Se bat galbenusurile cu 2-3 linguri de zahar si fiola de vanilie pana-si dubleaza volumul. Separat se bat albusurile cu restul de zahar, se adauga galbenusurile si se amesteca usor apoi se incorporeaza faina si amidonul (ploaie). La sfarsit se adauga untul topit. Se toarna compozitia in forma cu inel detasabil de 26 cm si se coace 30 min la foc potrivit.
Crema:500g de mascarpone, 120ml smantana dulce, 3 linguri de zahar, vanilie (se bat pana se obtine o crema pufoasa si lucioasa)
Se taie blatul in doua, se insiropeaza, se umple cu crema, se imbraca in frisca si se decoreaza cu multe fructe.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii