Blatul
Se separa albusurile de galbenusuri
Albusurile se bat spuma cu un pic de sare. Cand spuma formata se tine bine pe tel se adauga zaharul si esenta de rom (care ajuta la dizolvarea mai rapida a zaharului) si se bate de preferat cu mixer-ul pana se dizolva zaharul si spuma devine lucioasa si foarte tare.
Se adauga galbenusurile, coaja de lamaie, praful de copt stins cu zeama de lamaie, praful de copt , uleiul, si faina, si se amesteca de jos in sus, fara sa insistam prea mult, pentru ca blatul sa ramana pufos si sa creasca uniform.
Se tapeteaza mai multe forme de diferite marimi, ca de ex : cu diam. de 20 cm, de 15 cm, 10 cm, in functie de ceea ce avem disponibil in bucataria proprie. Se imparte aluatul pentru blat in fiecare forma si se pun la cuptor in prealabil incins pentru 20 minute la foc potrivit (150-170 grade)
Intre timp se pregateste crema
Se freaca ouale intregi impreuna cu zaharul. Se pune la bain- marie si se amesteca continuu pana se topeste zaharul, avand grija sa nu inceapa sa clocoteasca.
Tot secretul acestei creme este sa nu se ajunga la punctul de fierbere. pentru cei care nu au experienta, puteti verifica cu degetul. Trebuie sa fie fierbinte cat sa nu va friga !
Cand zaharul este topit, se adauga cacaoa si margarina(nefrecata)
Se amesteca in continuare pana se incorporeaza totul si devine o crema lucioasa, foarte fina, de consistenta unei smantani. sa lasa la racit si se da la rece pentru o jumatate de ora pentru a se intarii.
Pentru fondant, sa pun bomboanele intr-un castron de 2 l. si se baga la cuptorul cu microunde 30 de secunde.
Castonul trebuie sa fie mai mare pentru ca prin incalzire, bomboanele isi maresc volumul. Se mai da inca 30 de secunde la cuptorul cu microunde pt inca 30 de secunde.
Compozitia obtinuta se amesteca cu o lingura de margarina si zahar pudra cat sa iasa un aluat destul de vartos, care se lasa la racit intr-o punga de plastic pentru a nu se usca.
Se fierbe siropul din zahar , apa si esenta de rom. Se lasa sa se raceasca.
Blaturile se feliaza pe orizontala
Papusa se dezbraca de accesorii si pana la brau se infasoara in folie alimentara.
Blaturile se pun unul peste altul de la cel mai mare la cel mai mic, si se decupeaza cu un cutit zimtat in mijloc, un spatiu cu diametrul de cca 3-3,5 cm, in care vom introduce papusa pana la brau.
Blaturile astfel pregatite, se suprapun alternand cu crema. Nu uitati sa insiropati fiecare blat, inaite de a pune crema !
Se da la rece.
Fondantul se scoate din punga si intr-o cantitate mica se pune o picatura de colorant rosu, pentru trandafiri, si in alta cantitate se pune o picatura de colorant verde pentru frunze.
Se presara zahar pudra pe masa si fondantul rosu si verde se intinde cu sucitorul in strat cat mai subtire.
Se decupeaza frunzele , iar din cel rosu se decupeaza cerculete mici (petale) care se lipesc intre ele cu ajutorul unei picaturi de apa, formand trandafirasi.
Din restul fondantului se intinde o foaie cu sucitorul pe masa pe care am presarat zahar pudra. Trebuie sa aiba o forma rotunda, si sa fie destul de mare pentru a acoperii blatul, care de fapt v-a fi rochita printesei. La mijloc se decupeaza ca si la blat, un cerculet cu diametrul de 3 cm.Se decupeaza si pe margine pentru a capata o forma cat mai rotunda.
Foaia de fondant se ruleaza pe sucitor si se pune cu grija pe blat. Aveti grija sa se suprapuna decupajul din foaia de fondant cu cel de pe blat
Foaia de fondant o puteti cuta dupa imaginatie, pentru ca rochita sa para cat mai reala. Din restul de fondant se se mai intinde o micuta foaie din care se \"croieste \" corsetul rochitei. Se umezeste putin si se liperte pe braul papusii. Puteti sa va folositi chiar de o forfecuta noua.
Papusa se introduce in spatiul decupat din mijlocul tortului. se aplica si trndafirii pe rochita cu ajutorul unei picaturi de apa.
Se poate face si un cordon .
Fondantul se umezeste cu apa sau sirop cu ajutorul unei pensule, pentru a prinde luciu. Se pune la frigider pentru 2 ore.
Fetita sau nepotica dumneavoastra v-a fi incantata de micuta printesa !!! Petrecere frumoasa !!!
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieIncearca reteta noastra de fursecuri fragede umplute cu gem: un desert simplu si delicios, perfect pentru orice ocazie. Afla...
Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii