autor:

SIMONA PATRAS

» » Torturi

Tort "Mos Craciun"

Autor: SIMONA PATRAS (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 decembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: SIMONA PATRAS (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 decembrie 2014

Ingrediente
Tort "Mos Craciun", , Ingrediente:, , Ingrediente blatul alb:, 4 oua, 4 linguri de zahar, 1 plic zahar vanilat, 4 linguri de faina, 1 lingur apa rece, 1 lingura ulei, , Ingrediente blatul de cacao:, 4 oua, 4 linguri de zahar, 1 plic zahar vanilat, 3 linguri de faina, 2 linguri cacao, 1 lingur apa rece, 1 lingura ulei, , Pentru crema folosim:, 150 g ciocolata neagra, 2 oua, 4 linguri zahar, 400 ml frisca lichida, 10 g gelatina, capsuni, coacaze albe, coacaze rosii, afine, , Pentru decor:, 100 ml frisca lichida, bomboane stelute

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Preparare blaturi:

Se fac doua blaturi,unul alb si cel de-al doilea cu cacao.

Se bat albusurile cu un praf de sare pana se obtine o spuma tare.

Se adauga lingurile de zahar, galbenusurile, lingura de ulei si cea de apa.

Se bat in continuare pana se omogenizeaza compozitia.

Se opreste mixerul si se incorporeaza si faina.

Compozitia se va turna intr-o forma de tort cu pereti detasabili si se da blatul la cuptor pentru 30-35 de minute.

Blatul se lasa sa se raceasca complet.

Se face la fel al doilea blat cu cacao.



Preparare crema:

Ouale si zaharul se pun pe baie de abur,cand incepe sa se ingroase se adauga ciocolata bucatele.

Cand ciocolata e topita se da deoparte si se lasa la racit.

Frisca se bate nu foarte tare,se adauga crema de oua si se amesteca ,apoi gelatina dizolvata in 3-4 linguri de apa,se ia din crema doua linguri si se amesteca cu gelatina si apoi cu toata compozitia.

La sfarsit adaugam fructele si amestecam bine toata compozitia.

Dam la frigider crema pentru aproximativ 2 ore.





Asamblare si decorare tort:

Din fiecare blat cu ajutorul unei forme cu diametru mai mic decat al blaturilor se decupeaza cate un cerc mai mic.

In golul din blatul alb asezam decupajul cu cacao si invers.

In forma de tort in care am facut blaturile,o invelim cu folie de plastic si asezam un blat,apoi adaugam crema de fructe si acoperim cu ultimul blat.

Dam la frigider tortul pentru cel putin 2 ore.

Desprindem apoi pereti formei de tort,il asezam pe un platou si imbracam tortul intr-un strat subtire de frisca.

Cu ajutorul unui sablon desenam pe Mos Craciun si decoram pe margini cu stelute colorate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Mos Craciun"" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort diplomat Mos Craciun

Tort diplomat Mos Craciun

Punem ouale si zaharul intr-un vas la foc mic si le lasam sa fiarba pana devin ca o smantana.Aromam

2 voturi    1 comentariu
45 min
Torturi
Tort Mos Craciun

Tort Mos Craciun

Blat :Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, la viteza

2 voturi    2 comentarii
1h 5 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Camy Camelia , 16 decembrie 2014

    Testat, apreciat si recomandat! :-)

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Tort "Mos Craciun"
  • Ingrediente:
  • Ingrediente blatul alb:
  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 4 linguri de faina
  • 1 lingur apa rece
  • 1 lingura ulei
  • Ingrediente blatul de cacao:
  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 3 linguri de faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingur apa rece
  • 1 lingura ulei
  • Pentru crema folosim:
  • 150 g ciocolata neagra
  • 2 oua
  • 4 linguri zahar
  • 400 ml frisca lichida
  • 10 g gelatina
  • capsuni
  • coacaze albe
  • coacaze rosii
  • afine
  • Pentru decor:
  • 100 ml frisca lichida
  • bomboane stelute

Raporteaza reteta

Retete
de SIMONA PATRAS
Miel cu masline si sos de ansoa

Miel cu masline si sos de ansoa

Carnea de miel se taie bucati potrivite, spala si se sterge cu un prosop absorbant. Se condimenteaza

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Macarons cu crema de ciocolata, migdale si nuca

Macarons cu crema de ciocolata, migdale si nuca

Preparare macarons: Faina de migdale se amesteca cu zaharul pudra si se cern de 2-3 ori printr-o

1 vot    3 comentarii
2h 30 min
Prajituri
Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale

Se amesteca drojdia cu laptele caldut si o lingura de zahar. Separat se oparesc 3 linguri de

4 voturi    2 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si menta Tort cu ciocolata si menta

Se piseaza biscuitii in blender, se adauga untul, se amesteca, apoi se rastoarna in forma de tort de 22 cm diametru, iar dupa ce s-a

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Deliciu cu mascarpone, pere si caramel Deliciu cu mascarpone, pere si caramel

Perele le curatam de coaja si le taiem in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri. Le punem intr-o tigaie cu scortisoara, cuisoarele,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Pasta de zahar