autor:

zana b.

» » Torturi

Tort tiramisu de toamna cu struguri si piscoturi

Autor: zana b. (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: zana b. (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 septembrie 2009

Ingrediente
Blat:3 oua,120g zahar,coaja rasa de lamaie, faina,1 lingurita praf de copt, Crema si glazura:250g unt moale,100g zahar pudra,3 galbenusuri,75g migdale macinate,3 linguri rom,125 ml vin(Riesling),30 piscoturi,100g fulgi de migdale,250g struguri albi,300ml frisca, zahar pudra,frunze de ciocolata ptr. ornat

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Ouale se bat cu 3 linguri de apa fierbinte si zahar.Se adauga coaja de lamaie,apoi faina amestecata cu praful de copt.Se asaza compozitia intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt si se coace 30 minute.Se asaza blatul pe un gratar de bucatarie sa se raceasca.

Ptr. crema de unt,se freaca untul cu zaharul pudra cernut.Se adauga pe rand galbenusurile,apoi migdalele si romul.

Blatul se asaza pe un platou si se insiropeaza cu 1/2 din cantitatea de vin.Se asaza pe blat 1/3 din cantitatea de crema de unt si se acopera cu 1/2 din cantitatea de piscoturi.Acestea se insiropeaza la randul lor cu 1/2 din restul de vin.Se asaza deasupra 1/3 din crema,apoi se acopera cu restul de piscoturi ce vor fi insiropate cu restul de vin.Se asaza deasupra restul de crema si se niveleaza.Se da tortul la frigider 8 ore.

Fulgii de migdale se prajesc,dar fara adaos de grasime.

Frisca se bate impreuna cu zaharul pudra cernut.

Tortul se scoate de la frigider si se unge marginea cu 2/3 din cantitatea de frisca;se incrusteaza fulgii de migdale.Pe suprafata tortului se asaza boabe de struguri taiate jumatati.

Tortul se orneaza cu frisca si frunze de ciocolata.

Cine spune ca doar Tiramisu rețeta originală este delicios? Tortul meu il intrece! :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort tiramisu de toamna cu struguri si piscoturi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort

Tort "PAIANJEN"

Blat: Untul se pune intr-un vas pe foc si se topeste.Se lasa putin la racorit si apoi se amesteca

1 vot    1 comentariu
4h
Torturi
Lazy cake

Lazy cake

Blatul e doar un simplu blat de pandispan, reteta clasica. Adica bateti spuma albusurile. separat

38 voturi    5 comentarii
55 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 30 septembrie 2009

    Mmmmm ce apetisant!!!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2009

    Trebuie sa fie tare gustos...

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • Blat:3 oua,120g zahar,coaja rasa de lamaie, faina,1 lingurita praf de copt
  • Crema si glazura:250g unt moale,100g zahar pudra,3 galbenusuri,75g migdale macinate,3 linguri rom,125 ml vin(Riesling),30 piscoturi,100g fulgi de migdale,250g struguri albi,300ml frisca, zahar pudra,frunze de ciocolata ptr. ornat

Raporteaza reteta

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Mmmmm ce apetisant!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Cheesecake cu fructe congelate Cheesecake cu fructe congelate

Mod de preparare pentru blat: se topeste untul la foc mic. Se maruntesc biscuitii, se toarna untul peste biscuiti, se omogenizeaza

0 voturi    0 comentarii
1h
Retete de Pasti
Tort trei ciocolate cu aroma de menta Tort trei ciocolate cu aroma de menta

Pentru blat: ouale intregi impreuna cu zaharul se mixeaza pana se deschid la culoare si se tripleaza in volum. Peste spuma de oua se

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Dulciuri diverse
Tort cu crema de iaurt