Blatul:
Mixam galbenusurile cu 150 g de zahar pana devin cremoase si cresc in volum. Albusurile le mixam bine ca pentru bezea. Adaugam usor restul de zahar pudra. Apoi, galbenusurile le adaugam peste albusuri in fir subtire, amestecam cu o lingura de lemn. Faina impreuna cu praful de copt si cacaua le adaugam cate putin amestecand cu lingura de lemn.
Compozitia o turnam intr-o forma rotunda de diametrul de 28 cm, tapetata cu unt si faina/hartie de copt. Dam blatul in cuptorul preincalzit la 180 grade, in jur de 40 minute, foc mediu. Cand este gata, scoatem blatul din forma si il lasam sa se raceasca complet.
Crema de ciocolata:
Galbenusurile si zaharul le mixam bine pana devin cremoase. Adaugam laptele usor, punem si ciocolata neagra rupta bucatele, apoi punem compozitia la baine-marine,pe foc mic si lasam sa fiarba pana se topeste ciocolata, fara sa dea in clocot si pana se ingroasa, in jur de 10 minute. Lasam sa se raceasca.
Frisca o mixam bine, branza de mascarpone, la fel. In mascarpone adaugam putin cate putin din crema de galbenusuri si mixam bine, apoi adaugam frisca.
Crema de mascarpone:
Frisca o mixam bine, la fel si mascarpone. In mascarpone adaugam zaharul pudra, apoi frisca.
Siropul:
Caramelizam zaharul si adaugam apoi apa. Se lasa pe foc pana se topeste tot caramelul si da intr-un clocot. Lasam la racit.
Ansamblarea:
Blatul se taie in 3 parti egale. Prima foaie se insiropeaza bine, se pune crema de ciocolata, se pune urmatoarea foaie, se insiropeaza, se pune crema de mascarpone, apoi a treia foaie insiropata. Deasupra vine pus intr-un strat subtire crema de ciocolata si crema de mascarpone. Se lipesc banutii de macarons deasupra tortului si de jur-imprejur, ca un brau, apoi se presara din belsug fulgi de cocos.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii