autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort rapid cu blat de cozonac

Autor: alina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: alina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 aprilie 2009

Ingrediente
12 felii de cozonac, 250 ml lapte, un plic de praf pentru crema,2-3 linguri zahar pudra, 2 linguri esenta de rom, 2-3 linguri zahar tos, frisca pentru ornat

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Se prepara crema, conform instructiunilor de pe ambalaj.
Se face un sirop din 400 ml de apa, care se fierbe impreuna cu zaharul tos. Se lasa la racit si se adauga esenta de rom.
Feliile de cozonac se aranjeaza pe platou, in forma dorita. Se insiropeaza si se pune un strat de crema. Se fac trei etaje de acest fel si se orneaza cu frisca. Este preferabil sa se consume dupa cateva ore de stat la rece sau chiar a doua zi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort rapid cu blat de cozonac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort sarpele

Tort sarpele "Ka"

Se macina nucile la masina de cafea sau se sfarama cu ciocanul. Se separa galbenusurile de albusuri.

0 voturi    0 comentarii
2h
Torturi
Tort cu pere caramelizate

Tort cu pere caramelizate

1.Se prepara doua blaturi,egale ca dimensiune si grosime,din albusurile batute spuma tare cu un praf

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 08 aprilie 2010

    Si eu am facut de multe ori acest tort cu frisca multa cand nu se mai consuma cozonacul facut la paste.

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 28 iunie 2009

    Eu il tai pe lung in 3 straturi si il umplu cu frisca.

  • Alexandrina

    Alexandrina (Chef de cuisine) , 28 iunie 2009

    E bun; mai ales daca se intampla sa-ti ramana cozonac uscat, e potrivita reteta pentru asa ceva.

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

7 voturi

Ingrediente

  • 12 felii de cozonac
  • 250 ml lapte
  • un plic de praf pentru crema,2-3 linguri zahar pudra
  • 2 linguri esenta de rom
  • 2-3 linguri zahar tos
  • frisca pentru ornat

Raporteaza reteta

Retete
de alina
Mancare de stevie

Mancare de stevie

Stevia se spala bine si se opareste, apoi se toaca marunt. Ceapa si usturoiul, peste care se pune

25 voturi    7 comentarii
1h
Retete de post
Chec

Chec

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se pun intr-un castron uscat, fara urme de grasime.

13 voturi    10 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Cocos la cuptor

Cocos la cuptor

Se amesteca mujdeiul, zeama de lamaie si de portocala, menta verde, boabele de coriandru sau de ienibahar,

2 voturi    4 comentarii
30 min
Fripturi

constanta proca (Chef de cuisine)

Si eu am facut de multe ori acest tort cu frisca multa cand nu se mai consuma cozonacul facut la paste.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si menta Tort cu ciocolata si menta

Se piseaza biscuitii in blender, se adauga untul, se amesteca, apoi se rastoarna in forma de tort de 22 cm diametru, iar dupa ce s-a

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Deliciu cu mascarpone, pere si caramel Deliciu cu mascarpone, pere si caramel

Perele le curatam de coaja si le taiem in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri. Le punem intr-o tigaie cu scortisoara, cuisoarele,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tort usor cu ciocolata si cafea