autor:

Fara foto

» » Torturi

TORT PENTRU MAJORAT

Autor: Dorina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dorina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 aprilie 2009

Ingrediente
Blat: 8 oua, 8 linguri faina, 3 linguri nuca macinata, 16 linguri zahar, vanilie, un pahar mic de ulei, , Crema granache: 500 ml frisca ,500 gr ciocolata .Reteta pentru crema am gasit-o pe un site cu retete., , Pentru tortul din imagine am folosit de 3 ori reteta si este suficient pentru 35-40 persoane.

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 30 min

35 voturi

Mod de preparare

Blatul : Se bat albusurile spuma cu 8 linguri zahar . Galbenusurile se freaca cu 8 linguri zahar . Se pune uleiul. Se amesteca cu albusurile in care se pune faina , nuca si vanilie.
Se pune in tava si se coace la foc potrivit.

Crema granache : Se pune frisca intr-o cratita la foc mic si se amesteca mereu sa nu se lipeasca. Cand ajunge la fierbere se ia de pe foc si se adauga ciocolata maruntita.Se omogenizeaza bine, se pune pe foc mic pana se topeste ciocolata.
Dupa ce se raceste se tine la frigider o noapte. Cand se scoate de la rece se freaca bine si se umple cu ea blatul tortului.

Blatul se taie in patru se insiropeaza si se umple cu crema.
Tortul se imbraca cu frisca .
Daca ti-a placut reteta noastra "TORT PENTRU MAJORAT" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de lamaie

Tort de lamaie

Lasati la temperatura camerei untul taiat cuburi pana devine moale dupa care amestecati cu 230 g

4 voturi    6 comentarii
1h
Torturi
Tiramisu rețeta originală

Tiramisu rețeta originală

Tiramisu rețeta originală se prepara astfel: Intr-un bol se amesteca bine galbenusurile de ou

19 voturi    8 comentarii
30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Storcator citrice

- 15 %
229.99 lei
195.49 lei

Multi Trimmer 8 in 1

- 16 %
189.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    voaides viorica (Bucatar sef) , 24 octombrie 2010

    bun

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

    Acesta e tortul pentru ziua fiicei mele,care a implinit 16 ani!

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 06 ianuarie 2010

    Foarte frumos ornat,felicitari.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 03 decembrie 2009

      ft frumos tortul,iar gustul este pe masura!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 28 iunie 2009

      Si mie imi place sa fac torturi.Toti nepotii mei se bucura de atentia mea de ziua lor.Si deja am inceput sa le fac la scara mai mare.

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 28 iunie 2009

      Foarte dragut tortul!!

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 05 mai 2009

      Ati dat dovada de un act de mare curaj sa pregatesti un tort pentru atatea persoane. Marturisesc ca eu nu am avut acest curaj la majoratul fiicei mele poate si pentru ca numarul invitatilor a fost de cca. 70 de persoane, oricum felicitari.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 04 mai 2009

      Super. Arata foarte bine.

    • Fara foto

      Dorina (Chef de cuisine) , 04 mai 2009

      Valentina si mihaela, multumesc foarte mult pentru aprecieri . Executia unui tort de aceasta marime necesita intr-adevar timp si multa rabdare. Tortul l-am facut cu ocazia majoratului nepotului meu si a avut cu adevarat succes. Alina, portiile sunt pentru cate persoane am scris in reteta, chiar eu am asistat la taiatul portiilor . Iar daca tu esti sigura ca tortul a fost facut de o profesionista , atunci nu pot decat sa-ti multumesc pentru ca eu am fost ... profesionista. Mi-a placut sa fac torturi de cand aveam vreo 14 ani si am facut multe de atunci ,dar acesta este primul meu tort mare si recunosc ca am avut ceva emotii.

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 01 mai 2009

      Tortul arata foarte bine si in curand il voi face si eu.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 01 mai 2009

      Arata super si cred ca este si delicios...

    • nasea alina

      nasea alina (Chef de cuisine) , 01 mai 2009

      Frumos tort. 1 - nu cred ca portiile sunt pt cate persoane crezi si 2 - tortul este facut de o/un profesionist/a. Sunt sigura!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

1h 30 min

35 voturi

Ingrediente

  • Blat: 8 oua
  • 8 linguri faina
  • 3 linguri nuca macinata
  • 16 linguri zahar
  • vanilie
  • un pahar mic de ulei
  • Crema granache: 500 ml frisca ,500 gr ciocolata .Reteta pentru crema am gasit-o pe un site cu retete.
  • Pentru tortul din imagine am folosit de 3 ori reteta si este suficient pentru 35-40 persoane.

Raporteaza reteta

Retete
de Dorina
TURTE  DE CRACIUN

TURTE DE CRACIUN

Se framanta un aluat din faina, sare, apa si un pic de drojdie. Aluatul nu se lasa la dospit. Se

37 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Tiramisu

Tiramisu

Crema : -Se bate usor smantana cu mascarpone si cu 3 linguri de zahar pana se obtine o crema

169 voturi    30 comentarii
40 min
Prajituri
PRAJITURA CU LAPTE BATUT

PRAJITURA CU LAPTE BATUT

Se unge o tava mare cu ulei. Se unge fiecare foaie cu ulei si se aseaza in tava (jumatate de pachet). Se

11 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort tiramisu cu capsune Tort tiramisu cu capsune

Punem intr-un vas capsunile adaugam si doua linguri de zahar, sucul de lamiie si de la portocale. Le lasam peste noapte, apoi a doua

31 voturi    7 comentarii
15 min
Torturi
Tiramisu Ice Cake Tiramisu Ice Cake

Se tapeteaza o tava de cozonac cu folie alimentara. Se prepara cafea folosind aproximativ 400 ml de apa. Se racoreste putin si se aromeaza

6 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu mousse de ciocolata