autor:

Ani

» » Torturi

Tort sarbesc

Autor: Ani (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ani (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 aprilie 2010

Ingrediente
oua 12 buc, zahar 250g+ 30 linguri, faina 11 linguri, cacao 1 lingura, nuca 200g, 1 esenta rom, budinca de ciocolata 2 plicuri, lapte 800 ml, frisca 500ml, cicolata menaj 1 buc, ulei 1 lingura

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

2 voturi

Mod de preparare

Se face un blat obisnuit din:

12 oua

12 linguri zahar

11 linguri faina + 1 lingura cacao



Blatul se taie in doua- partea superioara mai subtire.



Sirop:

200 g apa + 250 g zahar se fierb la foc mic, apoi se lasa la racit si se adauga esenta de rom.se insiropeaza blatul mai gros.

Se topesc 10 linguri zahar, se adauga 200 g nuca si se rastoarna pe o hartie de copt. cand s-a racit, se sparge cu sucitoarea si se pune peste blatul insiropat.



Crema:

se fierb doua budinci de ciocolata conform indicatiilor de pe plic, cu doar 800 ml lapte.se pune peste zaharul cu nuca. Cand s-a racit, se bate 500 ml frisca si se pune peste budinca.



Se toarna glazura peste blatul mai subtire, si cand s-a intarit, se marcheaza feliile. Se pune blatul glazurat peste compozitie.

Gazura de ciocolata:Se topesc la foc mic 100 g ciocolata menaj si 1 lingura ulei.



Foarte, foarte bun!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort sarbesc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de ciocolata

Tort de ciocolata

Ciocolata neagra, ciocolata cu lapte le punem la topit in laptele fierbinte, apoi lasam sa se raceasca.

31 voturi    11 comentarii
59 min
Torturi
Cheesecake cu ciocolata gianduia

Cheesecake cu ciocolata gianduia

pt baza de biscuite: topim untul in microunde,si-l lasam la racit; Intr-un mixer,robot de bucatarie

2 voturi    3 comentarii
4h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

2 voturi

Ingrediente

  • oua 12 buc
  • zahar 250g+ 30 linguri
  • faina 11 linguri
  • cacao 1 lingura
  • nuca 200g
  • 1 esenta rom
  • budinca de ciocolata 2 plicuri
  • lapte 800 ml
  • frisca 500ml
  • cicolata menaj 1 buc
  • ulei 1 lingura

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Diplomat Tort Diplomat

Gelatina se pune într-o ceaşcă împreună cu zeama de compot, să se umfle minimum 10 minute. Se separă ouăle. Gălbenuşurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort inteligent cu jeleu de fructe Tort inteligent cu jeleu de fructe

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare. apoi cu jumatate din cantitatea de zahar pana se intareste

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Double chocolate cheesecake