Tiramisu rețeta originală
Ouale se bat cu 3 linguri de apa fierbinte si zahar.Se adauga coaja de lamaie,apoi faina amestecata cu praful de copt.Se asaza compozitia intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt si se coace 30 minute.Se asaza blatul pe un gratar de bucatarie sa se raceasca.
Ptr. crema de unt,se freaca untul cu zaharul pudra cernut.Se adauga pe rand galbenusurile,apoi migdalele si romul.
Blatul se asaza pe un platou si se insiropeaza cu 1/2 din cantitatea de vin.Se asaza pe blat 1/3 din cantitatea de crema de unt si se acopera cu 1/2 din cantitatea de piscoturi.Acestea se insiropeaza la randul lor cu 1/2 din restul de vin.Se asaza deasupra 1/3 din crema,apoi se acopera cu restul de piscoturi ce vor fi insiropate cu restul de vin.Se asaza deasupra restul de crema si se niveleaza.Se da tortul la frigider 8 ore.
Fulgii de migdale se prajesc,dar fara adaos de grasime.
Frisca se bate impreuna cu zaharul pudra cernut.
Tortul se scoate de la frigider si se unge marginea cu 2/3 din cantitatea de frisca;se incrusteaza fulgii de migdale.Pe suprafata tortului se asaza boabe de struguri taiate jumatati.
Tortul se orneaza cu frisca si frunze de ciocolata.
Cine spune ca doar Tiramisu rețeta originală este delicios? Tortul meu il intrece! :)
Reteta de mancare de stevie. Mancare de stevie reteta simpla si delicioasa. Cum se face mancarea de stevie. Retete cu stevie.
Mancare de stevieReteta de salata de cartofi cu smantana. Salata de cartofi cu smantana si usturoi reteta simpla. Retete de salata de cartofi....
Salata de cartofi cu smantanaDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii