autor:

katzchen

» » Torturi

Tort racoritor cu zmeura

Autor: katzchen (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: katzchen (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 martie 2009

Ingrediente
Pentru blat:, , 100 g faina, 25 g amidon, 3 lingurite praf de copt, 125 g zahar, 1 pachet zahar vanilat, 1 varf de cutit cu sare, 125 g unt moale sau margarina, 3 oua, 1 pachet coaja rasa de portocala, , Pentru umplutura:, , 250 ml frisca, 1 pachet intaritor pentru frisca, 1 plic zahar vanilat, 1 pachet praf pentru jeleu cu gust de zmeura, 400 g zmeura congelata

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Blat:

- se incinge cuptorul la 170 grade Celsius
- se amesteca intr-un castron faina, amidonul si praful de copt
se adauga treptat restul ingredientelor pentru aluat si se framanta
- se aseaza aluatul intr-o forma pentru sufleu (diametrul 26 cm); cel mai indicat ar fi sa se foloseasca si o hartie de copt
- se coace aluatul 25-30 de minute, apoi se desprinde de pe forma, se rastoarna, se lasa sa se raceasca si se taie in jumatate pe orizontala

Umplutura:

- pentru crema, se bate bine frisca, se adauga intaritorul, zaharul vanilat si se pastreaza la rece
- se pregateste praful pt jeleu cu apa conform instructiunilor de pe pachet si se rastoarna peste zmeura inghetata
- se lasa totul sa se dezghete, iar cand zmeura incepe sa se inchege se incorporeaza frisca

Finisare:

- se inchide blatul de jos intr un inel de tort, se intinde crema cu zmeura si se aseaza si al doilea blat
- se lasa tortul circa 4 ore la frigider
- se presara cu zahar pudra si se orneaza cu zmeura
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort racoritor cu zmeura" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu mascarpone si capsuni

Tort cu mascarpone si capsuni

Blatul: Se mixeaza ouale cu zaharul si un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga alternativ,

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Torturi
Tort cu ciocolata si crema de cafea

Tort cu ciocolata si crema de cafea

Mod de preparare pentru blat: Se separa albusurile de galbenusuri, se pun albusurile la robot cu

6 voturi    0 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii

  • anonim , 19 iulie 2013

    iese un tort foarte bun

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 21 iunie 2009

    Super reteta aaceasta,felicitari am copiat-o si am sa o fac.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 100 g faina
  • 25 g amidon
  • 3 lingurite praf de copt
  • 125 g zahar
  • 1 pachet zahar vanilat
  • 1 varf de cutit cu sare
  • 125 g unt moale sau margarina
  • 3 oua
  • 1 pachet coaja rasa de portocala
  • Pentru umplutura:
  • 250 ml frisca
  • 1 pachet intaritor pentru frisca
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 pachet praf pentru jeleu cu gust de zmeura
  • 400 g zmeura congelata

Raporteaza reteta

anonim

iese un tort foarte bun

Retete

din Torturi

Tort cu zmeura si whisky Tort cu zmeura si whisky

Pentru Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu praful de sare, pe urma punem zaharul si mixam usor pana

0 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Tort cu blat cu gem de gutui Tort cu blat cu gem de gutui

Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se pun la robot cu putina sare si se mixeaza la viteaza mare pana se obtine o spuma

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Tort cu visine, crema mascarpone si frisca