Tort tiramisu de toamna cu struguri si piscoturi

Tiramisu rețeta originală

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat:3 oua,120g zahar,coaja rasa de lamaie,150g faina,1 lingurita praf de copt
  • Crema si glazura:250g unt moale,100g zahar pudra,3 galbenusuri,75g migdale macinate,3 linguri rom,125 ml vin(Riesling),30 piscoturi,100g fulgi de migdale,250g struguri albi,300ml frisca,30g zahar pudra,frunze de ciocolata ptr. ornat

Mod de preparare

Ouale se bat cu 3 linguri de apa fierbinte si zahar.Se adauga coaja de lamaie,apoi faina amestecata cu praful de copt.Se asaza compozitia intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt si se coace 30 minute.Se asaza blatul pe un gratar de bucatarie sa se raceasca.

Ptr. crema de unt,se freaca untul cu zaharul pudra cernut.Se adauga pe rand galbenusurile,apoi migdalele si romul.

Blatul se asaza pe un platou si se insiropeaza cu 1/2 din cantitatea de vin.Se asaza pe blat 1/3 din cantitatea de crema de unt si se acopera cu 1/2 din cantitatea de piscoturi.Acestea se insiropeaza la randul lor cu 1/2 din restul de vin.Se asaza deasupra 1/3 din crema,apoi se acopera cu restul de piscoturi ce vor fi insiropate cu restul de vin.Se asaza deasupra restul de crema si se niveleaza.Se da tortul la frigider 8 ore.

Fulgii de migdale se prajesc,dar fara adaos de grasime.

Frisca se bate impreuna cu zaharul pudra cernut.

Tortul se scoate de la frigider si se unge marginea cu 2/3 din cantitatea de frisca;se incrusteaza fulgii de migdale.Pe suprafata tortului se asaza boabe de struguri taiate jumatati.

Tortul se orneaza cu frisca si frunze de ciocolata.

Cine spune ca doar Tiramisu rețeta originală este delicios? Tortul meu il intrece! :)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise