autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort Rafaello

Autor: Dalma (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 05 decembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dalma (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 05 decembrie 2014

Ingrediente
Pentru blat:, , 8 oua, 8 linguri zahar, 8 linguri apa, 10 linguri faina, 6 linguri cocos, 1 plic praf de copt, , Pentru crema de ciocolata:, , 500 ml frisca lichida, 400 gr ciocolata alba, , Pentru crema de zmeura:, , 250 gr zmeura, 100 gr zahar brun, 50 ml apa, 5 gr gelatina, , Pentru decor:, , 200 ml frisca lichida, 50 gr nuca cocos, 25 bomboane raffaello

Dificultate: Ridicata Timp: 3h

0 voturi

Mod de preparare

Batem albusurile spuma si cand devin ferme adaugam zaharul. Mixam pana obtinem o bezea tare si lucioasa. Adaugam galbenusurile si apa.

Omogenizam si adaugam faina, praful de copt si nuca de cocos.

Amestecam pana ce sunt incorporate total.

Tapetam forma de copt cu margini detasabile cu hartie de copt si turnam compozitia in ea apoi o nivelam. dimensiunea formei este de 32 cm.

Dam la cuptor pana se rumeneste usor.

Lasam sa se raceasca apoi scoatem blatul din forma.



Taiem blatul in trei.

Pregatim apoi crema. Punem frisca lichida intr-un vas si adaugam ciocolata rupta bucatele.

Daca nu ati mai lucrat cu ciocolata pana acum si sunteti incepator in ale bucatariei va recomand sa puneti vasul la bain-marie si sa amestecati pana se topeste complet ciocolata. Daca aveti putina experienta si folositi un vas cu fundul gros puteti pune direct pe flacara, la foc mic, si amestecati continuu pana la omogenizare. O alta varianta ar fi sa incalziti frisca pana ajunge la punctul de fierbere (fara a o lasa sa fiarba) moment in care o dati deoparte, adaugati ciocolata si amestecati energic pana ce se topeste toata ciocolata.

Amestecul obtinut il vom da la frigider pentru cel putin o ora, eventual puteti pregati cu o noapte inainte. In imagine se observa consistenta cremei.



Mixam apoi pana obtinem o crema de ciocolata. Veti observa cum crema se va albi si aproape isi va dubla volumul.

Pregatim compozitia de zmeura: Punem zmeura intr-un vas si adaugam si zaharul brun. Dam in cateva clocote apoi o dam deoparte sa se raceasca. Dizolvam gelatina conform indicatiilor de pe ambalaj si adaugam in compozitie.

Incepem asamblarea tortului. Asezam primul blat, punem in jurul lui inelul reglabil pentru tort.

Intindem peste el jumatate din crema de zmeura.

Apoi punem jumatate din crema de ciocolata.



Continuam pana la ultimul blat. Dam la frigider, de preferat peste noapte apoi desfacem cu grija inelul din jurul tortului.

Batem frisca si imbracam tortul in frisca (pastram cateva linguri de frisca pentru ornat).

Presaram nuca de cocos pe toata suprafata tortului.

Punem frisca ramasa intr-un pos si facem 25 "moturi" de frisca. Pe fiecare asezam cate o bomboana raffaello.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Rafaello" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu fructe de Valentine's Day

Tort cu fructe de Valentine's Day

Se separa albusurile de galbenusuri, se bate spuma albusurile apoi se aduga zaharul treptat dar intre

30 voturi    3 comentarii
2h
Torturi
Tort Mimoza

Tort Mimoza

Blatul: Batem spuma albusurile cu un praf de sare dupa care adaugam zaharul si continuam sa batem

9 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei

Clipper 41mm W/Beard

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

3h

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri apa
  • 10 linguri faina
  • 6 linguri cocos
  • 1 plic praf de copt
  • Pentru crema de ciocolata:
  • 500 ml frisca lichida
  • 400 gr ciocolata alba
  • Pentru crema de zmeura:
  • 250 gr zmeura
  • 100 gr zahar brun
  • 50 ml apa
  • 5 gr gelatina
  • Pentru decor:
  • 200 ml frisca lichida
  • 50 gr nuca cocos
  • 25 bomboane raffaello

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tarta cu fructe