autor:

Ani

» » Torturi

Tort sarbesc

Autor: Ani (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ani (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 aprilie 2010

Ingrediente
oua 12 buc, zahar 250g+ 30 linguri, faina 11 linguri, cacao 1 lingura, nuca 200g, 1 esenta rom, budinca de ciocolata 2 plicuri, lapte 800 ml, frisca 500ml, cicolata menaj 1 buc, ulei 1 lingura

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

2 voturi

Mod de preparare

Se face un blat obisnuit din:

12 oua

12 linguri zahar

11 linguri faina + 1 lingura cacao



Blatul se taie in doua- partea superioara mai subtire.



Sirop:

200 g apa + 250 g zahar se fierb la foc mic, apoi se lasa la racit si se adauga esenta de rom.se insiropeaza blatul mai gros.

Se topesc 10 linguri zahar, se adauga 200 g nuca si se rastoarna pe o hartie de copt. cand s-a racit, se sparge cu sucitoarea si se pune peste blatul insiropat.



Crema:

se fierb doua budinci de ciocolata conform indicatiilor de pe plic, cu doar 800 ml lapte.se pune peste zaharul cu nuca. Cand s-a racit, se bate 500 ml frisca si se pune peste budinca.



Se toarna glazura peste blatul mai subtire, si cand s-a intarit, se marcheaza feliile. Se pune blatul glazurat peste compozitie.

Gazura de ciocolata:Se topesc la foc mic 100 g ciocolata menaj si 1 lingura ulei.



Foarte, foarte bun!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort sarbesc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Diplomat

Tort Diplomat

Mai intai ,pregatim forma. Se unge cu putin ulei si o tapetam cu folie alimentara ( unsa si pa dinauntru

9 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Torturi
Tort cu cacao

Tort cu cacao

Se incinge cuptorul la 180⁰C.Se unge cu grasime si se tapeteaza cu faina o forma de copt rotunda

8 voturi    9 comentarii
50 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

2 voturi

Ingrediente

  • oua 12 buc
  • zahar 250g+ 30 linguri
  • faina 11 linguri
  • cacao 1 lingura
  • nuca 200g
  • 1 esenta rom
  • budinca de ciocolata 2 plicuri
  • lapte 800 ml
  • frisca 500ml
  • cicolata menaj 1 buc
  • ulei 1 lingura

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cuib surpriza pentru Iepuras