autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort Rafaello

Autor: Dalma (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 05 decembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dalma (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 05 decembrie 2014

Ingrediente
Pentru blat:, , 8 oua, 8 linguri zahar, 8 linguri apa, 10 linguri faina, 6 linguri cocos, 1 plic praf de copt, , Pentru crema de ciocolata:, , 500 ml frisca lichida, 400 gr ciocolata alba, , Pentru crema de zmeura:, , 250 gr zmeura, 100 gr zahar brun, 50 ml apa, 5 gr gelatina, , Pentru decor:, , 200 ml frisca lichida, 50 gr nuca cocos, 25 bomboane raffaello

Dificultate: Ridicata Timp: 3h

0 voturi

Mod de preparare

Batem albusurile spuma si cand devin ferme adaugam zaharul. Mixam pana obtinem o bezea tare si lucioasa. Adaugam galbenusurile si apa.

Omogenizam si adaugam faina, praful de copt si nuca de cocos.

Amestecam pana ce sunt incorporate total.

Tapetam forma de copt cu margini detasabile cu hartie de copt si turnam compozitia in ea apoi o nivelam. dimensiunea formei este de 32 cm.

Dam la cuptor pana se rumeneste usor.

Lasam sa se raceasca apoi scoatem blatul din forma.



Taiem blatul in trei.

Pregatim apoi crema. Punem frisca lichida intr-un vas si adaugam ciocolata rupta bucatele.

Daca nu ati mai lucrat cu ciocolata pana acum si sunteti incepator in ale bucatariei va recomand sa puneti vasul la bain-marie si sa amestecati pana se topeste complet ciocolata. Daca aveti putina experienta si folositi un vas cu fundul gros puteti pune direct pe flacara, la foc mic, si amestecati continuu pana la omogenizare. O alta varianta ar fi sa incalziti frisca pana ajunge la punctul de fierbere (fara a o lasa sa fiarba) moment in care o dati deoparte, adaugati ciocolata si amestecati energic pana ce se topeste toata ciocolata.

Amestecul obtinut il vom da la frigider pentru cel putin o ora, eventual puteti pregati cu o noapte inainte. In imagine se observa consistenta cremei.



Mixam apoi pana obtinem o crema de ciocolata. Veti observa cum crema se va albi si aproape isi va dubla volumul.

Pregatim compozitia de zmeura: Punem zmeura intr-un vas si adaugam si zaharul brun. Dam in cateva clocote apoi o dam deoparte sa se raceasca. Dizolvam gelatina conform indicatiilor de pe ambalaj si adaugam in compozitie.

Incepem asamblarea tortului. Asezam primul blat, punem in jurul lui inelul reglabil pentru tort.

Intindem peste el jumatate din crema de zmeura.

Apoi punem jumatate din crema de ciocolata.



Continuam pana la ultimul blat. Dam la frigider, de preferat peste noapte apoi desfacem cu grija inelul din jurul tortului.

Batem frisca si imbracam tortul in frisca (pastram cateva linguri de frisca pentru ornat).

Presaram nuca de cocos pe toata suprafata tortului.

Punem frisca ramasa intr-un pos si facem 25 "moturi" de frisca. Pe fiecare asezam cate o bomboana raffaello.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Rafaello" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Delicioasa

Delicioasa

Se desface portocala si se taie marunt . Bananale si chivi se taie feli , struguri se i-a fiecare

6 voturi    2 comentarii
1h
Torturi
Tort cu vin si crema de iaurt si fructe de padure

Tort cu vin si crema de iaurt si fructe de padure

Mierea se amesteca cu cacaua,margarina moale,zaharul pudra vanilat.Transferam intr-un vas mai mare,adaugam

3 voturi    0 comentarii
5h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

3h

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri apa
  • 10 linguri faina
  • 6 linguri cocos
  • 1 plic praf de copt
  • Pentru crema de ciocolata:
  • 500 ml frisca lichida
  • 400 gr ciocolata alba
  • Pentru crema de zmeura:
  • 250 gr zmeura
  • 100 gr zahar brun
  • 50 ml apa
  • 5 gr gelatina
  • Pentru decor:
  • 200 ml frisca lichida
  • 50 gr nuca cocos
  • 25 bomboane raffaello

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu nuca, ness si ciocolata alba Tort cu nuca, ness si ciocolata alba

Pentru aniversarea mamei am pregătit un tort cu blat de nucă, cremă de ciocolată şi ness, îmbrăcat în frişcă şi

0 voturi    0 comentarii
3h 20 min
Dulciuri diverse
Tort Padurea Neagra Tort Padurea Neagra

Este un tort foarte placut la gust... aroma de cirese este senzationala, iar despre alcool, pot zice ca nici nu se simte. Chiar a fost

1 vot    0 comentarii
5h
Torturi
Tort cu frisca si fructe