autor:

Risco_Melinda

» » Torturi

Tort Fluture

Autor: Risco_Melinda (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 martie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Risco_Melinda (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 martie 2013

Ingrediente
Blat:, 8 oua, 8 linguri de zahar, 8 linguri de faina, 1/2 praf de copt, 1 lingura de ulei, 1 zahar vanilat, Crema:, 1 brinza de mascarpone, 300 g de iaurt de fructe de padure, 200 ml frisca lichida, Sirop:, 150 ml de apa, 1 zahar vanilat, 1 eseta vanilie sau rom, Decor din frisca lichida, 500 ml frica lichida, colorant alimentar roz

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Blat:Ouale se separa ,albusul de bate spuma cu zaharul ,galbenusul se amesteca cu uleiul si zaharul vanilat dupa care se amesteca treptat cu albusul batut spuma,faina se adauga treptat putin cite putin in compozitie si la sfirsit se adauga si praful de copt
Se unge o tava rotunda cu unt si se tapeteaza cu faina se pune compozitia in ea si se da la cuptor deja pre incalzit la 180 de grade timp de 35 de minute ,se face testul cu scobitoare ,cind este gata de da la racit ,dupa aia se daie in doua pe mijloc si intoarcem capetele sa semene cu un fluturas inainte de a pune crema se insiropeaza bine cu siropul facut din :
Apa se amesteca cu zaharul vanilat si esenta
Crema :
Frisca lichida se bate cu mixerul cind este gata se amesteca brinza mascarpone si iaurtul se mixeaza toate inpreuna pina devine o pasta ,si este gata de pus in blat
Eu am inbracat fluturasul cu frisca si pe mijloc am pus 3 papusi barbi din plastic si am presarat bombonele roz seasupta dar voi puteti sa o faceti cum credeti voi ca e mai frumos
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Fluture" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Fluture

Tort Fluture

Blat: Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu zaharul si un praf de sare,

3 voturi    9 comentarii
4h
Prajituri
Tort Fluture cu crema de sampanie si fructe de padure

Tort Fluture cu crema de sampanie si fructe de padure

Pentru Blat: Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei, pentru ca altfel, riscam ca blatul sa

0 voturi    0 comentarii
3h
Torturi

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri de faina
  • 1/2 praf de copt
  • 1 lingura de ulei
  • 1 zahar vanilat
  • Crema:
  • 1 brinza de mascarpone
  • 300 g de iaurt de fructe de padure
  • 200 ml frisca lichida
  • Sirop:
  • 150 ml de apa
  • 1 zahar vanilat
  • 1 eseta vanilie sau rom
  • Decor din frisca lichida
  • 500 ml frica lichida
  • colorant alimentar roz

Raporteaza reteta

Retete
de Risco_Melinda
Tocanita de ciuperci

Tocanita de ciuperci

Se curata legumele si se taie marunt, eu le-am mixat cu ajutorul unui robot de bucatarie, se pune

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Prajitura Grizulina

Prajitura Grizulina

Faina, zaharul, grizul, cacaua si praful de copt se amesteca bine dupa care se adauga uleiul si laptele

1 vot    0 comentarii
50 min
Prajituri
Ciuperci umplute la cuptor

Ciuperci umplute la cuptor

Spalam ciupercile si le rupem codita, dupa care ardeiul codita de la ciuperci, patrunjelul si usturoiul

1 vot    0 comentarii
40 min
Aperitive
Retete

din Torturi

Tort cu zmeura si whisky Tort cu zmeura si whisky

Pentru Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu praful de sare, pe urma punem zaharul si mixam usor pana

0 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Tort cu blat cu gem de gutui Tort cu blat cu gem de gutui

Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se pun la robot cu putina sare si se mixeaza la viteaza mare pana se obtine o spuma

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Tort diplomat cu portocale