autor:

Fara foto

» » Torturi

tort se numeste ,,,elutica ,,,cum o cheama pe fata mea .

Autor: neacsu laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: neacsu laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2008

Ingrediente
pentru blaturi:12 oua, 12 linguri zahar, 12 linguri faina, praf de copt. Pentru umplut si ornat: 4 oua, 4 linguri cacao, 300 g zahar, unt sau margarina (2 pachete) si 250 g frisca, 2 sticlute de esenta de rom

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Se fac 3 blaturi: unul din 8 oua si doua din cate 2 oua fiecare. Se bat albusurile spuma si se adauga zaharul, galbenusele si faina. La sfarsit se pune praf de copt.

Aceasta compozitie se toarna intr-o cratita unsa cu ulei si tapetata cu faina. La fel se procedeaza si cu cele 2 blaturi din cate 2 oua fiecare, numai ca se toarna compozitia in craticioare mici.

Crema: 4 oua intregi, 300 g zahar si 4 linguri cacao se pun intr-o cratita la fiert si se amesteca continuu cu un tel pana devine o pasta, nu prea tare, dupa care se da la rece.

Intre timp se mixeaza cele doua pachete de unt sau margarina pana devin spumoase. Dupa ce s-a racit crema se amesteca cu margarina/antul. Se siropeaza bine blaturile cu un sirop facut din apa, zahar si esenta de rom si se umplu cu crema. Deasupra se orneaza ca in fotografia alaturata. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "tort se numeste ,,,elutica ,,,cum o cheama pe fata mea ." nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Broscuta testoasa

Tort Broscuta testoasa

Toata complexitatea acestui tort este montarea lui. Pentru inceput preparam crema.( eu am facut

18 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort cu vin si crema de ciocolata alba

Tort cu vin si crema de ciocolata alba

Blat: Untul il topim si il lasam la racit. Ciocolata o razuim pe razatoarea mare si o amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • pentru blaturi:12 oua
  • 12 linguri zahar
  • 12 linguri faina
  • praf de copt. Pentru umplut si ornat: 4 oua
  • 4 linguri cacao
  • 300 g zahar
  • unt sau margarina (2 pachete) si 250 g frisca
  • 2 sticlute de esenta de rom

Raporteaza reteta

Retete
de neacsu laura
prajitura cu visine

prajitura cu visine

se amesteca galbenusurile cu uleiul ca o maioneza si se baga la frigider pina batem albusurile.albusurile

1 vot    1 comentariu
40 min
Dulciuri diverse
tort cu fructe.

tort cu fructe.

Blatul se realizeaza dupa metoda generala. Se imparte in trei foi, se insiropeaza si se umplu cu

5 voturi    6 comentarii
1h
Torturi
Oua vopsite

Oua vopsite

Iei ouale le speli foarte bine cu apa calda si detergent si le clatesti la fel de bine. Le pui la

4 voturi    5 comentarii
15 min
Aperitive cu oua
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort diplomat Tort diplomat

Se pune gelatina la hidratat in 3 linguri de apă rece şi se lasă până preparăm cremele. Se pregateste budinca de vanilie

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Tort spirala de ciocolata si cafea Tort spirala de ciocolata si cafea

Se prepară aluatul pentru blat : se bat albuşurile spumă cu un praf de sare, apoi se adaugă zahărul şi se bat în continuare.

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Tort cu alune, frisca, ciocolata si fructe de padure, fara faina