pui amestecul pe bain-marie la fiert si amesteci continuu. Intre timp pui gelatina in apa sa se inmoaie(conform indicatiilor de pe plic). cand crema s-a ingrosat putin, pui gelatina si amesteci pana la omogenizare. Dupa ce iei crema de pe foc, adaugi jumatate din coaja rasa de portocala.

Bati frisca cu 2-3 linguri de zahar si zaharul vanilat apoi o adaugi in crema rece, amestecand usor.

Iei o oala de 3 l, o uzi cu apa si o tapetezi cu folie alimentara de plastic.Asezi in diverse modele feliile de portocala pe fundul oalei si pe laterale. Pui jumatate din cantitatea de crema, apoi asezi un rand de piscoturi trecute, in prealabil, prin zeama lasata de feliile de portocale. Pui restul de crema iar deasupra mai pui un rand de piscoturi inmuiate. Lasi 24 de ore la frigider. Rastorni tortul a doua zi pe un platou si ornezi cu frisca si fructe.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat cu portocale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort diplomat cu portocale

Tort diplomat cu portocale

Blatul se poate cumpara sau: se amesteca ouale cu zaharul si zaharul vanilat cu mixerul pana cand

4 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Torturi
Gum Paste sau reteta bazica pentru modelaj in pasta de zahar

Gum Paste sau reteta bazica pentru modelaj in pasta de zahar

C.M.C. -sau Carboximeytil Celuloza,este o guma sintetica(rasina) care da elasticitate si corp , se

20 voturi    20 comentarii
1h 30 min
Torturi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • FANURIA

    FANURIA (Bucatar) , 14 ianuarie 2016

    IL VOI INCERCA, DOAR CA PROBABIL NU IL VOI REUSI DE PRIMA DATA, DAR MERITA INCERCAT !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 14 februarie 2013

    Foarte frumos ornat, delicios!

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 17 decembrie 2010

    Delicios si elegant!***** La fav!!!!!!

    • mimi

      mimi (Chef de cuisine) , 16 decembrie 2010

      Arata super e preferatul meu tortul diplomat.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 16 decembrie 2010

      Un deliciu ! gustos si frumos ornat tortul. Felicitari ! *****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

10 voturi

Ingrediente

  • 500 g piscoturi
  • 3-4 portocale
  • 13 linguri de zahar
  • 6 galbenusuri
  • 1/2 l frisca lichida
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 250 ml lapte
  • 2 pliculete gelatina
  • coaja rasa de la o portocala

Raporteaza reteta

Retete
de Elena-Ramona
Prajitura cu smantana si scortisoara

Prajitura cu smantana si scortisoara

Bati untul cu zaharul, adaugi ouale unul cate unul, apoi vanilia si smantana si amesteci bine. Intr-un

4 voturi    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort parfais

Tort parfais

Freci untul cu zaharul bine de tot, adaugi galbenusurile, cacaua si albusurile batute spuma. Ungi

2 voturi    1 comentariu
1h
Torturi
Fantezie cu ciocolata

Fantezie cu ciocolata

Pui 200 ml frisca pe foc, adaugi ciocolata rasa, 100 g zahar si amesteci pana se omogenizeaza. Dai

4 voturi    1 comentariu
2h
Torturi

FANURIA (Bucatar)

IL VOI INCERCA, DOAR CA PROBABIL NU IL VOI REUSI DE PRIMA DATA, DAR MERITA INCERCAT !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si menta Tort cu ciocolata si menta

Se piseaza biscuitii in blender, se adauga untul, se amesteca, apoi se rastoarna in forma de tort de 22 cm diametru, iar dupa ce s-a

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Deliciu cu mascarpone, pere si caramel Deliciu cu mascarpone, pere si caramel

Perele le curatam de coaja si le taiem in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri. Le punem intr-o tigaie cu scortisoara, cuisoarele,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu ciocolata si gem de caise