autor:

Camelia

» » Torturi

Tort Frozen

Autor: Camelia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 august 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Camelia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 august 2016

Ingrediente
Blat cu cacao:, 6 oua, 170 g faina, 200 g zahar, 30 g cacao, 3 linguri de ulei, 1 praf de sare, 1 esenta de vanilie, Blat vanilie:, 6 oua, 200 g faina, 200 g zahar, 1 praf de sare, 1 esenta de vanilie, Mousse de ciocolata cu lapte:, 300 g ciocolata, 250 ml smantana pentru frisca, 50 ml apa rece, 40 g unt, 5 g gelatina, Mousse de ciocolata alba:, 300 g ciocolata alba, 250 ml smantana pentru frisca, 50 ml apa rece, 40 g unt, 5 g gelatina, Sos de capsuni:, 400-500 g capsuni congelate, 3-4 linguri de zahar, 50 ml apa, Crema de lapte:, 1 litru lapte, 100 g ciocolata alba, 4 linguri zahar, 100 g amidon, 1 esenta de vanilie, 250 g unt, 100 g zahar pudra, Pentru insiropat:, apa+zahar, Pentru decor:, pasta de zahar, 250 g unt, 100 g zahar pudra, flori comestibile, vafa de zahar Anna si Elsa

Dificultate: Ridicata Timp: 3h 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Blat cacao:



Punem intr-un bol cele 6 oua cu zaharul si un praf de sare. mixam pana cand compozitia isi tripleaza volumul. Adaugam cele 3 linguri de ulei si esenta de vanilie si mixam. Adaugam cate 2 linguri de faina si mixam la viteza medie. Procedam astfel pana terminam de incorporat toata faina. Tapetam cu hartie de copt o tava rotunda. Turnam compozitia si o lasam aproximativ 40 de minute la 170 grade C. Incercam blatul cu o scobitoare ca sa fim siguri ca este copt.



Blat vanilie:



Punem intr-un bol cele 6 oua cu zaharul si un praf de sare. mixam pana cand compozitia isi tripleaza volumul. Adaugam cele 3 linguri de ulei si esenta de vanilie. Intr-un bol amestecam faina cu cacao si o cernem o singura data. Adaugam cate 2 linguri din amestecul de faina cu cacao si mixam la viteza medie. Procedam astfel pana terminam de incorporat tot amestecul de faina cu cacao. Tapetam cu hartie de copt o tava rotunda. Turnam compozitia si o lasam aproximativ 40 de minute la 170 grade C. Incercam blatul cu o scobitoare ca sa fim siguri ca este copt.



Mousse de ciocolata cu lapte:



Punem cele 5 g de gelatina intr-un bol iar peste ea adaugam apa rece. Amestecam putin si o lasam sa se hidrateze (sa se umfle). Topim ciocolata impreuna cu untul la bain-marie. Cand ciocolata s-a topit, adaugam gelatina hidratata si amestecam bine. Luam ciocolata de pe foc si o lasam sa ajunga la temperatura camerei. Cand ciocolata a ajuns aproape de temperatura camerei, mixam smantana pentru frisca. Dupa ce am mixat frisca trebuie sa o incorporam in ciocolata. Adaugam cate 2 linguri si amestecam usor. Procedam astfel pana terminam de incorporat toata frisca.



Taiem blatul de vanilie in 2 sectiuni. Punem prima sectiune in forma in care am copt blatul. Insiropam bine. Adaugam mousse-ul de ciocolata cu lapte peste blat. Nivelam usor iar apoi punem tava in congelator pentru 20 de minute.



Mousse de ciocolata alba:



Punem cele 5 g de gelatina intr-un bol iar peste ea adaugam apa rece. Amestecam putin si o lasam sa se hidrateze (sa se umfle). Topim ciocolata impreuna cu untul la bain-marie. Cand ciocolata s-a topit, adaugam gelatina hidratata si amestecam bine. Luam ciocolata de pe foc si o lasam sa ajunga la temperatura camerei. Cand ciocolata a ajuns aproape de temperatura camerei, mixam smantana pentru frisca. Dupa ce am mixat frisca trebuie sa o incorporam in ciocolata. Adaugam cate 2 linguri si amestecam usor. Procedam astfel pana terminam de incorporat toata frisca.



