Ingrediente
Blat: 8 oua, 8 linguri faina, 3 linguri nuca macinata, 16 linguri zahar, vanilie, un pahar mic de ulei, , Crema granache: 500 ml frisca ,500 gr ciocolata .Reteta pentru crema am gasit-o pe un site cu retete., , Pentru tortul din imagine am folosit de 3 ori reteta si este suficient pentru 35-40 persoane.
Dificultate: Ridicata | Timp: 1h 30 min
35 voturi
Mod de preparare
Se pune in tava si se coace la foc potrivit.
Crema granache : Se pune frisca intr-o cratita la foc mic si se amesteca mereu sa nu se lipeasca. Cand ajunge la fierbere se ia de pe foc si se adauga ciocolata maruntita.Se omogenizeaza bine, se pune pe foc mic pana se topeste ciocolata.
Dupa ce se raceste se tine la frigider o noapte. Cand se scoate de la rece se freaca bine si se umple cu ea blatul tortului.
Blatul se taie in patru se insiropeaza si se umple cu crema.
Tortul se imbraca cu frisca .
vera (Chef de cuisine) , 03 decembrie 2009
ft frumos tortul,iar gustul este pe masura!
mirey (Chef de cuisine) , 28 iunie 2009
Si mie imi place sa fac torturi.Toti nepotii mei se bucura de atentia mea de ziua lor.Si deja am inceput sa le fac la scara mai mare.
Alexandrina (Chef de cuisine) , 28 iunie 2009
Foarte dragut tortul!!
flori de piatra (Chef de cuisine) , 05 mai 2009
Ati dat dovada de un act de mare curaj sa pregatesti un tort pentru atatea persoane. Marturisesc ca eu nu am avut acest curaj la majoratul fiicei mele poate si pentru ca numarul invitatilor a fost de cca. 70 de persoane, oricum felicitari.
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 04 mai 2009
Super. Arata foarte bine.
Dorina (Chef de cuisine) , 04 mai 2009
Valentina si mihaela, multumesc foarte mult pentru aprecieri . Executia unui tort de aceasta marime necesita intr-adevar timp si multa rabdare. Tortul l-am facut cu ocazia majoratului nepotului meu si a avut cu adevarat succes. Alina, portiile sunt pentru cate persoane am scris in reteta, chiar eu am asistat la taiatul portiilor . Iar daca tu esti sigura ca tortul a fost facut de o profesionista , atunci nu pot decat sa-ti multumesc pentru ca eu am fost ... profesionista. Mi-a placut sa fac torturi de cand aveam vreo 14 ani si am facut multe de atunci ,dar acesta este primul meu tort mare si recunosc ca am avut ceva emotii.
mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 01 mai 2009
Tortul arata foarte bine si in curand il voi face si eu.
valentina ionita (Chef de cuisine) , 01 mai 2009
Arata super si cred ca este si delicios...
nasea alina (Chef de cuisine) , 01 mai 2009
Frumos tort. 1 - nu cred ca portiile sunt pt cate persoane crezi si 2 - tortul este facut de o/un profesionist/a. Sunt sigura!