Blat : Ouale se separa, albusul se bate spuma cu zaharul, galbenusul se amesteca cu uleiul si zaharul vanilat dupa care se incorporeaza in albusul batut spuma, se adauga si faina cite putin la sfirsit, se adauga praful de copt stins in zeama de la lamie si se bate bine, bine cu mixerul, se unge o tava cu unt si se tapeteaza cu faina, se da la cuptor la 180 de grade cam 35/40 de minute, faceti testul cu scobitoarea.
Cind este gata se da la racit, eu am taiat blatul in 4 bucati si am facut 4 mini tortulete.
Sa insiropati tortul inainte de a pune crema in el.
La sirop se amesteca toate ingredientele intr-un bol si este gata.
Crema 1
Se face budinca cum scrie pe ambalaj, o dam la racit, intre timp batem frisca lichida, cind budinca e racita, o impartim in doua, o parte amestecam cu frisca lichida batuta si iaurtul si zaharul vanilat
Crema 2
Jumatatea de budinca ramasa o amestecam cu crema de ciocolata si frisca lichida batuta.
Portocala o curatam de coaja si de pielita, pulpitele le taiem bucatele mici si le adaugam la crema cu plicul de zahar vanilat, le amestecam cu mixerul putin si este gata.
Eu am taiat blatul in 4 si am facut doua bucati cu crema 1 si doua bucati crema 2.
Decorul il puteti face cum doriti.
Descopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasaCiorba de verdeturi - reteta sanatoasa si gustoasa! Descopera cum sa pregatesti aceasta ciorba plina de vitamine, perfecta...
Ciorba de verdeturi - reteta sanatoasa si gustoasaReteta de cartofi noi la tigaie. Cartofi noi la tigaie reteta simpla. Reteta de cartofi fierti si trasi la tigaie. Retete cu...
Cartofi noi la tigaieRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii