TORT PENTRU MAJORAT

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata
TORT PENTRU MAJORAT

Ingrediente

  • Blat: 8 oua , 8 linguri faina, 3 linguri nuca macinata, 16 linguri zahar, vanilie, un pahar mic de ulei
  • Crema granache: 500 ml frisca ,500 gr ciocolata .Reteta pentru crema am gasit-o pe un site cu retete.
  • Pentru tortul din imagine am folosit de 3 ori reteta si este suficient pentru 35-40 persoane.

Mod de preparare

Blatul : Se bat albusurile spuma cu 8 linguri zahar . Galbenusurile se freaca cu 8 linguri zahar . Se pune uleiul. Se amesteca cu albusurile in care se pune faina , nuca si vanilie.

Se pune in tava si se coace la foc potrivit.

Crema granache : Se pune frisca intr-o cratita la foc mic si se amesteca mereu sa nu se lipeasca. Cand ajunge la fierbere se ia de pe foc si se adauga ciocolata maruntita.Se omogenizeaza bine, se pune pe foc mic pana se topeste ciocolata.

Dupa ce se raceste se tine la frigider o noapte. Cand se scoate de la rece se freaca bine si se umple cu ea blatul tortului.

Blatul se taie in patru se insiropeaza si se umple cu crema.

Tortul se imbraca cu frisca .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Reteta de prajitura cu foi de napolitana. Cum prepari prajitura cu foi de napolitana reteta simpla, rapida, fara coacere.

Prajitura cu foi de napolitana
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare
Musaca de toamna

Musaca de toamna

Se indeparteaza cotorul la vinete, se spala, se sterg si se taie pe lung, in feliii groase de 1 cm.

Musaca de toamna
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor