Se face un blat obisnuit din:
12 oua
12 linguri zahar
11 linguri faina + 1 lingura cacao
Blatul se taie in doua- partea superioara mai subtire.
Sirop:
200 g apa + 250 g zahar se fierb la foc mic, apoi se lasa la racit si se adauga esenta de rom.se insiropeaza blatul mai gros.
Se topesc 10 linguri zahar, se adauga 200 g nuca si se rastoarna pe o hartie de copt. cand s-a racit, se sparge cu sucitoarea si se pune peste blatul insiropat.
Crema:
se fierb doua budinci de ciocolata conform indicatiilor de pe plic, cu doar 800 ml lapte.se pune peste zaharul cu nuca. Cand s-a racit, se bate 500 ml frisca si se pune peste budinca.
Se toarna glazura peste blatul mai subtire, si cand s-a intarit, se marcheaza feliile. Se pune blatul glazurat peste compozitie.
Gazura de ciocolata:Se topesc la foc mic 100 g ciocolata menaj si 1 lingura ulei.
Foarte, foarte bun!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii