autor:

Felicia Vanea

» » , , Dulciuri diverse, Retete de Craciun, Torturi

Tort nins cu crema de ciocolata, crema de mascarpone si macarons de cacao

Autor: Felicia Vanea (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 04 ianuarie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Felicia Vanea (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 04 ianuarie 2017

Ingrediente
Pentru blat:, 10 oua, 250 g faina, 300 g zahar pudra, 50 g cacao, praf de copt, sare, Pentru crema de ciocolata:, 100 g ciocolata neagra min 80 % cacao, 3 galbenusuri, 3 linguri de zahar pudra, 5 linguri de lapte, 250 g mascarpone, 200 ml frisca, Pentru crema de mascarpone:, 250 g mascarpone, 200 ml frisca, 50 g zahar pudra, Pentru sirop:, 4 linguri de zahar, 400 ml apa, Pentru decor:, macarons de cacao, fulgi de cocos

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare



Blatul:



Mixam galbenusurile cu 150 g de zahar pana devin cremoase si cresc in volum. Albusurile le mixam bine ca pentru bezea. Adaugam usor restul de zahar pudra. Apoi, galbenusurile le adaugam peste albusuri in fir subtire, amestecam cu o lingura de lemn. Faina impreuna cu praful de copt si cacaua le adaugam cate putin amestecand cu lingura de lemn.



Compozitia o turnam intr-o forma rotunda de diametrul de 28 cm, tapetata cu unt si faina/hartie de copt. Dam blatul in cuptorul preincalzit la 180 grade, in jur de 40 minute, foc mediu. Cand este gata, scoatem blatul din forma si il lasam sa se raceasca complet.





Crema de ciocolata:



Galbenusurile si zaharul le mixam bine pana devin cremoase. Adaugam laptele usor, punem si ciocolata neagra rupta bucatele, apoi punem compozitia la baine-marine,pe foc mic si lasam sa fiarba pana se topeste ciocolata, fara sa dea in clocot si pana se ingroasa, in jur de 10 minute. Lasam sa se raceasca.

Frisca o mixam bine, branza de mascarpone, la fel. In mascarpone adaugam putin cate putin din crema de galbenusuri si mixam bine, apoi adaugam frisca.





Crema de mascarpone:



Frisca o mixam bine, la fel si mascarpone. In mascarpone adaugam zaharul pudra, apoi frisca.



Siropul:



Caramelizam zaharul si adaugam apoi apa. Se lasa pe foc pana se topeste tot caramelul si da intr-un clocot. Lasam la racit.



Ansamblarea:



Blatul se taie in 3 parti egale. Prima foaie se insiropeaza bine, se pune crema de ciocolata, se pune urmatoarea foaie, se insiropeaza, se pune crema de mascarpone, apoi a treia foaie insiropata. Deasupra vine pus intr-un strat subtire crema de ciocolata si crema de mascarpone. Se lipesc banutii de macarons deasupra tortului si de jur-imprejur, ca un brau, apoi se presara din belsug fulgi de cocos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort nins cu crema de ciocolata, crema de mascarpone si macarons de cacao" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de mere cu crema de ciocolata

Tort de mere cu crema de ciocolata

BLATUL : Albusurile separate de galbenusuri se bat spuma cu zaharul peste care se adauga galbenusurile

2 voturi    1 comentariu
2h
Torturi
Tort cu cremă de cacao si dulceaţă de gutui

Tort cu cremă de cacao si dulceaţă de gutui

Se separă albuşurile de gălbenuşuri, si se bat cu 8 linguri de zahăr. Se consideră terminată

8 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 10 oua
  • 250 g faina
  • 300 g zahar pudra
  • 50 g cacao
  • praf de copt
  • sare
  • Pentru crema de ciocolata:
  • 100 g ciocolata neagra min 80 % cacao
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri de zahar pudra
  • 5 linguri de lapte
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml frisca
  • Pentru crema de mascarpone:
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml frisca
  • 50 g zahar pudra
  • Pentru sirop:
  • 4 linguri de zahar
  • 400 ml apa
  • Pentru decor:
  • macarons de cacao
  • fulgi de cocos

Raporteaza reteta

Retete
de Felicia Vanea
Tarta cu branza dulce de vaci si gem de visine

Tarta cu branza dulce de vaci si gem de visine

Biscuitii digestivi ii sfaramitam cu un sucitor. Untul il topim si il turnam peste biscuitii maruntiti,

0 voturi    0 comentarii
1h
Retete de Craciun
Prajitura cu branza dulce de vaci si mure

Prajitura cu branza dulce de vaci si mure

O tava de cuptor o tapetam cu hartie de copt sau folie alimentara, punem cele doua foi de patiserie,

1 vot    0 comentarii
40 min
Retete de Craciun
Prajitura cu mac prajit, portocale si sos de ciocolata

Prajitura cu mac prajit, portocale si sos de ciocolata

Mixam 200 g de unt cu 200 g de zahar intr-un vas incapator, 5 minute. Adaugam ouale, amestecam bine,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Retete de Craciun
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort de morcovi cu nuca Tort de morcovi cu nuca

Se curata morcovii de coaja. Se spala si rad marunt. Se cantaresc, este nevoie de o cantitate de 300 gr morcov ras. Se asaza intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tort cu iaurt si caise Tort cu iaurt si caise

Este un desert care se pregateste repede, este gata in 20- 30 minute maxim. Se spală fructele, se lasă sa se scurga intr-o sita,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tort cu mousse de lamaie.