autor:

Alina

» » Torturi

Tort Printesa. O incantare pentru fetita dumneavoastra !!!

Autor: Alina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 august 2009

Ingrediente
Blat, -8 oua, -8 linguri de zahar., -8 linguri de faina, -4 linguri de ulei, -un varf de cutit sare, -1 praf de copt stins cu o lingura de zeama de lamaie, -coaja de la o lamaie, -1 esenta de rom, -1 esenta de vanilie, -margarina sau ulei, si 2 linguri de faina pentru tapetat tava, Crema, -4 oua, -120 -130 g cacao (in functie de calitatea ei), -300g zahar, -2 pachete de margarian Rama sau Unirea ( nu va recomand sa folositi unt la aceasta crema), Fondant, 1 punga de 200g de bomboane din spuma de zahar Haribo Mallows care se gasesc in orice supermarket, -200g zahar pudra, -2-3 picaturi de colorant alimentar rosu si verde, Siuropul, -200g zahar, -100ml apa, -1 fiola esenta de rom, O papusa Barbie (Se gasesc si sub 10 roni)

Dificultate: Ridicata Timp: 2h

35 voturi

Mod de preparare

Blatul
Se separa albusurile de galbenusuri
Albusurile se bat spuma cu un pic de sare. Cand spuma formata se tine bine pe tel se adauga zaharul si esenta de rom (care ajuta la dizolvarea mai rapida a zaharului) si se bate de preferat cu mixer-ul pana se dizolva zaharul si spuma devine lucioasa si foarte tare.
Se adauga galbenusurile, coaja de lamaie, praful de copt stins cu zeama de lamaie, praful de copt , uleiul, si faina, si se amesteca de jos in sus, fara sa insistam prea mult, pentru ca blatul sa ramana pufos si sa creasca uniform.
Se tapeteaza mai multe forme de diferite marimi, ca de ex : cu diam. de 20 cm, de 15 cm, 10 cm, in functie de ceea ce avem disponibil in bucataria proprie. Se imparte aluatul pentru blat in fiecare forma si se pun la cuptor in prealabil incins pentru 20 minute la foc potrivit (150-170 grade)
Intre timp se pregateste crema
Se freaca ouale intregi impreuna cu zaharul. Se pune la bain- marie si se amesteca continuu pana se topeste zaharul, avand grija sa nu inceapa sa clocoteasca.
Tot secretul acestei creme este sa nu se ajunga la punctul de fierbere. pentru cei care nu au experienta, puteti verifica cu degetul. Trebuie sa fie fierbinte cat sa nu va friga !
Cand zaharul este topit, se adauga cacaoa si margarina(nefrecata)
Se amesteca in continuare pana se incorporeaza totul si devine o crema lucioasa, foarte fina, de consistenta unei smantani. sa lasa la racit si se da la rece pentru o jumatate de ora pentru a se intarii.
Pentru fondant, sa pun bomboanele intr-un castron de 2 l. si se baga la cuptorul cu microunde 30 de secunde.
Castonul trebuie sa fie mai mare pentru ca prin incalzire, bomboanele isi maresc volumul. Se mai da inca 30 de secunde la cuptorul cu microunde pt inca 30 de secunde.
Compozitia obtinuta se amesteca cu o lingura de margarina si zahar pudra cat sa iasa un aluat destul de vartos, care se lasa la racit intr-o punga de plastic pentru a nu se usca.
Se fierbe siropul din zahar , apa si esenta de rom. Se lasa sa se raceasca.
Blaturile se feliaza pe orizontala
Papusa se dezbraca de accesorii si pana la brau se infasoara in folie alimentara.
Blaturile se pun unul peste altul de la cel mai mare la cel mai mic, si se decupeaza cu un cutit zimtat in mijloc, un spatiu cu diametrul de cca 3-3,5 cm, in care vom introduce papusa pana la brau.
Blaturile astfel pregatite, se suprapun alternand cu crema. Nu uitati sa insiropati fiecare blat, inaite de a pune crema !
Se da la rece.
Fondantul se scoate din punga si intr-o cantitate mica se pune o picatura de colorant rosu, pentru trandafiri, si in alta cantitate se pune o picatura de colorant verde pentru frunze.
Se presara zahar pudra pe masa si fondantul rosu si verde se intinde cu sucitorul in strat cat mai subtire.
Se decupeaza frunzele , iar din cel rosu se decupeaza cerculete mici (petale) care se lipesc intre ele cu ajutorul unei picaturi de apa, formand trandafirasi.
Din restul fondantului se intinde o foaie cu sucitorul pe masa pe care am presarat zahar pudra. Trebuie sa aiba o forma rotunda, si sa fie destul de mare pentru a acoperii blatul, care de fapt v-a fi rochita printesei. La mijloc se decupeaza ca si la blat, un cerculet cu diametrul de 3 cm.Se decupeaza si pe margine pentru a capata o forma cat mai rotunda.
Foaia de fondant se ruleaza pe sucitor si se pune cu grija pe blat. Aveti grija sa se suprapuna decupajul din foaia de fondant cu cel de pe blat
Foaia de fondant o puteti cuta dupa imaginatie, pentru ca rochita sa para cat mai reala. Din restul de fondant se se mai intinde o micuta foaie din care se \"croieste \" corsetul rochitei. Se umezeste putin si se liperte pe braul papusii. Puteti sa va folositi chiar de o forfecuta noua.
Papusa se introduce in spatiul decupat din mijlocul tortului. se aplica si trndafirii pe rochita cu ajutorul unei picaturi de apa.
Se poate face si un cordon .
Fondantul se umezeste cu apa sau sirop cu ajutorul unei pensule, pentru a prinde luciu. Se pune la frigider pentru 2 ore.
Fetita sau nepotica dumneavoastra v-a fi incantata de micuta printesa !!! Petrecere frumoasa !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Printesa. O incantare pentru fetita dumneavoastra !!!" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Mickey

Tort Mickey

Pentru copt,se pregatesc 2 forme de tort,una mare si una mai mica.Iaurtul se amesteca cu zaharul,ouale

13 voturi    1 comentariu
45 min
Torturi
Tort aniversar cu crema de ganache cu nuci caramelizate

Tort aniversar cu crema de ganache cu nuci caramelizate

Blat: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile

1 vot    0 comentarii
3h
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 15 comentarii
  • Fara foto

  • Tatiana_Ciobanu

    Tatiana_Ciobanu (Bucatar sef) , 11 martie 2013

    foarte frumos felicitari imi poti spune secretul tau cum faci compozitia la trandafiri colorati

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 mai 2010

    Foarte foarte frumos, Alina, de cate ori trec pe aici nu ezit sa-l admir.

  • Fara foto

    Monica18 , 28 aprilie 2010

    foarte frumoasa, am sa incerc si eu aceasta reteta

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 24 martie 2010

      arata foarte bine ,sper sa reusesc sa fac si eu asa ceva candva felicitari!!!!

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2010

      Foarte frumos si bine explicat

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2010

      e un tort deosebit de atragator si gustos!

    • NADIA MARIA

      NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2010

      Felicitarile mele Alina . Este o opera de arta . Iti multumesc mult de tot pentru felul in care ai explicat cu lux de amanunte tot procedeul de preparare si montare. E o reteta care am sa o fac pentru fetita mea.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 25 septembrie 2009

      Deocamdata am salvat reteta. Am sa o fac atunci cand o sa am o nepotica!

    • zana b.

      zana b. (Chef de cuisine) , 25 septembrie 2009

      Un tort foarte frumos. Pacat ca trebuie mancat. Sincere felicitari pentru efortul depus.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 septembrie 2009

      Nu apare comentariul...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 septembrie 2009

      Impresionant de frumos, felicitari!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 23 august 2009

      Doamne, ce bine arata papusica,Alina draga mie personal imi este mila de biata papusica.Felicitari pentru munca depusa si pentru felul cum ai expus reteta.Bravos.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 23 august 2009

      Foarte frumos!

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 16 august 2009

      Frumos tortuletul. Ma bucur ca ai prezentat si o modalitate de lucru cu fondant.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 15 august 2009

      Interesant!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

2h

35 voturi

Ingrediente

  • Blat
  • -8 oua
  • -8 linguri de zahar.
  • -8 linguri de faina
  • -4 linguri de ulei
  • -un varf de cutit sare
  • -1 praf de copt stins cu o lingura de zeama de lamaie
  • -coaja de la o lamaie
  • -1 esenta de rom
  • -1 esenta de vanilie
  • -margarina sau ulei
  • si 2 linguri de faina pentru tapetat tava
  • Crema
  • -4 oua
  • -120 -130 g cacao (in functie de calitatea ei)
  • -300g zahar
  • -2 pachete de margarian Rama sau Unirea ( nu va recomand sa folositi unt la aceasta crema)
  • Fondant
  • 1 punga de 200g de bomboane din spuma de zahar Haribo Mallows care se gasesc in orice supermarket
  • -200g zahar pudra
  • -2-3 picaturi de colorant alimentar rosu si verde
  • Siuropul
  • -200g zahar
  • -100ml apa
  • -1 fiola esenta de rom
  • O papusa Barbie (Se gasesc si sub 10 roni)

Raporteaza reteta

Retete
de Alina
Salata cu ton ( savoare deplina ! )

Salata cu ton ( savoare deplina ! )

Se fierbe oul tare (cca 5 min. din clipa in care incepe sa fiarba apa). Intre timp se spala salata,

10 voturi    9 comentarii
20 min
Salate reci
Salata de vinete ( poate spune cineva Nu ?!!! )

Salata de vinete ( poate spune cineva Nu ?!!! )

Vinetele se coc direct pe flacara de la aragaz ( nu in cuptor si nici pe tabla). Cand sunt coapte

18 voturi    20 comentarii
3h
Salate reci
Salata de vara cu mujdei de usturoi

Salata de vara cu mujdei de usturoi

Se spala legumele si se feliaza , usturoiul se curata si se prepara mujdeiul. Toate se amesteca intr-un

2 voturi    3 comentarii
10 min
Salate reci

Tatiana_Ciobanu (Bucatar sef)

foarte frumos felicitari imi poti spune secretul tau cum faci compozitia la trandafiri colorati

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort alpahores Tort alpahores

In vasul mixerului se bat bine ouale cu zahar pana devin o compozitie spumoasa mai deschisa la culoare; se adauga uleiul si se continua

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Tort Steliana Tort Steliana

Pentru onomastica surorii mele, am pregătit un tort cu nucă, cremă cu alune de pădure, ciocolată, frişcă şi alune de pădure

1 vot    1 comentariu
3h 30 min
Dulciuri diverse
Bavarese cu crema de capsuni