blat:se bat albusele cu zaharul, se adauga galbenusele, apoi nucile macinate in ploaie, cele doua linguri de faina pline in varf,praful de copt, se coace blatul intr-o tava dreptunghiulara.
crema:jeleurile taiate bucatele se pun in rom,laptele se fierbe cu vanilia si se face o budinca mai consistenta ca la cremsnit, dupa ce se raceste in crema de budinca se adauga margarina frecata in prealabil cu zaharul praf.
blatul se insiropeaza dupa preferinte se aseaza pe un prosop umed, se unge 1/2 din crema,jeleurile pe crema rasfirate, se aseaza pe mijloc in lungul blatului doua banane cap la cap si se ruleaza blatul.
deasupra se unge cu crema ramasa sau cu praf de frisca preparat dupa plic.
deasupra se decoreaza dupa preferinte.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii