Tort Joffre

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Tort Joffre

Ingrediente

  • Pentru blat si crema:
  • 6 oua
  • 250g unt
  • 250g zahar pudra
  • 100g zahar tos
  • 50g cacao
  • 7 linguri apa
  • 150g nuca prajita si tocata
  • esenta rom
  • Pentru glazura:
  • 1 ciocolata neagra
  • 100ml frisca lichida

Mod de preparare

Se pun la foc mic apa,cacao si zaharul tos si se amesteca pana se omogenizeaza si se topeste zaharul, apoi se lasa la racit.

Untul cu zaharul se freaca spuma apoi se adauga cate un galbenus amestecandu-se dupa fiecare. Cand compozitia de cacao s-a racit se adauga cu lingura in crema de unt amestecand usor.

Din crema otinuta 1/4 se amesteca cu faina,se adauga albusurile batute spuma amestecand usor pe verticala.Se unge o forma de tort cu unt,se toarna compozitia si se da la cuptor la foc potrivit.In restul de crema se adauga nuca si esenta si se da la rece.

Cand blatul s-a racit, se taie (eu am folosit o forma mai mare si nu a iesit inalt),se umple si orneaza cu crema si se da la rece pana se intareste crema.

Cand crema e tare se prepara glazura din ciocolata topita in frisca lichida la bain-marie amestecand pana se dizolva complet. Cand e doar calduta se toarna peste tort,se lasa sa se intareasca putin apoi se orneaza dupa preferinte.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise