autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort pentru "Ziua Copilului" FLUTURE

Autor: Maria Buhler (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 ianuarie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Maria Buhler (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 ianuarie 2007

Ingrediente
1Blat cu trei foi(arata mai bine daca sint inchise la culoare), 500g brinza dulce, 300g iaurt, 200g frisca batuta, 1compot de manderine, zahar 200g, sau dupa gust, coaja de portocale si lamiie, 2 grisine, 1 kiwi, 1 ciocolata amaruie, gelatina pentru 1ooo g de compozitie, poata fi foi sau macinata

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

19 voturi

Mod de preparare

Mai intii se taie blaturile pe jumatate si se pun cu rotunjimea, spate in spate, asa ca sa arate ca doua aripi de fluture. Se face compozitia din coaja rasa de portocale si lamiie, zahar, iaurt si brinza dulce. Se amesteca bine. Se pune compozitia peste doua foi insiropate cu suc de compot, dupa ce acestea au fost acoperite cu mandarine (se lasa doar pt. ornament,citeva). Pe al treilea blat se pune frisca batuta. Apoi se orneaza FLUTURELE. Din grisine se fac doua antene care se pun pe mijloc in fata. Din kiwi se fac 2 ochi mari, linga antene.Celelalta bucati de kiwi se taie pe jumatate si se decoreaza tortul cu ele si cu mandarinele lasate pentru decor. Se rade ciocolata si se imprastie peste tort.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort pentru "Ziua Copilului" FLUTURE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort alb cu visine si ciocolata

Tort alb cu visine si ciocolata

Se amesteca gemul impreuna cu galbenusurile, stafidele hidratate in cognac, uleiul, laptele, esentele

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Torturi
Tort de mere cu frisca

Tort de mere cu frisca

Merele se curata de coaja si se scoate mijlocul fara a le taia.Se pun intr-o cratita cele 6 linguri

32 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010

    Un deliciu...

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 18 ianuarie 2010

    Felicitari pentru reteta! Iata si tortul meu fluture,un pic mai altfel.

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

19 voturi

Ingrediente

  • 1Blat cu trei foi(arata mai bine daca sint inchise la culoare)
  • 500g brinza dulce
  • 300g iaurt
  • 200g frisca batuta
  • 1compot de manderine
  • zahar 200g
  • sau dupa gust
  • coaja de portocale si lamiie
  • 2 grisine
  • 1 kiwi
  • 1 ciocolata amaruie
  • gelatina pentru 1ooo g de compozitie
  • poata fi foi sau macinata

Raporteaza reteta

valentina ionita (Chef de cuisine)

Un deliciu...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Cheesecake cu fructe de padure