autor:

Risco_Melinda

» » Torturi

Tortulete de 8 Martie

Autor: Risco_Melinda (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 martie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Risco_Melinda (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 martie 2013

Ingrediente
Blat:, 12 oua, 12 linguri de faina, 12 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, 1 plic de zahar vanilat, 1 praf de copt, Zeama de lamie sau de portocale, Unt pentru uns tava, Crema 1, O budinca de vanilie (budinca o vom imparti in doua cind este gata, ca sa putem face 2 creme diferite), 500 ml de lapte pentru budinca si 2 linguri de zahar, 200 gr de iaurt cu piersica, 200 ml frisca lichida, 1 zahar vanilat, Crema 2, Jumatatea ramasa de budinca de la crema 1, 3 linguri de finneti, 1 portocala, 200 ml frisca lichida, 1 zahar vanilat, Sirop: 200 ml apa, 2 plicuri zahar vanilat, 1 esenta de rom, Decor:, Ciocolata topita, Frisca lichida,

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Blat : Ouale se separa, albusul se bate spuma cu zaharul, galbenusul se amesteca cu uleiul si zaharul vanilat dupa care se incorporeaza in albusul batut spuma, se adauga si faina cite putin la sfirsit, se adauga praful de copt stins in zeama de la lamie si se bate bine, bine cu mixerul, se unge o tava cu unt si se tapeteaza cu faina, se da la cuptor la 180 de grade cam 35/40 de minute, faceti testul cu scobitoarea.

Cind este gata se da la racit, eu am taiat blatul in 4 bucati si am facut 4 mini tortulete.

Sa insiropati tortul inainte de a pune crema in el.

La sirop se amesteca toate ingredientele intr-un bol si este gata.

Crema 1

Se face budinca cum scrie pe ambalaj, o dam la racit, intre timp batem frisca lichida, cind budinca e racita, o impartim in doua, o parte amestecam cu frisca lichida batuta si iaurtul si zaharul vanilat

Crema 2

Jumatatea de budinca ramasa o amestecam cu crema de ciocolata si frisca lichida batuta.

Portocala o curatam de coaja si de pielita, pulpitele le taiem bucatele mici si le adaugam la crema cu plicul de zahar vanilat, le amestecam cu mixerul putin si este gata.

Eu am taiat blatul in 4 si am facut doua bucati cu crema 1 si doua bucati crema 2.

Decorul il puteti face cum doriti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tortulete de 8 Martie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort in doua culori

Tort in doua culori

Mai intai se lasa la inmuiat gelatina in 300 ml apa rece. Biscuitii se sfarama bine si se amesteca

39 voturi    21 comentarii
3h 30 min
Torturi
TORT DE ANANAS CU SUS-N JOS

TORT DE ANANAS CU SUS-N JOS

Se incalzeste aragazul la 325F. Se amesteca faina, praful de copt si sarea la un loc. Separat se

14 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Blat:
  • 12 oua
  • 12 linguri de faina
  • 12 linguri de zahar
  • 2 linguri de ulei
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 1 praf de copt
  • Zeama de lamie sau de portocale
  • Unt pentru uns tava
  • Crema 1
  • O budinca de vanilie (budinca o vom imparti in doua cind este gata
  • ca sa putem face 2 creme diferite)
  • 500 ml de lapte pentru budinca si 2 linguri de zahar
  • 200 gr de iaurt cu piersica
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 zahar vanilat
  • Crema 2
  • Jumatatea ramasa de budinca de la crema 1
  • 3 linguri de finneti
  • 1 portocala
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 zahar vanilat
  • Sirop: 200 ml apa
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 esenta de rom
  • Decor:
  • Ciocolata topita
  • Frisca lichida

Raporteaza reteta

Retete
de Risco_Melinda
Tocanita de ciuperci

Tocanita de ciuperci

Se curata legumele si se taie marunt, eu le-am mixat cu ajutorul unui robot de bucatarie, se pune

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Prajitura Grizulina

Prajitura Grizulina

Faina, zaharul, grizul, cacaua si praful de copt se amesteca bine dupa care se adauga uleiul si laptele

1 vot    0 comentarii
50 min
Prajituri
Ciuperci umplute la cuptor

Ciuperci umplute la cuptor

Spalam ciupercile si le rupem codita, dupa care ardeiul codita de la ciuperci, patrunjelul si usturoiul

1 vot    0 comentarii
40 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Halloween pumpkin and chocolate cake Halloween pumpkin and chocolate cake

Pornim cuptorul la 250 grade C. Tapetam doua forme pentru dovleac cu unt si faina. Pregatim o tava cu hartii mici pentru muffins. Muffins: Cernem

0 voturi    0 comentarii
5h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de toamna pentru siluete fine Tort de toamna pentru siluete fine

Pentru blat Semintele si nucile se vor frula pana a obtine o faina. Se amesteca toate ingredientele pana ad avea o consistenta omogena Se

0 voturi    0 comentarii
55 min
Dulciuri diverse
Tort de Anul Nou