Preparare blaturi:
Se fac doua blaturi,unul alb si cel de-al doilea cu cacao.
Se bat albusurile cu un praf de sare pana se obtine o spuma tare.
Se adauga lingurile de zahar, galbenusurile, lingura de ulei si cea de apa.
Se bat in continuare pana se omogenizeaza compozitia.
Se opreste mixerul si se incorporeaza si faina.
Compozitia se va turna intr-o forma de tort cu pereti detasabili si se da blatul la cuptor pentru 30-35 de minute.
Blatul se lasa sa se raceasca complet.
Se face la fel al doilea blat cu cacao.
Preparare crema:
Ouale si zaharul se pun pe baie de abur,cand incepe sa se ingroase se adauga ciocolata bucatele.
Cand ciocolata e topita se da deoparte si se lasa la racit.
Frisca se bate nu foarte tare,se adauga crema de oua si se amesteca ,apoi gelatina dizolvata in 3-4 linguri de apa,se ia din crema doua linguri si se amesteca cu gelatina si apoi cu toata compozitia.
La sfarsit adaugam fructele si amestecam bine toata compozitia.
Dam la frigider crema pentru aproximativ 2 ore.
Asamblare si decorare tort:
Din fiecare blat cu ajutorul unei forme cu diametru mai mic decat al blaturilor se decupeaza cate un cerc mai mic.
In golul din blatul alb asezam decupajul cu cacao si invers.
In forma de tort in care am facut blaturile,o invelim cu folie de plastic si asezam un blat,apoi adaugam crema de fructe si acoperim cu ultimul blat.
Dam la frigider tortul pentru cel putin 2 ore.
Desprindem apoi pereti formei de tort,il asezam pe un platou si imbracam tortul intr-un strat subtire de frisca.
Cu ajutorul unui sablon desenam pe Mos Craciun si decoram pe margini cu stelute colorate.
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii