autor:

Elena Mihailescu

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Torturi

Tort fluture

Autor: Elena Mihailescu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Elena Mihailescu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 23 februarie 2014

Ingrediente
Blat:, 8 oua, 2 linguri apa, 10 linguri zahar, 2 linguri ulei, 9 linguri faina, 1 praf de copt, , Crema vanilie, 5 oua, 700ml lapte, 175g zahar, 75 g faina+amidon alimentar, 1 esenta vanilie, , Crema cacao:, 4 galbenusuri, 4 linguri zahar pudra, 1 pachet unt, 2 linguri cacao, 1 esenta rom, 1 lingura lichior de ciocolata, , Sirop:, 500 ml apa, 5 linguri zahar, 2 plicuri zahar vanilat, 1 esenta rom, frisca

Dificultate: Medie Timp: 4h

0 voturi

Mod de preparare

Blat:



Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu cele 2 linguri de apa rece apoi se adauga treptat zaharul si se bate in continuare pana ce se face bezea. Galbenusurile se freaca bine cu uleiul si se incorporeaza usor in albusurile batute bine. Se adauga faina cu praful de copt cernute si se amesteca usor cu o lingura de lemn de sus in jos, iar la sfarsit cacaua si ea cernuta. Se toarna compozitia intr-o forma de tort unsa cu margarina (ulei) si tapetata cu faina sau mai simplu se foloseste hartie de copt si se introduce in cuptorul incins pentru cca. 25-30 de minute (in functie de cuptor). Eu am fost nevoita sa dublez cantitatile pentru a putea face acest tort.



Pentru crema de vanilie se mixeaza ouale intregi impreuna cu zaharul. Se adauga laptele, faina si amidonul, esenta si se pune pe foc. Se amesteca continuu pana se ingroase compozitia. Eu am folosit 50g amidon+25g faina dar se poate folosi doar faina sau amidon. Se pune la racit acoperita cu folie alimentara. Daca se intareste foarte tare cand se raceste se amesteca cu 2-3 linguri de frisca batuta pana capata consistenta dorita.



Crema de cacao:



Galbenusurile se freaca spuma cu zaharul pe baie de aburi pana ce acestea se ingroasa. Separat untul se mixeaza pana devine o pasta. Cand crema de galbenusuri este putin calduta ,se adauga untul spuma si se amesteca pana crema se raceste de tot. La urma se adauga lichiorul de ciocolata,esenta de rom si cacaua.



Siropul:

Pentru sirop se puna la fiert apa cu zaharul si dupa 2-3 clocote se pune la racit si se pune romul. Blatul rece se taie in trei si se insiropeaza moderat. Pentru a da forma fluturelui se taie blatul in doua si se intoarce cu taietura in exterior, apoi se face o mica decupatura pe mijloc. Asamblarea si decorarea se face dupa bunul plac, eu am folosit frisca amestecata cu coloranti alimentari si am folosit diverse dulciuri din comert pentru a putea ajunge la produsul finit.



Sper sa va placa!



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort fluture" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Fluture cu crema de sampanie si fructe de padure

Tort Fluture cu crema de sampanie si fructe de padure

Pentru Blat: Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei, pentru ca altfel, riscam ca blatul sa

0 voturi    0 comentarii
3h
Torturi
Tort Fluture

Tort Fluture

Blat:Ouale se separa ,albusul de bate spuma cu zaharul ,galbenusul se amesteca cu uleiul si zaharul

2 voturi    0 comentarii
1h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

4h

0 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 8 oua
  • 2 linguri apa
  • 10 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 9 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • Crema vanilie
  • 5 oua
  • 700ml lapte
  • 175g zahar
  • 75 g faina+amidon alimentar
  • 1 esenta vanilie
  • Crema cacao:
  • 4 galbenusuri
  • 4 linguri zahar pudra
  • 1 pachet unt
  • 2 linguri cacao
  • 1 esenta rom
  • 1 lingura lichior de ciocolata
  • Sirop:
  • 500 ml apa
  • 5 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 esenta rom
  • frisca

Raporteaza reteta

Retete
de Elena Mihailescu
Prajitura cu branza dietetica

Prajitura cu branza dietetica

Scurge branza de eventualul zer si trece-o printr-o sita fina, adauga smantana si amesteca pana devine

1 vot    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu visine si nuca

Prajitura cu visine si nuca

Se separa albusurile de galbenusuri, se bat albusurile spuma, apoi se adauga zaharul, galbenusurile,

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Briose cu cacao si nuca

Briose cu cacao si nuca

Se separa albusurile de galbenusuri, se bat alburusile spuma. Separat se face un sirop din zahar

2 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort de inghetata cu coacaze rosii, caise si zmeura Tort de inghetata cu coacaze rosii, caise si zmeura

Se spala fructele (caisele se curata de piele si samburi), se maruntesc, pe rand, in robotul de bucatarie, dupa care se dau prin strecuratoare

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort cu fructe de padure Tort cu fructe de padure

Se spala fructele de padure si se lasa sa se scurga. Branza mascarpone se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie. Intr-un alt

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tort meringue cu ciocolata si capsune