autor:

katzchen

» » Torturi

Tort racoritor cu zmeura

Autor: katzchen (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: katzchen (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 martie 2009

Ingrediente
Pentru blat:, , 100 g faina, 25 g amidon, 3 lingurite praf de copt, 125 g zahar, 1 pachet zahar vanilat, 1 varf de cutit cu sare, 125 g unt moale sau margarina, 3 oua, 1 pachet coaja rasa de portocala, , Pentru umplutura:, , 250 ml frisca, 1 pachet intaritor pentru frisca, 1 plic zahar vanilat, 1 pachet praf pentru jeleu cu gust de zmeura, 400 g zmeura congelata

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Blat:

- se incinge cuptorul la 170 grade Celsius
- se amesteca intr-un castron faina, amidonul si praful de copt
se adauga treptat restul ingredientelor pentru aluat si se framanta
- se aseaza aluatul intr-o forma pentru sufleu (diametrul 26 cm); cel mai indicat ar fi sa se foloseasca si o hartie de copt
- se coace aluatul 25-30 de minute, apoi se desprinde de pe forma, se rastoarna, se lasa sa se raceasca si se taie in jumatate pe orizontala

Umplutura:

- pentru crema, se bate bine frisca, se adauga intaritorul, zaharul vanilat si se pastreaza la rece
- se pregateste praful pt jeleu cu apa conform instructiunilor de pe pachet si se rastoarna peste zmeura inghetata
- se lasa totul sa se dezghete, iar cand zmeura incepe sa se inchege se incorporeaza frisca

Finisare:

- se inchide blatul de jos intr un inel de tort, se intinde crema cu zmeura si se aseaza si al doilea blat
- se lasa tortul circa 4 ore la frigider
- se presara cu zahar pudra si se orneaza cu zmeura
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort racoritor cu zmeura" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Avion, cu crema de mascarpone si ciocolata

Tort Avion, cu crema de mascarpone si ciocolata

Blat 1: 1. Preincalzim cuptorul la 190 grade C. 2. Topim untul si-l lasam sa se racoreasca. 3.

0 voturi    0 comentarii
4h
Torturi
Cheesecake cu lamaie

Cheesecake cu lamaie

Pentru baza, incalzeste cutorul la 180⁰C.Unge cu grasime o tava rotunda de 23 cm diametru.Intr-o

5 voturi    4 comentarii
1h 10 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    anonim , 19 iulie 2013

    iese un tort foarte bun

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 21 iunie 2009

    Super reteta aaceasta,felicitari am copiat-o si am sa o fac.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 100 g faina
  • 25 g amidon
  • 3 lingurite praf de copt
  • 125 g zahar
  • 1 pachet zahar vanilat
  • 1 varf de cutit cu sare
  • 125 g unt moale sau margarina
  • 3 oua
  • 1 pachet coaja rasa de portocala
  • Pentru umplutura:
  • 250 ml frisca
  • 1 pachet intaritor pentru frisca
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 pachet praf pentru jeleu cu gust de zmeura
  • 400 g zmeura congelata

Raporteaza reteta

anonim

iese un tort foarte bun

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu fundita