Ingrediente
Pentru blaturi, , 250 g unt, 275 g zahar pudra, 6 oua,batute, 1 plic vanilie Burbon, 350 g faina, 1 plic praf de copt, 1 lingura cacao, , Pentru umplutura, , 350g ciocolata amaruie(eu am folosit Kandia de 75% cacao), 400 ml frisca lichida(29-35% grasime,La dorna)50 g unt, 100 g zahar pudra, 50 g ciocolata amaruie, 2 linguri apa, Pentru finisare, , 50 ml apa, 4 linguri lichior( eu am folosit Amaretto ), 4 linguri lichior de cafea(de care aveti), 4 linguri visinata, putina crema pentru ornat, visine din visinata
Dificultate: Medie | Timp: 2h
24 voturi
Mod de preparare
Se incalzeste cuptorul la 190 de g.Se ung usor tavile si se acopera cu hartie pergament taiate dupa forma tavilor(tavile trebuie sa aiba un diametru de 20 cm,daca nu aveti mai multe le coaceti pe rand)
Se freaca untul cu zaharul pudra pana ce amestecul devine pufos.Se incorporeaza treptat oualele batute ca pt.omleta si vanilia.Se adauga faina in care s-a amestecat praful de copt.Se imparte compozitia in 2 castroane si adaugati intr-unul din ele 1 lingura cacao.Se pune cu lingura fiecare amestec in 2 cornete(eu am folosit 2 pungi mai mari taiate la varf).Se toarna compozitia cu amestecul de cacao pe conturul bazei fiecarei din cele 2 tavi pregatite,astfel incat sa formati cate un inel.Se procedeaza la fel cu amestecul alb,turnand cu cornetul pe conturul bazei celei de a 3 tavi.Se continua sa se toarne amestecul alternativ,inele,pana cand baza tavilor e acoperita complect.Se coc timp de 20 minute.Se lasa la racit.
Preparare umplutura:
Rupeti ciocolata bucati si le puneti intr-o craticioara impreuna cu frisca lichida si incalziti la foc mic 4 minute pana se topeste ciocolata.Se toarne intr-un castron si se bate cu mixerul pana se ingroase si devine lucioasa.Se lasa la rece.Intre timp se amesteca untul cu hararul pudra,se topeste ciocolata in 2 linguri apa si se toarna usor in crema de unt si se amesteca.Se scoate de la frigider crema de frisca si se amestaca impreuna cu crema de unt si coaja rasa de portocala.( eu am folosit 1 plic de la Dr.Oetker,asta este optional)
Siropul:
Se amesteca apa fiarta si racita cu lichiorurile si se insiropeaza blaturile.Se intinde o treime din crema peste un blat cu marginea de cacao.Asezati deasupra blatul cu marginea alba si intindetijumatate din crema ramasa.Se pune ultimul blat si se finiseaza cu crema ramasa inclusiv pe marginile tortului.
Finisare:
Din crema pastrata se formeaza mici trufe care se pun cu un sprit in forma de stea pe suprafata tortului,intre trufe se adauga visine din visinata.(finisarea tine de gustul fiecaruia).
Pofta buna.
Danutza_Retetegg (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010
Arata foarte bine!!! Preferata mea ciocolata!
constanta proca (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010
Tortul tau este o bunatate !
mirey (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010
Iar am dat peste bunatatea asta de tort...
experta , 10 noiembrie 2009
Arata jalnic! Daca tot faci un lucru, macar fa-l ca lumea!
lucica mihaila (Chef de cuisine) , 25 octombrie 2009
Eu am gasit aceasta reteta intr-o revista cu ceva timp in urma, am facut-o si a iesit fff bine spre bucuria mea. A fost o provocare pentru mine. O felicit pe Silvia ca a timis aceasta reteta.
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2009
Felicitari! Reteta merita sa fie premiata.
iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2009
Dupa cite ingrediente are ,cred ca e foarte gustos..... Felicitari ,doamna!
dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 07 septembrie 2009
Superba prezentare,este un tort pe cinste,va spun eu care am si mancat din el.Felicitari draga Silvi0ara.
Czompa (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2009
O minunatie!
valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 septembrie 2009
Felicitari din toate punctele de vedere...
flori de piatra (Chef de cuisine) , 02 septembrie 2009
Frumos!Interesant!
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2009
Este foarte frumos tortul, Silvia.
Sidy (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2009
Minunat tortul acesta !!! Ca de altfel toate torturile facute de tine....O bunatate !!!
vera (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2009
Ft frumos expus si prezentat!
vera (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2009
Si eu pregatesc un tort de genul acestuia, arata ft bine, felicitari!
mac myra (Chef de cuisine) , 06 august 2009
Arata bine tare tortul asta....
serban aurora daniela (Chef de cuisine) , 02 iulie 2009
Prajitura asta arata bine si in tava dreptunghiulara. Si ca sa fie contrastul mai mare intre culori, galbenusurile ar trebui scoase de la blaturi(pentru un alb intens) si adaugate, eventual, la crema.
Alexandrina (Chef de cuisine) , 28 iunie 2009
Foarte bine arata!!
mirey (Chef de cuisine) , 27 iunie 2009
Un tort la SUPERLATIV.FELICITARI !
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 23 iunie 2009
Foarte interesant. Am sa fac la sfarsit de saptamana
cristina i. (Chef de cuisine) , 19 iunie 2009
Foarte interesante blaturile,deosebite si nici nu este chiar asa de greu precum este de frumos tortul ,iar dupa cum am citit reteta, super bun.Il voi incerca cu prima ocazie.
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 11 iunie 2009
Arata bine!