autor:

Felicia Vanea

» » , , Dulciuri diverse, Retete de Craciun, Torturi

Tort nins cu crema de ciocolata, crema de mascarpone si macarons de cacao

Autor: Felicia Vanea (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 04 ianuarie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Felicia Vanea (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 04 ianuarie 2017

Ingrediente
Pentru blat:, 10 oua, 250 g faina, 300 g zahar pudra, 50 g cacao, praf de copt, sare, Pentru crema de ciocolata:, 100 g ciocolata neagra min 80 % cacao, 3 galbenusuri, 3 linguri de zahar pudra, 5 linguri de lapte, 250 g mascarpone, 200 ml frisca, Pentru crema de mascarpone:, 250 g mascarpone, 200 ml frisca, 50 g zahar pudra, Pentru sirop:, 4 linguri de zahar, 400 ml apa, Pentru decor:, macarons de cacao, fulgi de cocos

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare




Blatul:


Mixam galbenusurile cu 150 g de zahar pana devin cremoase si cresc in volum. Albusurile le mixam bine ca pentru bezea. Adaugam usor restul de zahar pudra. Apoi, galbenusurile le adaugam peste albusuri in fir subtire, amestecam cu o lingura de lemn. Faina impreuna cu praful de copt si cacaua le adaugam cate putin amestecand cu lingura de lemn.


Compozitia o turnam intr-o forma rotunda de diametrul de 28 cm, tapetata cu unt si faina/hartie de copt. Dam blatul in cuptorul preincalzit la 180 grade, in jur de 40 minute, foc mediu. Cand este gata, scoatem blatul din forma si il lasam sa se raceasca complet.


Crema de ciocolata: si zaharul le mixam bine pana devin cremoase. Adaugam laptele usor, punem si ciocolata neagra rupta bucatele, apoi punem compozitia la baine-marine,pe foc mic si lasam sa fiarba pana se topeste ciocolata, fara sa dea in clocot si pana se ingroasa, in jur de 10 minute. Lasam sa se raceasca.


Frisca o mixam bine, branza de mascarpone, la fel. In mascarpone adaugam putin cate putin din crema de galbenusuri si mixam bine, apoi adaugam frisca. de mascarpone:


Frisca o mixam bine, la fel si mascarpone. In mascarpone adaugam zaharul pudra, apoi frisca.


Siropul:


Caramelizam zaharul si adaugam apoi apa.


Se lasa pe foc pana se topeste tot caramelul si da intr-un clocot. Lasam la racit.


Ansamblarea:


Blatul se taie in 3 parti egale. Prima foaie se insiropeaza bine, se pune crema de ciocolata, se pune urmatoarea foaie, se insiropeaza, se pune crema de mascarpone, apoi a treia foaie insiropata. Deasupra vine pus intr-un strat subtire crema de ciocolata si crema de mascarpone.


Se lipesc banutii de macarons deasupra tortului si de jur-imprejur, ca un brau, apoi se presara din belsug fulgi de cocos.



Blatul:


Mixam galbenusurile cu 150 g de zahar pana devin cremoase si cresc in volum. Albusurile le mixam bine ca pentru
Retete
Alte retete din Dulciuri diverse
Clatite pufoase cu miere si nuci

Clatite pufoase cu miere si nuci

Pentru inceput, amestecam ingredientele uscate (faina, zahar, sare, praf de copt, jumatate lingurita

1 vot    0 comentarii
50h
Dulciuri diverse
Bomboane Raffaello

Bomboane Raffaello

Eu folosesc robotul de bucatarie care imi este foarte util la bomboanele Raffaello.Asa ca in vasul

9 voturi    1 comentariu
25 min
Dulciuri diverse

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 10 oua
  • 250 g faina
  • 300 g zahar pudra
  • 50 g cacao
  • praf de copt
  • sare
  • Pentru crema de ciocolata:
  • 100 g ciocolata neagra min 80 % cacao
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri de zahar pudra
  • 5 linguri de lapte
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml frisca
  • Pentru crema de mascarpone:
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml frisca
  • 50 g zahar pudra
  • Pentru sirop:
  • 4 linguri de zahar
  • 400 ml apa
  • Pentru decor:
  • macarons de cacao
  • fulgi de cocos

Raporteaza reteta

Retete
de Felicia Vanea
Tarta cu branza dulce de vaci si gem de visine

Tarta cu branza dulce de vaci si gem de visine

Biscuitii digestivi ii sfaramitam cu un sucitor. Untul il topim si il turnam peste biscuitii maruntiti,

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu branza dulce de vaci si mure

Prajitura cu branza dulce de vaci si mure

O tava de cuptor o tapetam cu hartie de copt sau folie alimentara, punem cele doua foi de patiserie,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac prajit, portocale si sos de ciocolata

Prajitura cu mac prajit, portocale si sos de ciocolata

Mixam 200 g de unt cu 200 g de zahar intr-un vas incapator, 5 minute. Adaugam ouale, amestecam bine,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Retete
din Torturi
Tort cu ciocolata si crema de cafea

Tort cu ciocolata si crema de cafea

Mod de preparare pentru blat: Se separa albusurile de galbenusuri, se pun albusurile la robot cu putina sare si se mixeaza pana se

6 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Tort de Punci Aniversar

Tort de Punci Aniversar

Incepem in a prepara punciul: punem la foc vinul impreuna cu feliile de portocala, scortisoara, semintele de anason si cuisorul, cand

0 voturi    0 comentarii
3h
Torturi