Tort diplomat cu portocale

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Tort diplomat cu portocale

Ingrediente

  • 500 g piscoturi
  • 3-4 portocale
  • 13 linguri de zahar
  • 6 galbenusuri
  • 1/2 l frisca lichida
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 250 ml lapte
  • 2 pliculete gelatina
  • coaja rasa de la o portocala

Mod de preparare

Razi coaja portocalelor, le cureti de pielita si le tai rondele cam de 3-4 mm grosime. Intr-un castron pui feliile de portocale cu 3-4 linguri de zahar si lasi asa cel putin o ora. freci 6 galbenusuri cu 6 linguri de zahar, apoi adaugi 250 ml lapte. Pui amestecul pe bain-marie la fiert si amesteci continuu. Intre timp pui gelatina in apa sa se inmoaie(conform indicatiilor de pe plic). cand crema s-a ingrosat putin, pui gelatina si amesteci pana la omogenizare. Dupa ce iei crema de pe foc, adaugi jumatate din coaja rasa de portocala.

Bati frisca cu 2-3 linguri de zahar si zaharul vanilat apoi o adaugi in crema rece, amestecand usor.

Iei o oala de 3 l, o uzi cu apa si o tapetezi cu folie alimentara de plastic.Asezi in diverse modele feliile de portocala pe fundul oalei si pe laterale. Pui jumatate din cantitatea de crema, apoi asezi un rand de piscoturi trecute, in prealabil, prin zeama lasata de feliile de portocale. Pui restul de crema iar deasupra mai pui un rand de piscoturi inmuiate. Lasi 24 de ore la frigider. Rastorni tortul a doua zi pe un platou si ornezi cu frisca si fructe.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie
Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasa

Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasa

Incearca reteta noastra de fursecuri fragede umplute cu gem: un desert simplu si delicios, perfect pentru orice ocazie. Afla...

Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasa
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise