autor:

Risco_Melinda

» » Torturi

Tort palarie

Autor: Risco_Melinda (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 martie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Risco_Melinda (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 martie 2013

Ingrediente
Blat: forma rotunda, 10 oua, 10 linguri de zahar, 10 linguri de faina, 1 praf de copt, 1 plic de zahar vanilat, 2 linguri de ulei, Sirop :, apa, zahar vanilat, Crema :, 400 ml de frisca lichida, 250 g brinza mascarpone, 250 g de capsuni, 2 plicuri zahar vanilat, decorul meu e din martipan

Dificultate: Redusa Timp: 2h

1 vot

Mod de preparare

Blat :

Ouale se separa, albusurile se bat spuma, galbenusurile se amesteca cu zaharul vanilat, uleiul, se adauga la spuma si se amesteca incet, se adauga lingura cu lingura faina si praful de copt, se da la cuptor la 180 de grade pina trece testul cu scobitoarea.

Cind s-a facut se da la racit si dupa aia se taie in doua, inainte de a se pune crema in mijloc se siropeaza blaturile.

Crema :

Frisca se bate sa fie tare, se adauga brinza mascarpone si zaharul vanilat si se amesteca cu mixerul putin.

Capsuniile se taie marunt si se adauga la crema obtinuta.

Decor: eu am decorat cu bomboane marshmallow, martipan, l-am format sa para a fi o palarie de ziua bunicii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort palarie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort palarie, cu portocale si ciocolata

Tort palarie, cu portocale si ciocolata

Blat 1: 1. Preincalzim cuptorul la 190°C. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Mixam galbenusurile

0 voturi    1 comentariu
2h
Torturi
Mississippi mud pie

Mississippi mud pie

Asaaaa....pentru blat trebuie sa sfaramati biscuitii obisnuiti cu un sucitor sau cu robotul de bucatarie,

50 voturi    19 comentarii
1h 5 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h

1 vot

Ingrediente

  • Blat: forma rotunda
  • 10 oua
  • 10 linguri de zahar
  • 10 linguri de faina
  • 1 praf de copt
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 2 linguri de ulei
  • Sirop :
  • apa
  • zahar vanilat
  • Crema :
  • 400 ml de frisca lichida
  • 250 g brinza mascarpone
  • 250 g de capsuni
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • decorul meu e din martipan

Raporteaza reteta

Retete
de Risco_Melinda
Tocanita de ciuperci

Tocanita de ciuperci

Se curata legumele si se taie marunt, eu le-am mixat cu ajutorul unui robot de bucatarie, se pune

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Prajitura Grizulina

Prajitura Grizulina

Faina, zaharul, grizul, cacaua si praful de copt se amesteca bine dupa care se adauga uleiul si laptele

1 vot    0 comentarii
50 min
Prajituri
Ciuperci umplute la cuptor

Ciuperci umplute la cuptor

Spalam ciupercile si le rupem codita, dupa care ardeiul codita de la ciuperci, patrunjelul si usturoiul

1 vot    0 comentarii
40 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort alpahores Tort alpahores

In vasul mixerului se bat bine ouale cu zahar pana devin o compozitie spumoasa mai deschisa la culoare; se adauga uleiul si se continua

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Tort Steliana Tort Steliana

Pentru onomastica surorii mele, am pregătit un tort cu nucă, cremă cu alune de pădure, ciocolată, frişcă şi alune de pădure

1 vot    1 comentariu
3h 30 min
Dulciuri diverse
Coronita cu ciocolata