autor:

katzchen

» » Torturi

Tort racoritor cu zmeura

Autor: katzchen (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: katzchen (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 martie 2009

Ingrediente
Pentru blat:, , 100 g faina, 25 g amidon, 3 lingurite praf de copt, 125 g zahar, 1 pachet zahar vanilat, 1 varf de cutit cu sare, 125 g unt moale sau margarina, 3 oua, 1 pachet coaja rasa de portocala, , Pentru umplutura:, , 250 ml frisca, 1 pachet intaritor pentru frisca, 1 plic zahar vanilat, 1 pachet praf pentru jeleu cu gust de zmeura, 400 g zmeura congelata

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Blat:

- se incinge cuptorul la 170 grade Celsius
- se amesteca intr-un castron faina, amidonul si praful de copt
se adauga treptat restul ingredientelor pentru aluat si se framanta
- se aseaza aluatul intr-o forma pentru sufleu (diametrul 26 cm); cel mai indicat ar fi sa se foloseasca si o hartie de copt
- se coace aluatul 25-30 de minute, apoi se desprinde de pe forma, se rastoarna, se lasa sa se raceasca si se taie in jumatate pe orizontala

Umplutura:

- pentru crema, se bate bine frisca, se adauga intaritorul, zaharul vanilat si se pastreaza la rece
- se pregateste praful pt jeleu cu apa conform instructiunilor de pe pachet si se rastoarna peste zmeura inghetata
- se lasa totul sa se dezghete, iar cand zmeura incepe sa se inchege se incorporeaza frisca

Finisare:

- se inchide blatul de jos intr un inel de tort, se intinde crema cu zmeura si se aseaza si al doilea blat
- se lasa tortul circa 4 ore la frigider
- se presara cu zahar pudra si se orneaza cu zmeura
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort racoritor cu zmeura" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de ciocolata si cappucino

Tort de ciocolata si cappucino

Ingredientele pentru tort ar fi bine sa fie pregatite cu aproximativ doua ore inainte de a ne apuca

27 voturi    9 comentarii
40 min
Torturi
Tort Ceas de Revelion

Tort Ceas de Revelion

Se prepara cremele cu lapte rece si se pastreza la frigider pana ce preparam blatul.Crema de vanilie

18 voturi    12 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    anonim , 19 iulie 2013

    iese un tort foarte bun

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 21 iunie 2009

    Super reteta aaceasta,felicitari am copiat-o si am sa o fac.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 100 g faina
  • 25 g amidon
  • 3 lingurite praf de copt
  • 125 g zahar
  • 1 pachet zahar vanilat
  • 1 varf de cutit cu sare
  • 125 g unt moale sau margarina
  • 3 oua
  • 1 pachet coaja rasa de portocala
  • Pentru umplutura:
  • 250 ml frisca
  • 1 pachet intaritor pentru frisca
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 pachet praf pentru jeleu cu gust de zmeura
  • 400 g zmeura congelata

Raporteaza reteta

anonim

iese un tort foarte bun

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort racoritor fara coacere Tort racoritor fara coacere

Se maruntesc biscuitii si se amesteca cu untul topit la bain marie, esenta de vanilie si coaja de lamaie. Amestecul obtinut se pune

2 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Tort cu crema de clementine si cappucino Tort cu crema de clementine si cappucino

Blatul: Topiti pe baie de aburi ciocolata impreuna cu untul, le lasati sa se racoreasca. Galbenusurile le mixati cu zaharul pana se

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort diplomat cu piscoturi