Tort Luca

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Tort Luca

Ingrediente

  • Blat:8 oua, 200g de zahar, 100g de faina, 50g de amidon, 50g de unt topit, o fiola de vanilie.
  • Crema:500g de mascarpone, 120ml smantana dulce, 3 linguri de zahar, vanilie.
  • Topping:un litru de smantana dulce pentru frisca, fructe, sirop

Mod de preparare

Se bat galbenusurile cu 2-3 linguri de zahar si fiola de vanilie pana-si dubleaza volumul. Separat se bat albusurile cu restul de zahar, se adauga galbenusurile si se amesteca usor apoi se incorporeaza faina si amidonul (ploaie). La sfarsit se adauga untul topit. Se toarna compozitia in forma cu inel detasabil de 26 cm si se coace 30 min la foc potrivit.

Crema:500g de mascarpone, 120ml smantana dulce, 3 linguri de zahar, vanilie (se bat pana se obtine o crema pufoasa si lucioasa)

Se taie blatul in doua, se insiropeaza, se umple cu crema, se imbraca in frisca si se decoreaza cu multe fructe.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise

Galette cu caise - reteta de tarta rustica cu caise. Descopera cum sa prepari o tarta delicioasa si usor de facut, perfecta...

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise
Tortilla spaniola. Reteta simpla, delicioasa si usor de preparat

Tortilla spaniola. Reteta simpla, delicioasa si usor de preparat

Reteta simpla si delicioasa de tortilla spaniola. Afla cum sa prepari rapid aceasta mancare traditionala spaniola cu...

Tortilla spaniola. Reteta simpla, delicioasa si usor de preparat
Ardei copti la gratar

Ardei copti la gratar

Ardei copti la gratar
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise