autor:

Fara foto

» » Paste si pizza

Tortellini umplute cu verdeata

Autor: Cristina Daniela Dunca (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 29 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cristina Daniela Dunca (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 29 mai 2008

Ingrediente
- 4 oua , - 400 gr.faina , - 1 praf de sare , - 1 lingura de ulei , - 1 lingura de apa , , - 200 gr.spanac proaspat, se poate folosi si congelat ,dar intai trebuie dezghetat si lasat sa se scurga apa din el , - 300 gr.branza dulce , - 2 galbenusuri de ou , - 100 gr. parmezan sau cascaval ras , - 3 linguri patrunjel tocat fin , - sare, piper,

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

- framantam un aluat din 4 oua , 400 gr.faina , 1 praf de sare , 1 lingura de ulei , 1 lingura de apa ,
pe care il lasam sa stea acoperit 20 de min.
- separat se alege spanacul, se curata, se spala si se fierbe in apa cu sare , se lasa la scurs ,se stoartce bine si se toaca marunt ;
- se trece branza dulce printro strecuratoare si se amesteca cu galbenusurile de ou ,se adauga cascavalul ras ,patrunjelul si spanacul tocat,se condimenteaza cu sare ,piper si nucsoara;

- aluatul se imparte in doua ,se aseaza pe blatul de lucru infainat si se intinde cu un sucitor ,dat si el cu faina ,se incepe de la mijloc spre marginepana cand obtinem o foaie de 1/2 cm grosime ,se taie cu un pahar cercuri;
- in mijlocul fiecarui cerc punem o lingura de umplutura,ungem marginile cu albus batut si le indoim sub forma de semiluna ,apasandu-le bine;
- semilunele se rasucesc pe degetul inelar si se apasa capetele ,astfel incat sa obtinem un inel de coca ,lasam tortellini sa se odihneasca 10 min. ;
- intro cratita punem la fiert 3 l de apa cu 1 lingurita de sare ,cand da in clocot ,adaugam pastele cu grija si le lasam sa fiarba 10-15 min.,amestecand cu grija cu o lingura de lemn ,sa nu se lipeasca unele de altele;
- cand s-au ridicat la suprafata le scotem cu lingura de luat spuma ,le asezam pe un platou si le stropim cu unt fierbinte ,deasupra radem fin 50gr.parmezan si presaram funze de patrunjel .
Daca ti-a placut reteta noastra "Tortellini umplute cu verdeata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Lasagna

Lasagna

Sosul bechamel se topeste untul se adauga faina putin cate putin dupa care se adauga lapte cat cuprinde

5 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Paste si pizza
Taitei de casa

Taitei de casa

Asa ca pe masa de lucru rasturnati faina, adaugati ouale intregi, praful de sare si dai si lupta

5 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 01 decembrie 2009

    FOARTE BUNE CU ORICE UMPLUTURA

  • iuliana tarnoveanu

    iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 04 iunie 2008

    Ies foarte bune dar se mai pot umple si cu brinza,gem ,carne tocata etc.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • - 4 oua
  • - 400 gr.faina
  • - 1 praf de sare
  • - 1 lingura de ulei
  • - 1 lingura de apa
  • - 200 gr.spanac proaspat
  • se poate folosi si congelat ,dar intai trebuie dezghetat si lasat sa se scurga apa din el
  • - 300 gr.branza dulce
  • - 2 galbenusuri de ou
  • - 100 gr. parmezan sau cascaval ras
  • - 3 linguri patrunjel tocat fin
  • - sare
  • piper,

Raporteaza reteta

Retete
de Cristina Daniela Dunca
Sos de paste cu ardei si ton

Sos de paste cu ardei si ton

Se taie ceapa marunt , se curata ardei grasi se toaca si ei , se pun intr-o tigaie cu putin ulei

3 voturi    3 comentarii
25 min
Sosuri
Bule de carne

Bule de carne

Se pune painea in apa, se amesteca carnea cu ouale, patrunjelul tocat , parmezanul ras, laptele,

3 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive cu carne
Focaccia cu rozmarin

Focaccia cu rozmarin

Ma intai se pune drojdia intr-un castronel cu 2 linguri de apa se lasa aproximativ 10 minute , se

12 voturi    15 comentarii
1h
Paste si pizza

Cely Snijec (Chef de cuisine)

FOARTE BUNE CU ORICE UMPLUTURA

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Spaghete negre cu cerneală de sepie cu creveti in sos de cocos Spaghete negre cu cerneală de sepie cu creveti in sos de cocos

Punem spaghetele intr-o cratita cu apa sarata si fierbem conform instructiunilor de pe ambalaj. Se spala crevetii, se scurg si se sterg

0 voturi    0 comentarii
30 min
Paste si pizza
Paste cu sos picant de vinete Paste cu sos picant de vinete

Pentru a savura aceste paste delicioase cu sos picant de vinete, vom incepe prin a taia cubulete toate legumele proaspat culese din

3 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Macaroane cu ceapa si branza de oi