autor:

Camelia

» » , Dulciuri diverse, Torturi

Tort simplu cu banane

Autor: Camelia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 noiembrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Camelia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 noiembrie 2016

Ingrediente
4 oua medii, 100 gr zahar, 100-120 gr faina, 2-3 linguri de dulceata (eu am folosit dulceata de capsuni), 1 banana, 120 ml frisca+1 lingurita zahar vanilat, 1 plic capuccino pentru insiropat, 2 cubulete de ciocolata pentru decor

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Mixam ouale cu zaharul pana isi tripleaza volumul si se deschid la culoare. Adaugam cate 2 linguri de faina peste amestecul de oua. Procedam astfel,pana terminam de incorporat toata faina. Adaugam cele 3 linguri de dulceata si mixam. Turnam compozitia intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt sau cu faina, si o lasam la 170 grade C, timp de 20-30 de minute. Verificam blatul cu o scobitoare.

Cand blatul s-a racit, il taiem in doua sectiuni. Preparam pliculetul de cappuccino si apoi insiropam blatul. Taiem banana in feliute potrivite. Adaugam feliutele de banana pe prima sectiune de blat si acoperim cu a doua sectiune de blat. Mixam frisca cu 1 lingurita de zahar pudra pana se intareste, iar apoi o punem intr-un pos. Ornam tortul cu frisca. Presaram deasupra tortului ciocolata rasa. Optional puteti adauga topping de ciocolata sau miere.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort simplu cu banane" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tarta cu crema de lamaie si portocale

Tarta cu crema de lamaie si portocale

Se pune pasta foietaj intr-o tava rotunda de 26 mm impreuna cu hartia sa de copt ca sa nu se prinda

1 vot    0 comentarii
35 min
Torturi
Tort cu frisca si fructe

Tort cu frisca si fructe

Pandispanul negru: 1) Zaharul se imparte in doua boluri de 150 gr. Faina se amesteca cu paful

7 voturi    0 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 4 oua medii
  • 100 gr zahar
  • 100-120 gr faina
  • 2-3 linguri de dulceata (eu am folosit dulceata de capsuni)
  • 1 banana
  • 120 ml frisca+1 lingurita zahar vanilat
  • 1 plic capuccino pentru insiropat
  • 2 cubulete de ciocolata pentru decor

Raporteaza reteta

Retete
de Camelia
Mini cupcakes

Mini cupcakes

Topim untul. Lasam untul sa se raceasca putin. Mixam untul cu zaharul si zaharul vanilat pana se

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Gogosi glazurate cu ciocolata alba

Gogosi glazurate cu ciocolata alba

Intr-o craticioara punem la incalzit laptele. Adaugam si untul. Amestecam usor pana se topeste untul

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Baclava inghetata

Baclava inghetata

Intindem o foaie de prospetime, scoatem inghetata din cutie si trebuie sa ii dam o forma dreptunghiulara.

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de inghetata cu coacaze rosii, caise si zmeura