autor:

katzchen

» » Torturi

Tort racoritor cu zmeura

Autor: katzchen (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: katzchen (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 martie 2009

Ingrediente
Pentru blat:, , 100 g faina, 25 g amidon, 3 lingurite praf de copt, 125 g zahar, 1 pachet zahar vanilat, 1 varf de cutit cu sare, 125 g unt moale sau margarina, 3 oua, 1 pachet coaja rasa de portocala, , Pentru umplutura:, , 250 ml frisca, 1 pachet intaritor pentru frisca, 1 plic zahar vanilat, 1 pachet praf pentru jeleu cu gust de zmeura, 400 g zmeura congelata

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Blat:

- se incinge cuptorul la 170 grade Celsius
- se amesteca intr-un castron faina, amidonul si praful de copt
se adauga treptat restul ingredientelor pentru aluat si se framanta
- se aseaza aluatul intr-o forma pentru sufleu (diametrul 26 cm); cel mai indicat ar fi sa se foloseasca si o hartie de copt
- se coace aluatul 25-30 de minute, apoi se desprinde de pe forma, se rastoarna, se lasa sa se raceasca si se taie in jumatate pe orizontala

Umplutura:

- pentru crema, se bate bine frisca, se adauga intaritorul, zaharul vanilat si se pastreaza la rece
- se pregateste praful pt jeleu cu apa conform instructiunilor de pe pachet si se rastoarna peste zmeura inghetata
- se lasa totul sa se dezghete, iar cand zmeura incepe sa se inchege se incorporeaza frisca

Finisare:

- se inchide blatul de jos intr un inel de tort, se intinde crema cu zmeura si se aseaza si al doilea blat
- se lasa tortul circa 4 ore la frigider
- se presara cu zahar pudra si se orneaza cu zmeura
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort racoritor cu zmeura" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
tortuletul meu de Paste

tortuletul meu de Paste

pregatim blatul astfel: separam albusurile de galbenusuri, batem albusurile spuma, dupa care adaugam

0 voturi    4 comentarii
50 min
Torturi
Tort Dana

Tort Dana

Bati ouale spuma cu zaharul, adaugi faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao, amestecand

9 voturi    15 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    anonim , 19 iulie 2013

    iese un tort foarte bun

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 21 iunie 2009

    Super reteta aaceasta,felicitari am copiat-o si am sa o fac.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 100 g faina
  • 25 g amidon
  • 3 lingurite praf de copt
  • 125 g zahar
  • 1 pachet zahar vanilat
  • 1 varf de cutit cu sare
  • 125 g unt moale sau margarina
  • 3 oua
  • 1 pachet coaja rasa de portocala
  • Pentru umplutura:
  • 250 ml frisca
  • 1 pachet intaritor pentru frisca
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 pachet praf pentru jeleu cu gust de zmeura
  • 400 g zmeura congelata

Raporteaza reteta

anonim

iese un tort foarte bun

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si menta Tort cu ciocolata si menta

Se piseaza biscuitii in blender, se adauga untul, se amesteca, apoi se rastoarna in forma de tort de 22 cm diametru, iar dupa ce s-a

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Deliciu cu mascarpone, pere si caramel Deliciu cu mascarpone, pere si caramel

Perele le curatam de coaja si le taiem in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri. Le punem intr-o tigaie cu scortisoara, cuisoarele,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tarta cu crema de branza si mac