autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort intercontinental

Autor: radita semenescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: radita semenescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2008

Ingrediente
pentru blat, , 16 albușe, 16 linguri de zahar, 16 linguri nuca macinata, 4 linguri faina., , pentru crema, , 16 galbenușe, 4 linguri de apa, 300g zahar, 2 margarine Rama, 100g ciocolata, 4 pliculețe ness, 100g nuca macinata.

Dificultate: Redusa Timp: 2h

0 voturi

Mod de preparare

pentru blat

se fac patru blaturi fiecare blat din patru albușuri batute cu patru linguri de zahar. in bezea se adaoga patru linguri de nuca macinata amestecand cu telul de jos in sus, se adauga o lingura de faina . se coc blaturile la foc domol,

pentru crema

șaisprezece galbenușe se bat pe abur (pe bain marie)cu patru linguri apa și trei sute grame zahar. crema se racește. Rama inmuiata cu lingura din timp. in margarina se pune cate o lingura din crema și se mixeaza pana la omogenizare. crema rezultata se imparte in doua, in prima se pune 100g ciocolata topita sau fineti iar a doua parte se imparte din nou in doua parți in prima se pune 4 pliculețe ness, in a doua parte 100g nuci macinate.

aranjare

blat, crema cu ness, blat, crema cu ciocolata, blat, crema cu nuca, blat, crema cu ciocolata, se orneaza cu frișca și ciocolata rasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort intercontinental" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Intercontinental

Tort Intercontinental

Blat: Albusurile se mixeaza cu un praf de sare si cu zahar adaugat treptat,pana incepe sa faca

80 voturi    18 comentarii
3h
Prajituri
Tort de ciocolata cu crema de ciocolata alba

Tort de ciocolata cu crema de ciocolata alba

Blatul este facut dupa reteta clasica. Topim intr-o cratita untul, laptele, zaharul si cacao.Racim

2 voturi    3 comentarii
2h
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h

0 voturi

Ingrediente

  • pentru blat
  • 16 albușe
  • 16 linguri de zahar
  • 16 linguri nuca macinata
  • 4 linguri faina.
  • pentru crema
  • 16 galbenușe
  • 4 linguri de apa
  • 300g zahar
  • 2 margarine Rama
  • 100g ciocolata
  • 4 pliculețe ness
  • 100g nuca macinata.

Raporteaza reteta

Retete
de radita semenescu
Fererro Rocher

Fererro Rocher

blat:Cu mikserul semixeaza zaharul si untul, ciocolata se topeste pe abur.Cand zaharul si untul devine

3 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Torturi
Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu nuca si ciocolata