autor:

gicuta

» » Torturi

Tort tiramisu

Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 iunie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 iunie 2015

Ingrediente
2 cutii mascarpone de 250 g, , 1 pachet mare piscoturi (400g), , 400 ml frisca lichida, , 4 galbenusuri, , 6 linguri zahar pudra, , 2 plicuri zahar vanilat, , 2-3 linguri cacao, , 300 ml cafea espresso indulcita, , 4 linguri lichior tiramisu

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

50 voturi

Mod de preparare

Batem frisca lichida cu cele doua pliculete de zahar vanilat .



Galbenusurile le mixam cu zaharul pudra pana devin ca o crema.



In crema de galbenusuri incorporam mascarponele si frisca batuta,amestecand usor cu un tel sau cu mixerul la viteza mica.



Pentru blat vom folosi pișcoturi, întocmai ca la Tiramisu rețeta originală :)



Intr-o forma de tort cu inel detașabili (23cm), asezam la baza si pe margini pișcoturi insiropate in cafeaua amestecata cu lichiorul tiramisu. Punem jumatate din crema de mascarpone, inca un strat de pișcoturi insiropate și apoi restul de crema. Pudram cu cacao. Dam la rece pentru 2- 3 ore.



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort tiramisu" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

Se bate frisca tare se adauga mascarpone si se mai bate inca putin impreuna. Separat se bat galbenusurile

5 voturi    2 comentarii
40 min
Torturi
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

Mai intai preparam cafeaua din 4 cescute de apa cu 4 masuri de cafea. Apoi o punem la racit. Frisca

12 voturi    7 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii

  • Maria Mariuta , 05 ianuarie 2016

    Pare usor de facut. Voi face si acest tort de ziua fiicei mele. Sper sa-mi reuseasca si chiar daca nu va fi la fel de frumos stiu ca ea oricum va aprecia acest lucru!

  • Elena Calin , 05 ianuarie 2016

    GRAZIE !!!

  • Erica Maria , 04 ianuarie 2016

    Sau cu Făgăraș

    • Macarie Elena , 04 ianuarie 2016

      E deosebit,aceasta prajitura e preferata mea !

    • Trif Teodor , 10 noiembrie 2015

      din pacate mascarponele e esenta tortului ...

    • Mihai Mishu , 30 august 2015

      vrei inlocuitori? e un amestec de prafuri la cutie care inlocuieste crema pt. tiramisu !!! plin de E-uri si potentiatori de arome...dar...pt puturosi si inconstienti ...merge!

    • Lucica Olar , 29 august 2015

      cu cream cheese.....un fel de brinza topita...nu stiu daca este si in Romania...aici se cheama Philadelphia cheese.

    • Agripina Popa , 29 august 2015

      sau cu urda dulce de fapt aia e masca rpone in italiana

    • sabrina , 10 august 2015

      sigur ca se amesteca galbenusele cu mascarponele,e just...altfel ce tiramisu ar mai fi...e fff corect si este fff bun

    • Mezin Floarea , 23 iulie 2015

      crema de galbenuse nu se amesteca cu mascarpone,reteta este gresita

    • Marian Porceanu Si Gica , 02 iulie 2015

      Cu smantana foarte grasa

    • Maria Gherman , 01 iulie 2015

      Cu ce putem inlocui mascarponele ?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

50 voturi

Ingrediente

  • 2 cutii mascarpone de 250 g
  • 1 pachet mare piscoturi (400g)
  • 400 ml frisca lichida
  • 4 galbenusuri
  • 6 linguri zahar pudra
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2-3 linguri cacao
  • 300 ml cafea espresso indulcita
  • 4 linguri lichior tiramisu

Raporteaza reteta

Retete
de gicuta
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Laptele caldut il amestecam cu 3 liguri de zahar si drojdia. Intr-un castron se cerne faina,

17 voturi    6 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Strudel cu mere

Strudel cu mere

Merele se calesc cu zaharul dupa care se adauga scortisoara si zaharul vanilat. Din apa, ulei , zahar,

27 voturi    8 comentarii
3h
Retete de post
Tort cu crema de zahar ars

Tort cu crema de zahar ars

Crema: Cele 8 linguri de zahar se pun la caramelizat in cratita. Cand este gata se tapeteaza peretii

21 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Torturi

sabrina

sigur ca se amesteca galbenusele cu mascarponele,e just...altfel ce tiramisu ar mai fi...e fff corect si este fff bun

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Raffaello Tort Raffaello

Vom începe cu crema pentru ca va avea nevoie sa stea la frigider câteva ore. Frișca lichida o punem pe aragaz la foc mic

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Cheesecake cu aroma de vanilie Cheesecake cu aroma de vanilie

Dam biscuitii la blender si ii amestecam cu untul topit. Intr-o tava de 24cm tapetata cu hartie de copt doar pe fund, asezam biscuitii

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Sarlota de portocale fara coacere