autor:

Varadi Silvia

» » Torturi

TORT FANTEZIE-TABLA SE SAH

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 iunie 2009

Ingrediente
Pentru blaturi, , 250 g unt, 275 g zahar pudra, 6 oua,batute, 1 plic vanilie Burbon, 350 g faina, 1 plic praf de copt, 1 lingura cacao, , Pentru umplutura, , 350g ciocolata amaruie(eu am folosit Kandia de 75% cacao), 400 ml frisca lichida(29-35% grasime,La dorna)50 g unt, 100 g zahar pudra, 50 g ciocolata amaruie, 2 linguri apa, Pentru finisare, , 50 ml apa, 4 linguri lichior( eu am folosit Amaretto ), 4 linguri lichior de cafea(de care aveti), 4 linguri visinata, putina crema pentru ornat, visine din visinata

Dificultate: Medie Timp: 2h

24 voturi

Mod de preparare

Mod de preparare blaturi:
Se incalzeste cuptorul la 190 de g.Se ung usor tavile si se acopera cu hartie pergament taiate dupa forma tavilor(tavile trebuie sa aiba un diametru de 20 cm,daca nu aveti mai multe le coaceti pe rand)

Se freaca untul cu zaharul pudra pana ce amestecul devine pufos.Se incorporeaza treptat oualele batute ca pt.omleta si vanilia.Se adauga faina in care s-a amestecat praful de copt.Se imparte compozitia in 2 castroane si adaugati intr-unul din ele 1 lingura cacao.Se pune cu lingura fiecare amestec in 2 cornete(eu am folosit 2 pungi mai mari taiate la varf).Se toarna compozitia cu amestecul de cacao pe conturul bazei fiecarei din cele 2 tavi pregatite,astfel incat sa formati cate un inel.Se procedeaza la fel cu amestecul alb,turnand cu cornetul pe conturul bazei celei de a 3 tavi.Se continua sa se toarne amestecul alternativ,inele,pana cand baza tavilor e acoperita complect.Se coc timp de 20 minute.Se lasa la racit.

Preparare umplutura:

Rupeti ciocolata bucati si le puneti intr-o craticioara impreuna cu frisca lichida si incalziti la foc mic 4 minute pana se topeste ciocolata.Se toarne intr-un castron si se bate cu mixerul pana se ingroase si devine lucioasa.Se lasa la rece.Intre timp se amesteca untul cu hararul pudra,se topeste ciocolata in 2 linguri apa si se toarna usor in crema de unt si se amesteca.Se scoate de la frigider crema de frisca si se amestaca impreuna cu crema de unt si coaja rasa de portocala.( eu am folosit 1 plic de la Dr.Oetker,asta este optional)

Siropul:

Se amesteca apa fiarta si racita cu lichiorurile si se insiropeaza blaturile.Se intinde o treime din crema peste un blat cu marginea de cacao.Asezati deasupra blatul cu marginea alba si intindetijumatate din crema ramasa.Se pune ultimul blat si se finiseaza cu crema ramasa inclusiv pe marginile tortului.

Finisare:

Din crema pastrata se formeaza mici trufe care se pun cu un sprit in forma de stea pe suprafata tortului,intre trufe se adauga visine din visinata.(finisarea tine de gustul fiecaruia).
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "TORT FANTEZIE-TABLA SE SAH" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort palarie, cu portocale si ciocolata

Tort palarie, cu portocale si ciocolata

Blat 1: 1. Preincalzim cuptorul la 190°C. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Mixam galbenusurile

0 voturi    1 comentariu
2h
Torturi
Tort cu crema de mascarpone si ciocolata

Tort cu crema de mascarpone si ciocolata

Albusurile se bat spuma tare cu sarea ,zaharul .Se incorporeaza treptat galbenusurile amestecate

19 voturi    7 comentarii
1h 15 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • joly-gina

    joly-gina (Chef de cuisine):

    Foarte bun, este delicios dar eu am pus in plus la crema un plic crema straciatela, nu am crezut ca poate fi atat de bun. Nu prea mi-a iesit ornatul dar in rest este extraordinar si asta nu o spun numai eu ci si multi dintre prieteni mei.

