autor:

zana b.

» » Torturi

Tort tiramisu de toamna cu struguri si piscoturi

Autor: zana b. (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: zana b. (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 septembrie 2009

Ingrediente
Blat:3 oua,120g zahar,coaja rasa de lamaie, faina,1 lingurita praf de copt, Crema si glazura:250g unt moale,100g zahar pudra,3 galbenusuri,75g migdale macinate,3 linguri rom,125 ml vin(Riesling),30 piscoturi,100g fulgi de migdale,250g struguri albi,300ml frisca, zahar pudra,frunze de ciocolata ptr. ornat

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Ouale se bat cu 3 linguri de apa fierbinte si zahar.Se adauga coaja de lamaie,apoi faina amestecata cu praful de copt.Se asaza compozitia intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt si se coace 30 minute.Se asaza blatul pe un gratar de bucatarie sa se raceasca.

Ptr. crema de unt,se freaca untul cu zaharul pudra cernut.Se adauga pe rand galbenusurile,apoi migdalele si romul.

Blatul se asaza pe un platou si se insiropeaza cu 1/2 din cantitatea de vin.Se asaza pe blat 1/3 din cantitatea de crema de unt si se acopera cu 1/2 din cantitatea de piscoturi.Acestea se insiropeaza la randul lor cu 1/2 din restul de vin.Se asaza deasupra 1/3 din crema,apoi se acopera cu restul de piscoturi ce vor fi insiropate cu restul de vin.Se asaza deasupra restul de crema si se niveleaza.Se da tortul la frigider 8 ore.

Fulgii de migdale se prajesc,dar fara adaos de grasime.

Frisca se bate impreuna cu zaharul pudra cernut.

Tortul se scoate de la frigider si se unge marginea cu 2/3 din cantitatea de frisca;se incrusteaza fulgii de migdale.Pe suprafata tortului se asaza boabe de struguri taiate jumatati.

Tortul se orneaza cu frisca si frunze de ciocolata.

Cine spune ca doar Tiramisu rețeta originală este delicios? Tortul meu il intrece! :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort tiramisu de toamna cu struguri si piscoturi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu cremă mascarpone și sos de fructe

Tort cu cremă mascarpone și sos de fructe

Dacă iubiți fructele și in mod special fructele de pădure, e imposibil să nu vă placă acest

6 voturi    9 comentarii
1h
Torturi
Tort cu dovleac copt si mere coapte

Tort cu dovleac copt si mere coapte

Se ia un dovleac de marime medie, se feliaza si se coace cca o ora. Daca este fad la gust se va

5 voturi    4 comentarii
2h 25 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 30 septembrie 2009

    Mmmmm ce apetisant!!!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2009

    Trebuie sa fie tare gustos...

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • Blat:3 oua,120g zahar,coaja rasa de lamaie, faina,1 lingurita praf de copt
  • Crema si glazura:250g unt moale,100g zahar pudra,3 galbenusuri,75g migdale macinate,3 linguri rom,125 ml vin(Riesling),30 piscoturi,100g fulgi de migdale,250g struguri albi,300ml frisca, zahar pudra,frunze de ciocolata ptr. ornat

Raporteaza reteta

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Mmmmm ce apetisant!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Ladita cu capsuni Tort Ladita cu capsuni

Din aluatul fraged am taiat pentru baza tortului o foaie pe dimensiunea dorita, pe care am copt-o la 200°C pana s-a rumenit (10

0 voturi    0 comentarii
4h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu fructe Tort cu fructe

Mod de preparare pentru blat: Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se pun la robot cu putina sare si se mixeaza la viteza

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tort Lela