autor:

Alina

» » Torturi

Tort inima, cu coacaze

Autor: Alina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 februarie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 februarie 2018

Ingrediente
Ingrediente:, Blat:, , 3 oua medii (de la gaini de curte), 115 g zahar, 90 g faina universala Mix it Schar, 1 lingura ulei, 1 praf sare, 1 lgt zeama lime/lamaie, coaja de la o lamaie, , Crema:, , 200 g coacaze rosii (cantarite dupa curatare), 140 g zahar, 400 g smantana lichida (30% grasime), 6 g gelatina granule, 30 ml apa rece, , Pentru insiropat:, , 2 lg zeama lamaie, 1 lg zahar, 5 lg apa, , Decor:, , 400 g smantana lichida (30% grasime), 200 g mascarpone, 60 g zahar, 100 g coacaze

Dificultate: Medie Timp: 4h

2 voturi

Mod de preparare

V-am mai zis ca luna aceasta sarbatorim Dragostea si o sa va mai spun de cateva ori numa' asa ca sa nu uitati. Se spune ca daruind vei dobandi si asa este. Daruind dobandesti cunostinte, experienta, dragoste si bucurie, nu neaparat in aceasta ordine. :P

Cum procedam:

Blat:

1. Incalzim cuptorul la 180 grade Celsius.

2. Separam albusurile de galbenusuri.

3. Intr-un bol punem albusurile impreuna cu praful de sare si mixam pana cand obtinem o spuma moale. Adaugam zaharul in doua transe, mixand dupa fiecare transa pana la dizolvarea acestuia, iar spuma obtinuta este lucioasa.

4. Adaugam galbenusurile peste spuma de albusuri, si mixam pana la inglobarea acestora. Turnam in compozitie uleiul si mixam cateva secunde.

5. Punem in compozitie faina universala Mix it Schar, in doua transe, si inglobam fiecare transa cu ajutorul unei spatule prin miscari circulare, de sus in jos.

6. Inglobam zeama de lime si coaja de lamaie in compozitie tot cu ajutorul unei spatule, prin miscari circulare.

7. Turnam compozitia intr-o tava (20 x 22 cm) in forma de inima, unsa cu unt daca e din silicon sau tapetata cu hartie de copt daca e din alt material.

8. Introducem tava in cuptor pentru 25 minute (sau pana cand trece testul scobitorii) pe treapta de coacere uniforma.

9. Dupa coacere scoatem tava din cuptor, lasam blatul sa se raceasca complet in tava, apoi il scoatem si il taiem o data pe orizontala, astfel incat sa rezulte doua felii egale.

Sirop:

Amestecam ingredientele si le fierbem 1-2 minute.

Crema:

ATENTIE! Preparam crema in momentul in care avem pregatit tortul pentru asamblare.

1. Intr-o cratita punem coacazele impreuna cu 100 g zahar, punem cratita pe foc mic si amestecam din cand in cand pana cand se dizolva zaharul. Punem un capac si lasam pe foc mic pana cand siropul format se ingroasa (3-4 min). Oprim focul si lasam sosul sa se raceasca complet.



2. Hidratam gelatina in apa rece pentru 10 minute si o dizolvam pe bain-marie.

3. Mixam smantana lichida impreuna cu 40 g zahar pana cand creste in volum si devine aerata. Adaugam gelatina dizolvata fierbinte si mixam pana la incorporarea acesteia.

Asamblare:

1. Tapetam tava in care am copt blatul cu folie alimentara.

2. Punem o felie de blat, o insiropam turnam jumatate din frisca, iar cu o lingura punem sosul de coacaze desupra.

3. In restul de frisca turnam sosul de coacaze ramas si il inglobam cu o spatula apoi il turnam peste crema de pe foaia de blat. Punem cealalta felie de blat o insiropam si introducem tortul in frigider pentru 4 ore minimum.





Decor:

ATENTIE! Pregatim decorul in momentul in care scoatem tortul de la frigider!

1. Intr-un vas mixam smantana lichida cu zaharul pana cand devine aerata si creste considerabil in volum. Adaugam mascarponele si mixam pana la inglobarea acestuia.

2. Scoatem tortul din frigider, il transferam cu grija pe un platou. Folosim jumatate din crema preparata pentru decor pentru a imbraca tortul, iar restul o punem intr-un pos cu dui simplu mic si decoram dupa preferinta.

3. Introducem tortul in frigider pana in momentul consumarii. :P



Si nu uitati Love, Give and Enjoy every little thing!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort inima, cu coacaze" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de ciocolata cu smochine si ardei iute

Tort de ciocolata cu smochine si ardei iute

Se topeste untul cu ciocolata taiata cuburi in bain marie; Ouale se bat cu zaharul pana devin o

3 voturi    3 comentarii
2h 45 min
Torturi
Tarta cu crema de lamaie si portocale

Tarta cu crema de lamaie si portocale

Se pune pasta foietaj intr-o tava rotunda de 26 mm impreuna cu hartia sa de copt ca sa nu se prinda

1 vot    0 comentarii
35 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    kok miori , 13 martie 2018

    imi place sper ca-nu-i prea dulce

  • Fara foto

    dantes (Chef de cuisine) , 11 martie 2018

    Frumos si delicios!

Dificultate

Medie

Timp

4h

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • Blat:
  • 3 oua medii (de la gaini de curte)
  • 115 g zahar
  • 90 g faina universala Mix it Schar
  • 1 lingura ulei
  • 1 praf sare
  • 1 lgt zeama lime/lamaie
  • coaja de la o lamaie
  • Crema:
  • 200 g coacaze rosii (cantarite dupa curatare)
  • 140 g zahar
  • 400 g smantana lichida (30% grasime)
  • 6 g gelatina granule
  • 30 ml apa rece
  • Pentru insiropat:
  • 2 lg zeama lamaie
  • 1 lg zahar
  • 5 lg apa
  • Decor:
  • 400 g smantana lichida (30% grasime)
  • 200 g mascarpone
  • 60 g zahar
  • 100 g coacaze

Raporteaza reteta

Retete
de Alina
Mancare de Vinete

Mancare de Vinete

Se curata vinetele partial de coaja si se spala, se pun apoi in apa cu sare pentru 20 minute. Se

2 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Paine cu mei si seminte

Paine cu mei si seminte

1. Preparam maiaua astfel: dizolvam drojdia in apa calduta si amestecam cu lingurita de zahar si

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

1. Preincalzim cuptorul la 190 grade Celsius. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem albusurile

2 voturi    0 comentarii
45 min
Prajituri

kok miori

imi place sper ca-nu-i prea dulce

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Prajitura rasturnata cu zmeura si fulgi de chili la slow cooker Crock-Pot Prajitura rasturnata cu zmeura si fulgi de chili la slow cooker Crock-Pot

Am lasat zmeura sa se dezghete peste noapte in frigider. Siropul lasat de zmeura l-am amestecat cu amidonul si zaharul brut. Am amestecat

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Budinca de mere cu aroma de migdale si scortisoara la slow cooker Crock-Pot 4,7 L Budinca de mere cu aroma de migdale si scortisoara la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

Merele rase le amestecăm mai întâi cu zaharul, apoi cu uleiul și apa minerală. Trebuie sa menționez ca eu am avut

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Delicii de post de la bloggeri
La Tour Eiffel Cake