autor:

anuta

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Torturi

Tort Raffaello cu blat de krantz

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 07 februarie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 07 februarie 2018

Ingrediente
(pentru forma de diametrul de 22 cm), blat din krantz, 200 g miez de nuca prajit si maruntit, o cana de zahar, 3 oua, 100 g biscuiti maruntiti, prima umplutura, ananasul maruntit dintr-un compot, scurs de sirop, un plic de gelatina(10 g), o cescuta mica din compotul scurs, umplutura 2, 100 ml frisca licjida, o lingura de zahar cu aroma de vanilie, 150 g branza proaspata de vaci, o lingura de smantana grasa, un plic de gelatina(10 g), decor, 3 linguri de nuca de cocos deshidratata, bomboane Raffaello

Dificultate: Medie Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Se caramelizeaza zaharul, apoi se adauga miezul de nuca; se trage de pe foc si imediat se adauga si ouale batute. Se amesteca continuu pana se incorporeaza bine ouale si obtinem un caramel omogen. Se adauga biscuitii maruntiti, se amesteca bine cu o lingura, apoi se intinde in forma nivelend cu dosul lingurii.

Se da la blender ananasul cu cescuta de compot pana obtinem iun piure fluid, de consistenta unei smantani. Se incorporeaza si gelatina hidratata in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marie. Se toarna peste blatul din forma si se lasa 15 minute la rece.

Intre timp mixam frisca cu zaharul pudra vanilat pana se intareste. Se da la blender branza dulce cu smantana, apoi se incorporeaza in frisca si se adauga in gelatina hidratata in 100 ml apa rece si topita la bain marie. Se toarna peste piureul de ananas si deasupra se presara nuca de cocos deshidratata si se decoreaza cu bomboane Raffaello. Se da la rece 2 ore, apoi se portioneaza.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Raffaello cu blat de krantz" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Carrot Cake cu fructe uscate

Carrot Cake cu fructe uscate

Mixam uleiul, ouale intregi, zaharul si zaharul cu scortisoara pana cand totul devine cremos. Adaugam

3 voturi    6 comentarii
120h
Torturi
Tort Delicios

Tort Delicios

Blatul: Se separa ouale si se bat spuma tare albusurile dupa care se bat si galbenusurile cu zaharul

4 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Anisoara , 05 martie 2018

    Nu este,este potrivit de dulce

  • Fara foto

    kok miori , 03 martie 2018

    Este bun si arata frumos dar cred ca este prea dulce!

Dificultate

Medie

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • (pentru forma de diametrul de 22 cm)
  • blat din krantz
  • 200 g miez de nuca prajit si maruntit
  • o cana de zahar
  • 3 oua
  • 100 g biscuiti maruntiti
  • prima umplutura
  • ananasul maruntit dintr-un compot
  • scurs de sirop
  • un plic de gelatina(10 g)
  • o cescuta mica din compotul scurs
  • umplutura 2
  • 100 ml frisca licjida
  • o lingura de zahar cu aroma de vanilie
  • 150 g branza proaspata de vaci
  • o lingura de smantana grasa
  • un plic de gelatina(10 g)
  • decor
  • 3 linguri de nuca de cocos deshidratata
  • bomboane Raffaello

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

2 voturi    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

5 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri

Anisoara

Nu este,este potrivit de dulce

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort Barbie Mariposa