Ingrediente
500 g piscoturi, 3-4 portocale, 13 linguri de zahar, 6 galbenusuri, 1/2 l frisca lichida, 2 plicuri zahar vanilat, 250 ml lapte, 2 pliculete gelatina, coaja rasa de la o portocala
Dificultate: Redusa | Timp: 2h
10 voturi
Mod de preparare
Bati frisca cu 2-3 linguri de zahar si zaharul vanilat apoi o adaugi in crema rece, amestecand usor.
Iei o oala de 3 l, o uzi cu apa si o tapetezi cu folie alimentara de plastic.Asezi in diverse modele feliile de portocala pe fundul oalei si pe laterale. Pui jumatate din cantitatea de crema, apoi asezi un rand de piscoturi trecute, in prealabil, prin zeama lasata de feliile de portocale. Pui restul de crema iar deasupra mai pui un rand de piscoturi inmuiate. Lasi 24 de ore la frigider. Rastorni tortul a doua zi pe un platou si ornezi cu frisca si fructe.
mimi (Chef de cuisine) , 16 decembrie 2010
Arata super e preferatul meu tortul diplomat.
Lia Maria (Chef de cuisine) , 16 decembrie 2010
Un deliciu ! gustos si frumos ornat tortul. Felicitari ! *****