autor:

mihai

» » Paste si pizza

Tortiglioni cu dovlecel

Autor: mihai (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 noiembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mihai (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 noiembrie 2010

Ingrediente
200g pasta tortiglioni, 1 dovlecel, 3 catai de usturoi, 2 cepe verzi, coarja rasa de la o jumatate de lamaie, 1 lingura de ulei de masline, 25g unt, branza tip parmezan, praf de nucusoara, piper si sare

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

13 voturi

Mod de preparare

Punem intr-o oala cu apa fierbinte si sare, pastele si le fierbem conform instructiunilor de pe pachet. Le scurgem, clatim si le pastram intr-o strecuratoare. Punem uleiul si untul si cand e fierbinte adaugam usturoiul maruntit. Lasam sa caleasca foarte putin dupa care adaugam feliile de dovlecel si prajim pana se inmoaie dovlecelul. Adaugam pastele fierte, coarja de lamaie, un varf lingurita de nucusoara, piper macinat si sare dupa gust si prajim la foc mediu 5-7min amestecand din cand in cand. Se servesc fierbinti cu parmezan ras si ceapa verde taiata marunt deasupra. Aceasta reteta merge cu un pahar de vin alb, rece. Va urez pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tortiglioni cu dovlecel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
pizza taraneasca cu specific romanesc

pizza taraneasca cu specific romanesc

se prepara coca la fel ca o coca de paine obisnuita; se unge o tava cu putin ulei si se intinde

10 voturi    0 comentarii
30 min
Paste si pizza
Pizza

Pizza

Se pune intr-un castronel drojdia amestecata cu 2 linguri de faina, 8 linguri de apa calda din cele

5 voturi    3 comentarii
2h
Paste si pizza
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • danutza

    danutza (Chef de cuisine):

    Am preparat reţeta asta. A ieşit super bună,respectând ingredientele dte. Felicitări lui Mihai!

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 18 noiembrie 2010

    Va multumesc!

  • mimi

    mimi (Chef de cuisine) , 18 noiembrie 2010

    Simplu si gustos!

  • danutza

    danutza (Chef de cuisine) , 17 noiembrie 2010

    Delicios! Am gătit şi eu. A ieşit foarte bună. Felicitări!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 11 noiembrie 2010

      Ador pastele cu dovlecei, sunt un deliciu. *****

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 09 noiembrie 2010

      Foarte aromate!!! deliciu absolut:)

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 09 noiembrie 2010

      Foarte aromata si apetisanta aceasta mancare!***** Eu caleam miezul de la dovlecei ramas de la dovleceii umpluti cu usturoi si ceapa verde; il mancam cu lipie araba si e foarte gustos; o idee foarte buna reteta ta si un plus de aroma cu nucsoara , coaja de lamaie si parmezanul.Il voi incerca si iti spun cum a iesit.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

13 voturi

Ingrediente

  • 200g pasta tortiglioni
  • 1 dovlecel
  • 3 catai de usturoi
  • 2 cepe verzi
  • coarja rasa de la o jumatate de lamaie
  • 1 lingura de ulei de masline
  • 25g unt
  • branza tip parmezan
  • praf de nucusoara
  • piper si sare

Raporteaza reteta

Retete
de mihai
Supa crema de fasole (Sopa creme de feijao)

Supa crema de fasole (Sopa creme de feijao)

Punem intr-o oala sau cratita mai adanca la prajit usturoiul putin sfaramat in untul amestecat cu

26 voturi    5 comentarii
45 min
Supe de legume
Somon la gratar cu legume la abur (grilled salmon with steamed vegetables)

Somon la gratar cu legume la abur (grilled salmon with steamed vegetables)

Cartofii se spala, se taie in doua si se lasa in coarja. Morcovii si ciupercile se spala si se lasa

19 voturi    4 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Mousse de piersici ( Musse de pessegos )

Mousse de piersici ( Musse de pessegos )

Punem albusurile intr-un lighean si galbenusurile intr-o cratita. Batem galbenusurile, punem zaharul,

16 voturi    6 comentarii
4h 30 min
Spume si creme dulci

mihai (Chef de cuisine)

Va multumesc!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Paste tricolore cu masline si sos Paste tricolore cu masline si sos

Ceapa se taie mărunt, morcovul se dă pe răzătoarea mare, măslinele se curăţă de sâmburi şi se taie mărunt. Pastele

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spaghete negre cu cerneală de sepie cu creveti in sos de cocos Spaghete negre cu cerneală de sepie cu creveti in sos de cocos

Punem spaghetele intr-o cratita cu apa sarata si fierbem conform instructiunilor de pe ambalaj. Se spala crevetii, se scurg si se sterg

0 voturi    0 comentarii
30 min
Paste si pizza
Pizza prosciutto e funghi cu bordura de branza