autor:

anuta

» » Torturi

Tort ,,Porto-Citrus"

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 13 februarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 13 februarie 2016

Ingrediente
blat6 oua,100 g zahar,125 g faina,20 g cacao,esenta,un praf de sare, crema600 g smantana,200 g zahar pudra,75 g zahar vanilat,250 g branza dulce de vaci(Lacteea-20%grasime),coaja rasa si sucul de la o portocala si o lamaie, g coaja de portocala confiata,2 pliculete gelatina alimentara, sirop100 ml apa,100 g zahar,esenta vanilie, ornatbiscuiti rotunzi glazurati in ciocolata, rasa de portocala si lamaie,o portocala feliata,o lingurita coaja de portocala confiata

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

1.Se prepara blatul,mixand albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul,pana se intareste.Se incorporeaza si galbenusul zdrobit,esenta si faina cernuta si amestecata cu cacaoa.Se tapeteaza cu hartie de copt o forma de tort cu inel reglabil,cu diametrul de 26 cm,apoi se toarna aluatul si se coace la foc potrivit,in cuptorul preincalzit,cca.20 min.
Se scoate blatul copt din forma ,se lasa sa se raceasca bine apoi se taie pe orizontala in doua discuri egale.
2.Se prepara siropul dand in cateva clocote apa cu zaharul si apoi ,la sfarsit,se adauga esenta.Se lasa sa se raceasca bine.
3.Se prepara crema ,mixand smantana cu branzica,cu zaharul pudra si cel vanilat,cu sucul si coaja rasa de la lamaie si portocala,apoi la sfarsit,se incorporeaza,gelatina hidratata in 150 ml apa rece,apoi topita la bain marin,fara a se fierbe si turnata in fir subtire.
4.Se monteaza forma in care am copt blatul ,apoi asezam primul disc din blat,il insiropam usor,apoi asezam biscuitii pe marginea formei si turnam jumatate din crema de branza.Se aseaza si cel de al 2 lea disc deasupra,se preseaza usor apoi se toarna restul cremei.se da la rece 30 de minute,apoi se decoreaza cu felii de portocala date prin zahar tos,coaja rasa de porocala si lamaie si se presara coaja confiata de portocala.Se da la rece ,macar 2 ore inainte de al taia,dar ideal ar fi de seara pana a doua zi.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort ,,Porto-Citrus"" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tortul Îndrãgostitilor

Tortul Îndrãgostitilor

Pentru o zi specialã, cu multã dragoste :) 1)Bate bine ouãle cu zahãrul. Adaugã fãina, praful

5 voturi    5 comentarii
1h
Torturi
Tort cu nuca

Tort cu nuca

Pregatim blatul: Eu am facut un singur blat si l-am taiat in 3 bucati, mi-a fost mai usor. Separam

22 voturi    25 comentarii
2h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • blat6 oua,100 g zahar,125 g faina,20 g cacao,esenta,un praf de sare
  • crema600 g smantana,200 g zahar pudra,75 g zahar vanilat,250 g branza dulce de vaci(Lacteea-20%grasime),coaja rasa si sucul de la o portocala si o lamaie, g coaja de portocala confiata,2 pliculete gelatina alimentara
  • sirop100 ml apa,100 g zahar,esenta vanilie
  • ornatbiscuiti rotunzi glazurati in ciocolata, rasa de portocala si lamaie,o portocala feliata,o lingurita coaja de portocala confiata

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

1 vot    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

5 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu foi de nuca si crema patisera