autor:

Florentina Isabela_Saileanu

» » Torturi

Tort Mos Craciun

Autor: Florentina Isabela_Saileanu (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 09 decembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Florentina Isabela_Saileanu (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 09 decembrie 2014

Ingrediente
Blat:, 6 oua, 6 linguri zahar, 3 linguri ulei, 6 linguri faina, , 1 lingurita praf de copt (optional), PENTRU CREMA DE CACAO, 6 linguri cacao, 6 linguri făină, 6 linguri zahar, 1 litru lapte, INGREDIENTE Frisca de casa, 300 g smantana nepasteurizata 300 g zahar, PENTRU ORNAT :, 2 portocale

Dificultate: Medie Timp: 1h 5 min

2 voturi

Mod de preparare

Blat :Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, la viteza maxima a mixerului. Cand spuma s-a intarit bine adaugam 6 linguri zahar pudra si mixam pana spuma devine densa si lucioasa. Spuma de albusuri se va tine bine de paletele mixerului.

Este foarte important ca albusurile sa fie bine batute. Alta regula de baza nu am pentru acest blat

Separat frecam galbenusurile cu uleiul pana obtinem o emulsie stabila. Aceasta emulsie o turnam peste albusuri.

Daca albusurile sunt batute corect, emulsia va ramane la suprafata, nu se va lasa la fund.

Dam mixerul la viteza cea mai mica si omogenizam usor compozitia.

Faina o cernem impreuna cu praful de copt peste compozitia de oua. Dam mixerul deoparte si amestecam totul cu o spatula, usor, cu miscari de jos in sus.

Praful de copt nu este obligatoriu, dar il poti adauga pentru siguranta.

Compozitia o turnam intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptor la foc mediu, pentru cca jumatate de ora, pana blatul devine ferm la atingere. Se poate testa cu scobitoarea.

Blatul se scoate pe un gratar si se lasa la racit.

Blatul obtinut se taie pe orizontala in 2 felii.

PREPARAREA CREMEI DE CACAO

Pentru cremă, se amestecă făina, 6 linguri zahar și cacaua. Se desface cu laptele şi se pune pe foc până ce devine groasă.

PREPARARE FRISCA DE CASA:

Incorporez ingredientele, bat cu telul sau cu mixerul pana obtin o compozitie consistenta. Nu continui baterea, ca se poate taia. Daca smantana este fluida, las la cald o noapte. Daca este prea consistenta, adaug 2-3 linguri de lapte inainte de batere.

Montarea tortului se face intai insiropand blatul cu apa indulcita cu zahar apoi intind crema de cacao pe prima foaie de blat apoi pe a doua o tapetam cu frisca si cu portocalele desenam un Mos Craciun .UREZ SARBATORI CUMPATATE TUTUROR
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Mos Craciun" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort

Tort "Mos Craciun"

Preparare blaturi: Se fac doua blaturi,unul alb si cel de-al doilea cu cacao. Se bat albusurile

3 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Torturi
Tort diplomat Mos Craciun

Tort diplomat Mos Craciun

Punem ouale si zaharul intr-un vas la foc mic si le lasam sa fiarba pana devin ca o smantana.Aromam

2 voturi    1 comentariu
45 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Florentina Isabela Saileanu , 12 decembrie 2014

    Multumesc, am sa il fac si anul asta pt. nepotelul meu .

  • Fara foto

    Alina-Manuela Dinu , 10 decembrie 2014

    Da mi_a ieșit foarte bun si simplu de făcut dar gustos !!!

Dificultate

Medie

Timp

1h 5 min

2 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 6 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt (optional)
  • PENTRU CREMA DE CACAO
  • 6 linguri cacao
  • 6 linguri făină
  • 6 linguri zahar
  • 1 litru lapte
  • INGREDIENTE Frisca de casa
  • 300 g smantana nepasteurizata 300 g zahar
  • PENTRU ORNAT :
  • 2 portocale

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu cremă de zahăr ars