autor:

anuta

» » Torturi

Tort ,,Porto-Citrus"

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 13 februarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 13 februarie 2016

Ingrediente
blat6 oua,100 g zahar,125 g faina,20 g cacao,esenta,un praf de sare, crema600 g smantana,200 g zahar pudra,75 g zahar vanilat,250 g branza dulce de vaci(Lacteea-20%grasime),coaja rasa si sucul de la o portocala si o lamaie,200 g coaja de portocala confiata,2 pliculete gelatina alimentara, sirop100 ml apa,100 g zahar,esenta vanilie, ornatbiscuiti rotunzi glazurati in ciocolata,coaja rasa de portocala si lamaie,o portocala feliata,o lingurita coaja de portocala confiata

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

1.Se prepara blatul,mixand albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul,pana se intareste.Se incorporeaza si galbenusul zdrobit,esenta si faina cernuta si amestecata cu cacaoa.Se tapeteaza cu hartie de copt o forma de tort cu inel reglabil,cu diametrul de 26 cm,apoi se toarna aluatul si se coace la foc potrivit,in cuptorul preincalzit,cca.20 min.
Se scoate blatul copt din forma ,se lasa sa se raceasca bine apoi se taie pe orizontala in doua discuri egale.
2.Se prepara siropul dand in cateva clocote apa cu zaharul si apoi ,la sfarsit,se adauga esenta.Se lasa sa se raceasca bine.
3.Se prepara crema ,mixand smantana cu branzica,cu zaharul pudra si cel vanilat,cu sucul si coaja rasa de la lamaie si portocala,apoi la sfarsit,se incorporeaza,gelatina hidratata in 150 ml apa rece,apoi topita la bain marin,fara a se fierbe si turnata in fir subtire.
4.Se monteaza forma in care am copt blatul ,apoi asezam primul disc din blat,il insiropam usor,apoi asezam biscuitii pe marginea formei si turnam jumatate din crema de branza.Se aseaza si cel de al 2 lea disc deasupra,se preseaza usor apoi se toarna restul cremei.se da la rece 30 de minute,apoi se decoreaza cu felii de portocala date prin zahar tos,coaja rasa de porocala si lamaie si se presara coaja confiata de portocala.Se da la rece ,macar 2 ore inainte de al taia,dar ideal ar fi de seara pana a doua zi.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort ,,Porto-Citrus"" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu mascarpone si capsuni

Tort cu mascarpone si capsuni

Blatul: Se mixeaza ouale cu zaharul si un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga alternativ,

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Torturi
Tort cu ciocolata si crema de cafea

Tort cu ciocolata si crema de cafea

Mod de preparare pentru blat: Se separa albusurile de galbenusuri, se pun albusurile la robot cu

6 voturi    0 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • blat6 oua,100 g zahar,125 g faina,20 g cacao,esenta,un praf de sare
  • crema600 g smantana,200 g zahar pudra,75 g zahar vanilat,250 g branza dulce de vaci(Lacteea-20%grasime),coaja rasa si sucul de la o portocala si o lamaie,200 g coaja de portocala confiata,2 pliculete gelatina alimentara
  • sirop100 ml apa,100 g zahar,esenta vanilie
  • ornatbiscuiti rotunzi glazurati in ciocolata,coaja rasa de portocala si lamaie,o portocala feliata,o lingurita coaja de portocala confiata

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

3 voturi    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

6 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

5 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Retete

din Torturi

Tort cu zmeura si whisky Tort cu zmeura si whisky

Pentru Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu praful de sare, pe urma punem zaharul si mixam usor pana

0 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Tort cu blat cu gem de gutui Tort cu blat cu gem de gutui

Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se pun la robot cu putina sare si se mixeaza la viteaza mare pana se obtine o spuma

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Tort rece cu sirop de afine