Se pun la foc mic apa,cacao si zaharul tos si se amesteca pana se omogenizeaza si se topeste zaharul, apoi se lasa la racit.
Untul cu zaharul se freaca spuma apoi se adauga cate un galbenus amestecandu-se dupa fiecare. Cand compozitia de cacao s-a racit se adauga cu lingura in crema de unt amestecand usor.
Din crema otinuta 1/4 se amesteca cu faina,se adauga albusurile batute spuma amestecand usor pe verticala.Se unge o forma de tort cu unt,se toarna compozitia si se da la cuptor la foc potrivit.In restul de crema se adauga nuca si esenta si se da la rece.
Cand blatul s-a racit, se taie (eu am folosit o forma mai mare si nu a iesit inalt),se umple si orneaza cu crema si se da la rece pana se intareste crema.
Cand crema e tare se prepara glazura din ciocolata topita in frisca lichida la bain-marie amestecand pana se dizolva complet. Cand e doar calduta se toarna peste tort,se lasa sa se intareasca putin apoi se orneaza dupa preferinte.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postReteta de cornuri pufoase cu gem. Cornuri pufoase cu gem reteta simpla. Cornuri cu gem reteta. Reteta de cornuri pufoase....
Cornuri pufoase cu gemReteta de mancare de fasole boabe. Mancare de fasole boabe reteta de post. Retetea de iahnie de fasole boabe. Reteta simpla...
Mancare de fasole boabeRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii