autor:

Fara foto

» » Torturi

tort se numeste ,,,elutica ,,,cum o cheama pe fata mea .

Autor: neacsu laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: neacsu laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2008

Ingrediente
pentru blaturi:12 oua, 12 linguri zahar, 12 linguri faina, praf de copt. Pentru umplut si ornat: 4 oua, 4 linguri cacao, 300 g zahar, unt sau margarina (2 pachete) si 250 g frisca, 2 sticlute de esenta de rom

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Se fac 3 blaturi: unul din 8 oua si doua din cate 2 oua fiecare. Se bat albusurile spuma si se adauga zaharul, galbenusele si faina. La sfarsit se pune praf de copt.

Aceasta compozitie se toarna intr-o cratita unsa cu ulei si tapetata cu faina. La fel se procedeaza si cu cele 2 blaturi din cate 2 oua fiecare, numai ca se toarna compozitia in craticioare mici.

Crema: 4 oua intregi, 300 g zahar si 4 linguri cacao se pun intr-o cratita la fiert si se amesteca continuu cu un tel pana devine o pasta, nu prea tare, dupa care se da la rece.

Intre timp se mixeaza cele doua pachete de unt sau margarina pana devin spumoase. Dupa ce s-a racit crema se amesteca cu margarina/antul. Se siropeaza bine blaturile cu un sirop facut din apa, zahar si esenta de rom si se umplu cu crema. Deasupra se orneaza ca in fotografia alaturata. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "tort se numeste ,,,elutica ,,,cum o cheama pe fata mea ." nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Blat de tort, cu nuci

Blat de tort, cu nuci

Se separa ouale. Galbenusurile se mixeaza bine cu zaharul, pana se albesc; se adauga apa rece, lingura

30 voturi    16 comentarii
1h
Torturi
Tort cu piersici si afine

Tort cu piersici si afine

Se fierb 100 g. zahar cu 100 ml. apa pana se obtine un sirop gros, care se amesteca apoi cu lichiorul.

4 voturi    3 comentarii
5h
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • pentru blaturi:12 oua
  • 12 linguri zahar
  • 12 linguri faina
  • praf de copt. Pentru umplut si ornat: 4 oua
  • 4 linguri cacao
  • 300 g zahar
  • unt sau margarina (2 pachete) si 250 g frisca
  • 2 sticlute de esenta de rom

Raporteaza reteta

Retete
de neacsu laura
prajitura cu visine

prajitura cu visine

se amesteca galbenusurile cu uleiul ca o maioneza si se baga la frigider pina batem albusurile.albusurile

1 vot    1 comentariu
40 min
Dulciuri diverse
tort cu fructe.

tort cu fructe.

Blatul se realizeaza dupa metoda generala. Se imparte in trei foi, se insiropeaza si se umplu cu

5 voturi    6 comentarii
1h
Torturi
Oua vopsite

Oua vopsite

Iei ouale le speli foarte bine cu apa calda si detergent si le clatesti la fel de bine. Le pui la

4 voturi    5 comentarii
15 min
Aperitive cu oua
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort de morcovi cu nuca Tort de morcovi cu nuca

Se curata morcovii de coaja. Se spala si rad marunt. Se cantaresc, este nevoie de o cantitate de 300 gr morcov ras. Se asaza intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tort cu iaurt si caise Tort cu iaurt si caise

Este un desert care se pregateste repede, este gata in 20- 30 minute maxim. Se spală fructele, se lasă sa se scurga intr-o sita,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura Sah-Mat