autor:

gicuta

» » Torturi

Tort tiramisu

Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 iunie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 iunie 2015

Ingrediente
2 cutii mascarpone de 250 g, , 1 pachet mare piscoturi (400g), , 400 ml frisca lichida, , 4 galbenusuri, , 6 linguri zahar pudra, , 2 plicuri zahar vanilat, , 2-3 linguri cacao, , 300 ml cafea espresso indulcita, , 4 linguri lichior tiramisu

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

39 voturi

Mod de preparare

Batem frisca lichida cu cele doua pliculete de zahar vanilat .



Galbenusurile le mixam cu zaharul pudra pana devin ca o crema.



In crema de galbenusuri incorporam mascarponele si frisca batuta,amestecand usor cu un tel sau cu mixerul la viteza mica.



Intr-o forma de tort cu inel detașabili (23cm), asezam la baza si pe margini pișcoturi insiropate in cafeaua amestecata cu lichiorul tiramisu. Punem jumatate din crema de mascarpone, inca un strat de pișcoturi insiropate și apoi restul de crema. Pudram cu cacao. Dam la rece pentru 2- 3 ore. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort tiramisu" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort tiramisu cu capsune

Tort tiramisu cu capsune

Punem intr-un vas capsunile adaugam si doua linguri de zahar, sucul de lamiie si de la portocale.

31 voturi    7 comentarii
15 min
Torturi
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

Mod de preparare: 1. 1. Pregătim o tavă de 17 X 24 cm, cu pereţii înalţi. Întâi vom pregăti

3 voturi    4 comentarii
30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Maria Mariuta , 05 ianuarie 2016

    Pare usor de facut. Voi face si acest tort de ziua fiicei mele. Sper sa-mi reuseasca si chiar daca nu va fi la fel de frumos stiu ca ea oricum va aprecia acest lucru!

  • Fara foto

    Elena Calin , 05 ianuarie 2016

    GRAZIE !!!

  • Fara foto

    Erica Maria , 04 ianuarie 2016

    Sau cu Făgăraș

    • Fara foto

      Macarie Elena , 04 ianuarie 2016

      E deosebit,aceasta prajitura e preferata mea !

    • Fara foto

      Trif Teodor , 10 noiembrie 2015

      din pacate mascarponele e esenta tortului ...

    • Fara foto

      Mihai Mishu , 30 august 2015

      vrei inlocuitori? e un amestec de prafuri la cutie care inlocuieste crema pt. tiramisu !!! plin de E-uri si potentiatori de arome...dar...pt puturosi si inconstienti ...merge!

    • Fara foto

      Lucica Olar , 29 august 2015

      cu cream cheese.....un fel de brinza topita...nu stiu daca este si in Romania...aici se cheama Philadelphia cheese.

    • Fara foto

      Agripina Popa , 29 august 2015

      sau cu urda dulce de fapt aia e masca rpone in italiana

    • Fara foto

      sabrina , 10 august 2015

      sigur ca se amesteca galbenusele cu mascarponele,e just...altfel ce tiramisu ar mai fi...e fff corect si este fff bun

    • Fara foto

      Mezin Floarea , 23 iulie 2015

      crema de galbenuse nu se amesteca cu mascarpone,reteta este gresita

    • Fara foto

      Marian Porceanu Si Gica , 02 iulie 2015

      Cu smantana foarte grasa

    • Fara foto

      Maria Gherman , 01 iulie 2015

      Cu ce putem inlocui mascarponele ?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

39 voturi

Ingrediente

  • 2 cutii mascarpone de 250 g
  • 1 pachet mare piscoturi (400g)
  • 400 ml frisca lichida
  • 4 galbenusuri
  • 6 linguri zahar pudra
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2-3 linguri cacao
  • 300 ml cafea espresso indulcita
  • 4 linguri lichior tiramisu

Raporteaza reteta

Retete
de gicuta
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Laptele caldut il amestecam cu 3 liguri de zahar si drojdia. Intr-un castron se cerne faina,

11 voturi    5 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Strudel cu mere

Strudel cu mere

Merele se calesc cu zaharul dupa care se adauga scortisoara si zaharul vanilat. Din apa, ulei , zahar,

14 voturi    6 comentarii
3h
Retete de post
Tort cu crema de zahar ars

Tort cu crema de zahar ars

Crema: Cele 8 linguri de zahar se pun la caramelizat in cratita. Cand este gata se tapeteaza peretii

8 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Fara foto

sabrina

sigur ca se amesteca galbenusele cu mascarponele,e just...altfel ce tiramisu ar mai fi...e fff corect si este fff bun

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Diplomat Tort Diplomat

Gelatina se pune într-o ceaşcă împreună cu zeama de compot, să se umfle minimum 10 minute. Se separă ouăle. Gălbenuşurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort inteligent cu jeleu de fructe Tort inteligent cu jeleu de fructe

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare. apoi cu jumatate din cantitatea de zahar pana se intareste

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Tort rafinat cu căpșuni și ciocolată