autor:

LUBITA

» » Torturi

Tortul Indragostitilor

Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 februarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 februarie 2015

Ingrediente
Blat:, 5oua, 200g zahar pudra, 10linguri apa fierbinte, 8linguri ulei, 300g faina, 1/2plic praf de copt, , Crema:, 250g branza mascarpone, 200ml iaurt, 5foi de gelatina, 100ml frisca lichida, 2linguri zahar pudra, 1borcan compot de caise, esenta de vanilie, martipan rosu

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se bat galbenusurile cu zahar, se adauga treptat apa fierbinte apoi uleiul,faina amestecata cu praful de copt si cernuta iar la final albusurile batute spuma;se rastoarna in forma de tort si se lasa la cuptor 30-40min.

Pentru crema,se amesteca intr-un castron branza cu iaurt, zahar, arome, iar la sfarsit frisca batuta tare; se scurg bine caisele din compot, in 10 0ml de zeama de compot se pune gelatina hidratata, apoi se amesteca pe bain-marie pana se dizolva si se incorporeaza in crema de branza dupa care se lasa la frigider 30 min sa se mai intareasca.

Blatul racit, taiat in doua pe orizontala, se introduce din nou in inelul de la forma se insiropeaza cu restul de zeama de compot, deasupra cateva linguri de crema, apoi jumatati de caise cu taietura in jos, se acopera cu a doua foaie de blat la fel se insiropeaza, se imbraca in crema, se orneaza deasupra cu martipan in diferite forme apoi se lasa la frigider pana in momentul servirii.

Bucata de martipan se intinde cu sucitorul pe masa pudrata cu zahar pudra sa nu se lipeasca, apoi cu un cuter se decupeaza forme.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tortul Indragostitilor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tortul Îndrãgostitilor

Tortul Îndrãgostitilor

Pentru o zi specialã, cu multã dragoste :) 1)Bate bine ouãle cu zahãrul. Adaugã fãina, praful

5 voturi    5 comentarii
1h
Torturi

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Blat:
  • 5oua
  • 200g zahar pudra
  • 10linguri apa fierbinte
  • 8linguri ulei
  • 300g faina
  • 1/2plic praf de copt
  • Crema:
  • 250g branza mascarpone
  • 200ml iaurt
  • 5foi de gelatina
  • 100ml frisca lichida
  • 2linguri zahar pudra
  • 1borcan compot de caise
  • esenta de vanilie
  • martipan rosu

Raporteaza reteta

Retete
de LUBITA
Merluciu cu rosii

Merluciu cu rosii

Pestele curatat,spalat,portionat,se da cu un praf de sare si se lasa deoparte;intr-un vas cu ulei

5 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu peste
Chec cu lamaie

Chec cu lamaie

Ouale,mixate bine cu zahar, zahar vanilat, unt, coaja rasa si zeama de lamaie apoi se adauga faina

7 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Bors cu urzici

Bors cu urzici

Urzicile,cu mare atentie le curat,le spal in multe ape reci apoi le pun intr-un vas care deja clocoteste

11 voturi    5 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Retete

din Torturi

Tort cu zmeura si whisky Tort cu zmeura si whisky

Pentru Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu praful de sare, pe urma punem zaharul si mixam usor pana

0 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Tort cu blat cu gem de gutui Tort cu blat cu gem de gutui

Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se pun la robot cu putina sare si se mixeaza la viteaza mare pana se obtine o spuma

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Tort festiv cu nuci