tort se numeste ,,,elutica ,,,cum o cheama pe fata mea .

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pentru blaturi:12 oua
  • 12 linguri zahar
  • 12 linguri faina
  • praf de copt. Pentru umplut si ornat: 4 oua
  • 4 linguri cacao
  • 300 g zahar
  • unt sau margarina (2 pachete) si 250 g frisca
  • 2 sticlute de esenta de rom

Mod de preparare

Se fac 3 blaturi: unul din 8 oua si doua din cate 2 oua fiecare. Se bat albusurile spuma si se adauga zaharul, galbenusele si faina. La sfarsit se pune praf de copt.

Aceasta compozitie se toarna intr-o cratita unsa cu ulei si tapetata cu faina. La fel se procedeaza si cu cele 2 blaturi din cate 2 oua fiecare, numai ca se toarna compozitia in craticioare mici.

Crema: 4 oua intregi, 300 g zahar si 4 linguri cacao se pun intr-o cratita la fiert si se amesteca continuu cu un tel pana devine o pasta, nu prea tare, dupa care se da la rece.

Intre timp se mixeaza cele doua pachete de unt sau margarina pana devin spumoase. Dupa ce s-a racit crema se amesteca cu margarina/antul. Se siropeaza bine blaturile cu un sirop facut din apa, zahar si esenta de rom si se umplu cu crema. Deasupra se orneaza ca in fotografia alaturata. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise