Biscuitii se maruntesc cu sucitorul, sau ii puteti pune in blender, eu asa am procedat. Untul se pune intr-o cratita la topit, dupa ce s-a inmuiat, se adauga sucul de la compot (200 ml) si se da in clocot. Dupa ce ati luat vasul de pe foc, adaugati si cacaoa, apoi biscuitii si nuca si amestecati bine.
Amestecul obtinut, il intindeti uniform pe un platou si il bagati la rece.
Intre timp, preparati crema conform instructiunilor de pe ambalaj. Adaugati si bananele taiate cubulete, in crema. Intindeti crema pe suprafata blatului de biscuiti si dati-l la rece din nou.
Fondantul se prepara din lapte si miere (o lingurita lapte praf si una de miere si tot asa). Pentru figurine eu am folosit cca. 45 lingurite din fiecare.Se amesteca bine, pana se formeaza o pasta ca o plastelina.
Am modelat figurinele, colorandu-le dupa preferinte, cu coloranti alimentari.
Dupa ce sunt gata, se prepara frisca, conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi se imbraca in frisca si se presara pe toata suprafata si de jur in prejur, nuca de cocos verde, pentru a imita iarba. Se adauga figurinele si gata!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii