Tort racoritor cu zmeura

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 100 g faina
  • 25 g amidon
  • 3 lingurite praf de copt
  • 125 g zahar
  • 1 pachet zahar vanilat
  • 1 varf de cutit cu sare
  • 125 g unt moale sau margarina
  • 3 oua
  • 1 pachet coaja rasa de portocala
  • Pentru umplutura:
  • 250 ml frisca
  • 1 pachet intaritor pentru frisca
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 pachet praf pentru jeleu cu gust de zmeura
  • 400 g zmeura congelata

Mod de preparare

Blat:

- se incinge cuptorul la 170 grade Celsius

- se amesteca intr-un castron faina, amidonul si praful de copt

se adauga treptat restul ingredientelor pentru aluat si se framanta

- se aseaza aluatul intr-o forma pentru sufleu (diametrul 26 cm); cel mai indicat ar fi sa se foloseasca si o hartie de copt

- se coace aluatul 25-30 de minute, apoi se desprinde de pe forma, se rastoarna, se lasa sa se raceasca si se taie in jumatate pe orizontala

Umplutura:

- pentru crema, se bate bine frisca, se adauga intaritorul, zaharul vanilat si se pastreaza la rece

- se pregateste praful pt jeleu cu apa conform instructiunilor de pe pachet si se rastoarna peste zmeura inghetata

- se lasa totul sa se dezghete, iar cand zmeura incepe sa se inchege se incorporeaza frisca

Finisare:

- se inchide blatul de jos intr un inel de tort, se intinde crema cu zmeura si se aseaza si al doilea blat

- se lasa tortul circa 4 ore la frigider

- se presara cu zahar pudra si se orneaza cu zmeura

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise