autor:

Camelia

» » , Dulciuri diverse, Torturi

Tort simplu cu banane

Autor: Camelia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 noiembrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Camelia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 noiembrie 2016

Ingrediente
4 oua medii, 100 gr zahar, 100-120 gr faina, 2-3 linguri de dulceata (eu am folosit dulceata de capsuni), 1 banana, 120 ml frisca+1 lingurita zahar vanilat, 1 plic capuccino pentru insiropat, 2 cubulete de ciocolata pentru decor

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Mixam ouale cu zaharul pana isi tripleaza volumul si se deschid la culoare. Adaugam cate 2 linguri de faina peste amestecul de oua. Procedam astfel,pana terminam de incorporat toata faina. Adaugam cele 3 linguri de dulceata si mixam. Turnam compozitia intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt sau cu faina, si o lasam la 170 grade C, timp de 20-30 de minute. Verificam blatul cu o scobitoare.

Cand blatul s-a racit, il taiem in doua sectiuni. Preparam pliculetul de cappuccino si apoi insiropam blatul. Taiem banana in feliute potrivite. Adaugam feliutele de banana pe prima sectiune de blat si acoperim cu a doua sectiune de blat. Mixam frisca cu 1 lingurita de zahar pudra pana se intareste, iar apoi o punem intr-un pos. Ornam tortul cu frisca. Presaram deasupra tortului ciocolata rasa. Optional puteti adauga topping de ciocolata sau miere.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort simplu cu banane" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Mini tort  cu mousse de ciocolata

Mini tort cu mousse de ciocolata

Am pregatit pandispanul asa: galbenusurile le-am batut cu zaharul pana au devenit crema,am incorporat

1 vot    3 comentarii
45 min
Torturi
Tort diplomat

Tort diplomat

Blat: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si zahar pana se intaresc. Se adauga pe rand cate

6 voturi    0 comentarii
1h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 4 oua medii
  • 100 gr zahar
  • 100-120 gr faina
  • 2-3 linguri de dulceata (eu am folosit dulceata de capsuni)
  • 1 banana
  • 120 ml frisca+1 lingurita zahar vanilat
  • 1 plic capuccino pentru insiropat
  • 2 cubulete de ciocolata pentru decor

Raporteaza reteta

Retete
de Camelia
Mini cupcakes

Mini cupcakes

Topim untul. Lasam untul sa se raceasca putin. Mixam untul cu zaharul si zaharul vanilat pana se

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Gogosi glazurate cu ciocolata alba

Gogosi glazurate cu ciocolata alba

Intr-o craticioara punem la incalzit laptele. Adaugam si untul. Amestecam usor pana se topeste untul

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Baclava inghetata

Baclava inghetata

Intindem o foaie de prospetime, scoatem inghetata din cutie si trebuie sa ii dam o forma dreptunghiulara.

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu morcovi si crema de branza Tort cu morcovi si crema de branza

Pt blat: se amesteca toate ingredientele in ordinea in care sunt scrise. Eu am folosit 2 forme detasabile de 18 cm, tapetate cu hartie

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Cheesecake cu portocale Cheesecake cu portocale

Pentru blatul din biscuiti: se pun biscuitii in vasul robotului de bucatarie si se maruntesc, dar nu foarte marunt. Se pun biscuitii

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Retete de Pasti
Torta cu crema in stil sah-mat