autor:

cristian-luca

» » Torturi

Tort Luca

Autor: cristian-luca (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: cristian-luca (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 noiembrie 2009

Ingrediente
Blat:8 oua, 200g de zahar, 100g de faina, 50g de amidon, 50g de unt topit, o fiola de vanilie., Crema:500g de mascarpone, 120ml smantana dulce, 3 linguri de zahar, vanilie., Topping:un litru de smantana dulce pentru frisca, fructe, sirop

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

2 voturi

Mod de preparare

Se bat galbenusurile cu 2-3 linguri de zahar si fiola de vanilie pana-si dubleaza volumul. Separat se bat albusurile cu restul de zahar, se adauga galbenusurile si se amesteca usor apoi se incorporeaza faina si amidonul (ploaie). La sfarsit se adauga untul topit. Se toarna compozitia in forma cu inel detasabil de 26 cm si se coace 30 min la foc potrivit.
Crema:500g de mascarpone, 120ml smantana dulce, 3 linguri de zahar, vanilie (se bat pana se obtine o crema pufoasa si lucioasa)
Se taie blatul in doua, se insiropeaza, se umple cu crema, se imbraca in frisca si se decoreaza cu multe fructe.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Luca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Diplomat

Tort Diplomat

Un desert cu adevarat racoritor, usor si numai bun pentru a servi oaspetii, chiar si pe cei mai mofturosi

1 vot    4 comentarii
24h
Torturi
Tort

Tort "Printesa" cu frisca

Se separa ouale, se bate albusul spuma, se adauga zaharul, vanilia si la urma galbenusurile si faina,

18 voturi    10 comentarii
1h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2012

    Excelent din toate punctele de vedere...

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

    Foarte gustos si foarte frumos ornat!

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

    Foarte bun si racoritor!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

      Un deliciu...

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 04 decembrie 2009

      eu adaug la crema si zeama de portocala sau lamaie pt a nu fi gretoasa!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 26 noiembrie 2009

      Racoritor si usor. Felicitari pentru prezentare!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

2 voturi

Ingrediente

  • Blat:8 oua
  • 200g de zahar
  • 100g de faina
  • 50g de amidon
  • 50g de unt topit
  • o fiola de vanilie.
  • Crema:500g de mascarpone
  • 120ml smantana dulce
  • 3 linguri de zahar
  • vanilie.
  • Topping:un litru de smantana dulce pentru frisca
  • fructe
  • sirop

Raporteaza reteta

Retete
de cristian-luca
Rulada Wellington

Rulada Wellington

Muschiuletul de vita (800g-1kg) se da cu sare si piper si se prajeste la foc iute pe toate partile

24 voturi    9 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Salata de fructe de mare

Salata de fructe de mare

Fructele de mare se pun la marinat(3-4 ore)cu zeama de lime, capatana de usturoi taiata in jumatate,

2 voturi    3 comentarii
4h
Salate reci
Focacia

Focacia

Se amesteca faina cu drojdia si sarea dupa care se adauga apa si se framanta.La sfarsit se incorporeaza

9 voturi    5 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje

valentina ionita (Chef de cuisine)

Excelent din toate punctele de vedere...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort alpahores Tort alpahores

In vasul mixerului se bat bine ouale cu zahar pana devin o compozitie spumoasa mai deschisa la culoare; se adauga uleiul si se continua

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Tort Steliana Tort Steliana

Pentru onomastica surorii mele, am pregătit un tort cu nucă, cremă cu alune de pădure, ciocolată, frişcă şi alune de pădure

1 vot    1 comentariu
3h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu bere bruna