  • joly-gina

    joly-gina (Chef de cuisine):

    Foarte bun a iesit. L-am facu azi de ziua mea si mi-a iesit cam asa dar eu in plus am mai pus in crema un plic crema straciatela. Delicios si foarte gustos, crema a iesit ca si cum ar fi o crema de ciocolata de casa. Felicitari tuturor care au inventat acest tort si frumos si gustos. Am primit multe laude de la prieteni si i-am mai pus cateva visine din compot. Pe deasupra are ciocolata alba rasa.

  • 25 comentarii
  • Fara foto

  • NADIA MARIA

    NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 01 octombrie 2010

    E super .Arata tare bine, cred ca mi-ar sta si mie gandul sa-l incerc, acum ca vine ziua mea. O sa vad ce o sa fac ,iar daca te copiez am sa revin cu poze si am sa-ti spun cum a iesit.

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 15 iulie 2010

    Nicolete,iti multumesc mult pentru comentariu.Ai dreptate,ar fi trebuit sa-i raspund pe masura cestei "anonime",dar nu sunt convinsa ca ar fi ajutat cuiva acest lucru.Pentru mine "anonima"nu exsista,deci nu merita raspuns.Un non neim,ca inca cativa de pe acet site. Stiu ca si tu te-ai confruntat cu asa numitii"experti"in ale bucatariei.Si trebuie sa luam atitudine impotriva lor,impreuna cu moderatorii acestui site.

  • Nicoleta Mariana Sandulache

    Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine) , 13 iulie 2010

    Superba reteta, felicitari Silvioara. Dupa ce 21 de comentarii sunt pozitive nu inteleg persoana care se erijeaza cu nick name-ul experta, cum isi permite sa vorbeasca asa, fata draga esti "experta" in ce??? cu siguranta nu in educatie si bun simt, ar trebui sa inveti ca pe acest site, noi ne respectam indiferent ca ne place o reteta sau nu, apreciem ca cineva a consumat timp si energie sa ne impartaseasca si noua din experienta ei, asa ca sincer, eu nu ti-as permite accesul si cu siguranta ai ceva cu Silvioara sau cu reteta ei altfel cum iti explici ca 21 de persoane acum 22 de persoane cu mine le-a placut reteta iar tu esti singura care arunci vorbe grele, arata jalnic??? hahahahaha ma faci sa rad, dar tu ai facut ceva? ai atasat ceva retete sau esti dintre lasii care intra lasa un comentariu de "doi lei" si fuge, cu siguranta asa esti, deoarece te-am verificat si nu prea apari cu nimic, cum iti permiti asa comentariu cand tu nu ai nici o reteta. Cred ca sunteti molipsiti de virusul superioritatii, evident relativa, daca nu va convine acest site pe care utilizatorii "gustosi" creeaza ceva sunteti liberi sa plecati nu va tine nimeni legati. O sa am maine o initiativa pentru cei ca tine, nedoriti pe acest site deoarece nu stiti sa vorbiti si sa apreciati o reteta buna, sa fiti interzisi daca nu atasati retete si nu aveti cont efectiv, sa va vedem si noi ce retete aveti si sa "facem misto" si noi de retetele voaste, este usor sa stai intr-un colt si sa razi. pune-ti mana la munca, concepeti retete, abia dupa aceea aveti dreptul sa comentati. Draga Silvia nu pune la suflet esti o persoana deosebita si cu prea mult bun simt, trebuia sa ii dai un raspuns sa simta, nu permite nimanui sa rada de retetele tale deoarece ai muncit din greu si daca tu nu munceai "carcotasii" nu ar fi avut ce sa scrie. Silvioara fruntea sus, comunitatea Gustos este alaturi de tine Nico

    • Danutza_Retetegg

      Danutza_Retetegg (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010

      Arata foarte bine!!! Preferata mea ciocolata!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010

      Tortul tau este o bunatate !

