autor:

burdulea maria elena

» » Torturi

Tort ,,Mamaruta neagra cu buline galbene,,

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 10 august 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 10 august 2010

Ingrediente
biscuiti petit beurre, o bucatica unt topit, sirop pt insiropat biscuitii(apa+zahar+vanilie+esenta rom), 1 lingura cacao, ½ plic gelatina rosie, bombonele pt buline, nuca de cocos colorata.

Dificultate: Medie Timp: 30 min

11 voturi

Mod de preparare

Acest tortulet a fost unul de incercare. Precizez din capul locului ca nu am cantarit ingredientele, dar nu poti da gres in niciun fel, totul se poate drege. Este un desert delicios si nu solicita utilizarea aragazului, decat pt prepararea gelatinei, se poate face in zilele calduroase de vara.
Se zdrobesc biscuitii, se inmoaie cu siropul si untul topit, adaugam cacao(daca ati obtinut o compozitie prea uscata mai adaugati sirop si putin unt, in cazul in care compozitia obtinuta este prea moale, dregeti prin adaugare de cativa biscuiti zbrobiti). Dam compozitiei forma unei mamarute, o asezam pe farfurie sau pe ce ati hotarat sa asezati tortuletul si lasam la rece pana preparam gelatina rosie, asa cum scrie pe pliculet. Turnam gelatina pe mamaruta, aplicam bulinute galbene, ochisori din margelute comestibile, iar in jurul ei presaram nuca de cocos colorata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort ,,Mamaruta neagra cu buline galbene,," nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort spirala cu ciocolata

Tort spirala cu ciocolata

Blaturile de ciocolata Tapetam fundul tavii dreptunghiulare(21 x 31 cm.) cu hartie de copt si

13 voturi    9 comentarii
4h
Torturi
Tort

Tort "Cosulet cu ghiocei"

Blat: Albusurile si apa se bat spuma .Adaugam zaharul si batem mai departe pana obtinem o spuma

13 voturi    3 comentarii
2h 50 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T820E

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 13 august 2010

    Delicioasa si aspectuoasa!

  • Florenta Dinu

    Florenta Dinu (Chef de cuisine) , 13 august 2010

    arat tare bine si e foarte simpla;salvata si 5stelute.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 13 august 2010

    Felicitari! Este foarte ingenios.

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 13 august 2010

      ce idee minunata ,arata super 5 steluteeee

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 august 2010

      Excelent ti-a iesit !!!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 11 august 2010

      Da, Sidy numai ca a stat putin. Multumesc tuturor pt aprecieri.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 11 august 2010

      Arata foarte bine ! delicios*****

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 11 august 2010

      Felicitari pentru ideie,salvata si nota maxima*****

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 11 august 2010

      Foarte frumos!!!felicitãri :)

    • liliana hristova

      liliana hristova (Chef de cuisine) , 11 august 2010

      Foarte frumoasa gargaritza......felicitari.Simplu si deosebit de gustos

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 11 august 2010

      Buniiiii.....se vede ca ai avut musafiri dragi tie si ai facut tot felul de bunatati !!!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 11 august 2010

      Multumesc Silvioara.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 11 august 2010

      Tare draguta gargarita ta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

30 min

11 voturi

Ingrediente

  • biscuiti petit beurre
  • o bucatica unt topit
  • sirop pt insiropat biscuitii(apa+zahar+vanilie+esenta rom)
  • 1 lingura cacao
  • ½ plic gelatina rosie
  • bombonele pt buline
  • nuca de cocos colorata.

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    11 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

11 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

12 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Delicioasa si aspectuoasa!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Diplomat Tort Diplomat

Gelatina se pune într-o ceaşcă împreună cu zeama de compot, să se umfle minimum 10 minute. Se separă ouăle. Gălbenuşurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort inteligent cu jeleu de fructe Tort inteligent cu jeleu de fructe

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare. apoi cu jumatate din cantitatea de zahar pana se intareste

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cheesecake cu kiwi