Taiem blatul de cacao in 2 sectiuni. Scoatem tava din congelator si adaugam peste mousse-ul de ciocolata cu lapte o sectiune din blatul de cacao. insiropam bine. Adaugam mousse-ul de ciocolata alba. Nivelam usor si apoi punem din nou tava in congelator pentru 20 de minute.



Intre timp pregatim sosul de capsuni.



Punem capsunele impreuna cu zaharul si apa intr-o craticioara mica. Lasam la foc mic pana scad si se transforma intr-un sos.



Crema de lapte:



Mixam untul cu zaharul pudra pana de vine cremos. Desfacem amidonul cu un pahar de lapte rece. Restul de lapte il punem la fiert impreuna cu ciocolata alba rupta bucatele, cele 4 linguri de zahar si esenta de vanilie. Cand laptele este fiert, trebuie sa adaugam amidonul si sa amestecam continuu pana se ingroasa la fel ca o budinca. Lasam sa se raceasca. Cand s-a racit trebuie sa incorporam compozitia in crema de unt.



Scoatem tava din congelator si adaugam sectiunea a doua din blatul de vanilie. Insiropam bine. Adaugam peste blat sosul de capsuni si nivelam bine. Peste sosul de capsuni punem crema de lapte. Nivelam cu grija. Insiropam putin si ultima sectiune din blatul de cacao, si il punem peste crema de lapte. Partea de sus o invelim in folie de prospetime si lasam tortul la frigider pana a doua zi.



Decor:



Mixez untul cu zaharul pudra. Imbrac tortul in crema de unt si il las la frigider pana se intareste. Trebuie sa imbracam tortul in crema de unt pentru ca pasta de zahar sa nu se topeasca. Dupa ce s-a intarit trebuie sa il imbracam in pasta de zahar. Presaram pe masa de lucru zahar pudra si cu un sucitor intindem pasta de zahar. Punem pasta peste tort si o aranjam cu grija. Am intins putina crema de unt pe spatele vafei de zahar si am lipit-o peste pasta de zahar. ATENTIE: Vafa de zahar nu trebuie sa intra in contact cu crema sau cu blatul insiropat deoarece se topeste. Am decorat si cu flori comestibile. Este un tort care necesita rabdare si atentie dar merita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Frozen" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de banane

Tort de banane

Se amesteca ouale cu zaharul pana se transforma intr-o crema, se adauga faina si cacaua, se amesteca

2 voturi    3 comentarii
1h
Torturi
Tort de ciocolata, portocale si nuci

Tort de ciocolata, portocale si nuci

Untul impreuna cu jumatate din cantitatea de zahar le batem cu mixerul pana obtinem o crema, adaugam

0 voturi    0 comentarii
3h
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

3h 20 min

0 voturi

Ingrediente

  • Blat cu cacao:
  • 6 oua
  • 170 g faina
  • 200 g zahar
  • 30 g cacao
  • 3 linguri de ulei
  • 1 praf de sare
  • 1 esenta de vanilie
  • Blat vanilie:
  • 6 oua
  • 200 g faina
  • 200 g zahar
  • 1 praf de sare
  • 1 esenta de vanilie
  • Mousse de ciocolata cu lapte:
  • 300 g ciocolata
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 50 ml apa rece
  • 40 g unt
  • 5 g gelatina
  • Mousse de ciocolata alba:
  • 300 g ciocolata alba
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 50 ml apa rece
  • 40 g unt
  • 5 g gelatina
  • Sos de capsuni:
  • 400-500 g capsuni congelate
  • 3-4 linguri de zahar
  • 50 ml apa
  • Crema de lapte:
  • 1 litru lapte
  • 100 g ciocolata alba
  • 4 linguri zahar
  • 100 g amidon
  • 1 esenta de vanilie
  • 250 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • Pentru insiropat:
  • apa+zahar
  • Pentru decor:
  • pasta de zahar
  • 250 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • flori comestibile
  • vafa de zahar Anna si Elsa

Raporteaza reteta

Retete
de Camelia
Mini cupcakes

Mini cupcakes

Topim untul. Lasam untul sa se raceasca putin. Mixam untul cu zaharul si zaharul vanilat pana se

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Gogosi glazurate cu ciocolata alba

Gogosi glazurate cu ciocolata alba

Intr-o craticioara punem la incalzit laptele. Adaugam si untul. Amestecam usor pana se topeste untul

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Baclava inghetata

Baclava inghetata

Intindem o foaie de prospetime, scoatem inghetata din cutie si trebuie sa ii dam o forma dreptunghiulara.

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort printesa