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

      Iar am dat peste bunatatea asta de tort...

    • Fara foto

      experta , 10 noiembrie 2009

      Arata jalnic! Daca tot faci un lucru, macar fa-l ca lumea!

    • lucica mihaila

      lucica mihaila (Chef de cuisine) , 25 octombrie 2009

      Eu am gasit aceasta reteta intr-o revista cu ceva timp in urma, am facut-o si a iesit fff bine spre bucuria mea. A fost o provocare pentru mine. O felicit pe Silvia ca a timis aceasta reteta.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2009

      Felicitari! Reteta merita sa fie premiata.

    • iuliana tarnoveanu

      iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2009

      Dupa cite ingrediente are ,cred ca e foarte gustos..... Felicitari ,doamna!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 07 septembrie 2009

      Superba prezentare,este un tort pe cinste,va spun eu care am si mancat din el.Felicitari draga Silvi0ara.

    • Czompa

      Czompa (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2009

      O minunatie!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 septembrie 2009

      Felicitari din toate punctele de vedere...

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 02 septembrie 2009

      Frumos!Interesant!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2009

      Este foarte frumos tortul, Silvia.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2009

      Minunat tortul acesta !!! Ca de altfel toate torturile facute de tine....O bunatate !!!

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2009

      Ft frumos expus si prezentat!

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2009

      Si eu pregatesc un tort de genul acestuia, arata ft bine, felicitari!

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 06 august 2009

      Arata bine tare tortul asta....

    • serban aurora daniela

      serban aurora daniela (Chef de cuisine) , 02 iulie 2009

      Prajitura asta arata bine si in tava dreptunghiulara. Si ca sa fie contrastul mai mare intre culori, galbenusurile ar trebui scoase de la blaturi(pentru un alb intens) si adaugate, eventual, la crema.

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 28 iunie 2009

      Foarte bine arata!!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 27 iunie 2009

      Un tort la SUPERLATIV.FELICITARI !

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 23 iunie 2009

      Foarte interesant. Am sa fac la sfarsit de saptamana

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 19 iunie 2009

      Foarte interesante blaturile,deosebite si nici nu este chiar asa de greu precum este de frumos tortul ,iar dupa cum am citit reteta, super bun.Il voi incerca cu prima ocazie.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 11 iunie 2009

      Arata bine!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

24 voturi

Ingrediente

  • Pentru blaturi
  • 250 g unt
  • 275 g zahar pudra
  • 6 oua,batute
  • 1 plic vanilie Burbon
  • 350 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingura cacao
  • Pentru umplutura
  • 350g ciocolata amaruie(eu am folosit Kandia de 75% cacao)
  • 400 ml frisca lichida(29-35% grasime,La dorna)50 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 2 linguri apa
  • Pentru finisare
  • 50 ml apa
  • 4 linguri lichior( eu am folosit Amaretto )
  • 4 linguri lichior de cafea(de care aveti)
  • 4 linguri visinata
  • putina crema pentru ornat
  • visine din visinata

Raporteaza reteta

Retete
de Varadi Silvia
CANNELLONI CU CARENE DE VITA

CANNELLONI CU CARENE DE VITA

Intr-o cratita se pune untul cu uleiul,se toaca ceapa marunt si se pune la calit cateva minute sa

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Paste si pizza
ALBINITA

ALBINITA

Foi:intr-o cratita se pune zaharul si se amesteca cu oul,apoi se pune la foc mic si se adauga laptele

19 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
CIORBA RADAUTEANA

CIORBA RADAUTEANA

Se spala puiul si se pune intr-o oala de 3l cu apa si se pune la foc,dupa ce se ia spuma se adauga

32 voturi    8 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

NADIA MARIA (Chef de cuisine)

E super .Arata tare bine, cred ca mi-ar sta si mie gandul sa-l incerc, acum ca vine ziua mea. O sa vad ce o sa fac ,iar daca te copiez am sa revin cu poze si am sa-ti spun cum a iesit.

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de castane