autor:

Elena-Ramona

» » Torturi

Tort diplomat cu portocale

Autor: Elena-Ramona (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 decembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Elena-Ramona (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 decembrie 2010

Ingrediente
500 g piscoturi, 3-4 portocale, 13 linguri de zahar, 6 galbenusuri, 1/2 l frisca lichida, 2 plicuri zahar vanilat, 250 ml lapte, 2 pliculete gelatina, coaja rasa de la o portocala

Dificultate: Redusa Timp: 2h

10 voturi

Mod de preparare

Razi coaja portocalelor, le cureti de pielita si le tai rondele cam de 3-4 mm grosime. Intr-un castron pui feliile de portocale cu 3-4 linguri de zahar si lasi asa cel putin o ora. freci 6 galbenusuri cu 6 linguri de zahar, apoi adaugi 250 ml lapte. Pui amestecul pe bain-marie la fiert si amesteci continuu. Intre timp pui gelatina in apa sa se inmoaie(conform indicatiilor de pe plic). cand crema s-a ingrosat putin, pui gelatina si amesteci pana la omogenizare. Dupa ce iei crema de pe foc, adaugi jumatate din coaja rasa de portocala.

Bati frisca cu 2-3 linguri de zahar si zaharul vanilat apoi o adaugi in crema rece, amestecand usor.

Iei o oala de 3 l, o uzi cu apa si o tapetezi cu folie alimentara de plastic.Asezi in diverse modele feliile de portocala pe fundul oalei si pe laterale. Pui jumatate din cantitatea de crema, apoi asezi un rand de piscoturi trecute, in prealabil, prin zeama lasata de feliile de portocale. Pui restul de crema iar deasupra mai pui un rand de piscoturi inmuiate. Lasi 24 de ore la frigider. Rastorni tortul a doua zi pe un platou si ornezi cu frisca si fructe.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat cu portocale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort diplomat cu portocale

Tort diplomat cu portocale

Blatul se poate cumpara sau: se amesteca ouale cu zaharul si zaharul vanilat cu mixerul pana cand

4 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort cu blat de biscuiti si crema de mascarpone si ciocolata

Tort cu blat de biscuiti si crema de mascarpone si ciocolata

Pentru blat Rupem biscuitii. Taiem rahatul.Tocam nucile grosier.Amestecam biscuitii cu rahatul ,nucile

2 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • FANURIA

    FANURIA (Bucatar) , 14 ianuarie 2016

    IL VOI INCERCA, DOAR CA PROBABIL NU IL VOI REUSI DE PRIMA DATA, DAR MERITA INCERCAT !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 14 februarie 2013

    Foarte frumos ornat, delicios!

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 17 decembrie 2010

    Delicios si elegant!***** La fav!!!!!!

    • mimi

      mimi (Chef de cuisine) , 16 decembrie 2010

      Arata super e preferatul meu tortul diplomat.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 16 decembrie 2010

      Un deliciu ! gustos si frumos ornat tortul. Felicitari ! *****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

10 voturi

Ingrediente

  • 500 g piscoturi
  • 3-4 portocale
  • 13 linguri de zahar
  • 6 galbenusuri
  • 1/2 l frisca lichida
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 250 ml lapte
  • 2 pliculete gelatina
  • coaja rasa de la o portocala

Raporteaza reteta

Retete
de Elena-Ramona
Prajitura cu smantana si scortisoara

Prajitura cu smantana si scortisoara

Bati untul cu zaharul, adaugi ouale unul cate unul, apoi vanilia si smantana si amesteci bine. Intr-un

4 voturi    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort parfais

Tort parfais

Freci untul cu zaharul bine de tot, adaugi galbenusurile, cacaua si albusurile batute spuma. Ungi

2 voturi    1 comentariu
1h
Torturi
Fantezie cu ciocolata

Fantezie cu ciocolata

Pui 200 ml frisca pe foc, adaugi ciocolata rasa, 100 g zahar si amesteci pana se omogenizeaza. Dai

4 voturi    1 comentariu
2h
Torturi

FANURIA (Bucatar)

IL VOI INCERCA, DOAR CA PROBABIL NU IL VOI REUSI DE PRIMA DATA, DAR MERITA INCERCAT !

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu bavareza de zmeura galbena si jeleu de hibiscus