autor:

zana b.

» » Torturi

Tort tiramisu de toamna cu struguri si piscoturi

Autor: zana b. (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: zana b. (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 septembrie 2009

Ingrediente
Blat:3 oua,120g zahar,coaja rasa de lamaie, faina,1 lingurita praf de copt, Crema si glazura:250g unt moale,100g zahar pudra,3 galbenusuri,75g migdale macinate,3 linguri rom,125 ml vin(Riesling),30 piscoturi,100g fulgi de migdale,250g struguri albi,300ml frisca, zahar pudra,frunze de ciocolata ptr. ornat

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Ouale se bat cu 3 linguri de apa fierbinte si zahar.Se adauga coaja de lamaie,apoi faina amestecata cu praful de copt.Se asaza compozitia intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt si se coace 30 minute.Se asaza blatul pe un gratar de bucatarie sa se raceasca.
Ptr. crema de unt,se freaca untul cu zaharul pudra cernut.Se adauga pe rand galbenusurile,apoi migdalele si romul.
Blatul se asaza pe un platou si se insiropeaza cu 1/2 din cantitatea de vin.Se asaza pe blat 1/3 din cantitatea de crema de unt si se acopera cu 1/2 din cantitatea de piscoturi.Acestea se insiropeaza la randul lor cu 1/2 din restul de vin.Se asaza deasupra 1/3 din crema,apoi se acopera cu restul de piscoturi ce vor fi insiropate cu restul de vin.Se asaza deasupra restul de crema si se niveleaza.Se da tortul la frigider 8 ore.
Fulgii de migdale se prajesc,dar fara adaos de grasime.
Frisca se bate impreuna cu zaharul pudra cernut.
Tortul se scoate de la frigider si se unge marginea cu 2/3 din cantitatea de frisca;se incrusteaza fulgii de migdale.Pe suprafata tortului se asaza boabe de struguri taiate jumatati.
Tortul se orneaza cu frisca si frunze de ciocolata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort tiramisu de toamna cu struguri si piscoturi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu ciocolata si portocale

Tort cu ciocolata si portocale

Blatul : Eu am folosit gem de gutui, zmeura si magiun de prune mai acrisor. Amestecam toate ingredientele

0 voturi    0 comentarii
1h
Torturi
Blat de tort, cu nuci

Blat de tort, cu nuci

Se separa ouale. Galbenusurile se mixeaza bine cu zaharul, pana se albesc; se adauga apa rece, lingura

30 voturi    16 comentarii
1h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 30 septembrie 2009

    Mmmmm ce apetisant!!!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2009

    Trebuie sa fie tare gustos...

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • Blat:3 oua,120g zahar,coaja rasa de lamaie, faina,1 lingurita praf de copt
  • Crema si glazura:250g unt moale,100g zahar pudra,3 galbenusuri,75g migdale macinate,3 linguri rom,125 ml vin(Riesling),30 piscoturi,100g fulgi de migdale,250g struguri albi,300ml frisca, zahar pudra,frunze de ciocolata ptr. ornat

Raporteaza reteta

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Mmmmm ce apetisant!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu nuca, ness si ciocolata alba Tort cu nuca, ness si ciocolata alba

Pentru aniversarea mamei am pregătit un tort cu blat de nucă, cremă de ciocolată şi ness, îmbrăcat în frişcă şi

0 voturi    0 comentarii
3h 20 min
Dulciuri diverse
Tort Padurea Neagra Tort Padurea Neagra

Este un tort foarte placut la gust... aroma de cirese este senzationala, iar despre alcool, pot zice ca nici nu se simte. Chiar a fost

1 vot    0 comentarii
5h
Torturi
Black velvet cu afine