autor:

Camelia

» » , Dulciuri diverse, Torturi

Tort simplu cu banane

Autor: Camelia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 noiembrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Camelia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 noiembrie 2016

Ingrediente
4 oua medii, 100 gr zahar, 100-120 gr faina, 2-3 linguri de dulceata (eu am folosit dulceata de capsuni), 1 banana, 120 ml frisca+1 lingurita zahar vanilat, 1 plic capuccino pentru insiropat, 2 cubulete de ciocolata pentru decor

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Mixam ouale cu zaharul pana isi tripleaza volumul si se deschid la culoare. Adaugam cate 2 linguri de faina peste amestecul de oua. Procedam astfel,pana terminam de incorporat toata faina. Adaugam cele 3 linguri de dulceata si mixam. Turnam compozitia intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt sau cu faina, si o lasam la 170 grade C, timp de 20-30 de minute. Verificam blatul cu o scobitoare.

Cand blatul s-a racit, il taiem in doua sectiuni. Preparam pliculetul de cappuccino si apoi insiropam blatul. Taiem banana in feliute potrivite. Adaugam feliutele de banana pe prima sectiune de blat si acoperim cu a doua sectiune de blat. Mixam frisca cu 1 lingurita de zahar pudra pana se intareste, iar apoi o punem intr-un pos. Ornam tortul cu frisca. Presaram deasupra tortului ciocolata rasa. Optional puteti adauga topping de ciocolata sau miere.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort simplu cu banane" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
tort cu ciocolata si mousse de caise

tort cu ciocolata si mousse de caise

Blatul:Se freaca galbenusurile cu zahar adaugand din cand in cand cate o lingura de apa .Se amesteca

4 voturi    10 comentarii
2h
Torturi
Tort cu crema de nectarine

Tort cu crema de nectarine

Blat: 1. Preincalzim cuptorul la 190 grade C. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem

3 voturi    0 comentarii
4h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 4 oua medii
  • 100 gr zahar
  • 100-120 gr faina
  • 2-3 linguri de dulceata (eu am folosit dulceata de capsuni)
  • 1 banana
  • 120 ml frisca+1 lingurita zahar vanilat
  • 1 plic capuccino pentru insiropat
  • 2 cubulete de ciocolata pentru decor

Raporteaza reteta

Retete
de Camelia
Mini cupcakes

Mini cupcakes

Topim untul. Lasam untul sa se raceasca putin. Mixam untul cu zaharul si zaharul vanilat pana se

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Gogosi glazurate cu ciocolata alba

Gogosi glazurate cu ciocolata alba

Intr-o craticioara punem la incalzit laptele. Adaugam si untul. Amestecam usor pana se topeste untul

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Baclava inghetata

Baclava inghetata

Intindem o foaie de prospetime, scoatem inghetata din cutie si trebuie sa ii dam o forma dreptunghiulara.

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort alpahores Tort alpahores

In vasul mixerului se bat bine ouale cu zahar pana devin o compozitie spumoasa mai deschisa la culoare; se adauga uleiul si se continua

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Tort Steliana Tort Steliana

Pentru onomastica surorii mele, am pregătit un tort cu nucă, cremă cu alune de pădure, ciocolată, frişcă şi alune de pădure

1 vot    1 comentariu
3h 30 min
Dulciuri diverse
Tort Diplomat