Tortilla:
Se curata cartofii si se taie betisoare sau cubulete mici, se usuca intr-un prosop, se taie ciupercile cubulete sau felii, se curata si se taie ceapa julien, se bat ouale si albusurile cu sare si piper dupa gust, se incinge uleiul intr-o tigaie mai adanca si se baga ceapa si cartofii, si cand s-au aramit cartofii se baga si ciupercile. Dupa 10 min se scurge uleiul din tigaie si se toarna ouale batute deasupra, si se lasa sa se rumeneasca cand consideram ca s-a rumenit suficient intoarcem tortilla ca pe o clatita pe partea cealalta.
Salsa verte:
Se pun intr-un blender galbenusurile, usturoiul si patrunjelul, sarea si piperul si se mixeaza adaugindu-se treptat prin picurare uleiul, cand ajunge la consistenta unei maioneze tari se adauga smantana usor sa nu se imoaie sosul.
Cand serviti tortilla puneti deasupra salsa din belsug si asezonati cu un vin negru demidulce fructat.
Pofta buna!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii