Trandafiri cu branza sarata

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Trandafiri cu branza sarata

Ingrediente

  • Aluat:
  • -1,1 kg faina
  • -3 linguri de drojdie uscata
  • -500 ml apa calduta
  • -200 ml lapte
  • -220 ml ulei de floarea soarelui
  • -4 linguri de zahar
  • -1 lingurita de sare
  • Umplutura:
  • -450-500 g branza sarata
  • -2 oua
  • -1 legatura patrunjel
  • -1 legatura marar
  • Pentu uns:
  • -1 ou
  • -30 ml ulei pentru uns tavile
  • -2-3 linguri chimen negru sau alte seminte.

Mod de preparare

Cred ca multi dintre noi nu stiu de aceste seminte, chimenul negru (numite Nigella sativa -in engl.).La noi sunt foarte folosite, avand multe benificii pentru corpul uman.Ele dau un gust deosebit si o aroma foarte placuta la branza. Primele inscrieri care atesta cultivarea si utilizarea semintelor de chimen negru dateaza inca din timpul Vechiului Testament-Cartea lui Isaia, unde chimenul negru era denumit ” semintele negre”.Si in cadrul invataturilor profetului islamic Mohammed, semintele negre sunt prezentate ca remediu pentru orice boala, in afara de moarte.In culturile arabe chimenul era supranumit seminta binecuvantarii. Rezultatele acestor studii au demonstrat ca semintele de chimen negru pot remedia si ajuta in peste 40 de boli si peste 20 de actiuni farmacologice.Deci nu ar fi rau sa inlocuim uneori susanul, macul cu aceste seminte care au proprietati remarcabile de vindecare.Si acum sa trecem la framantat..!

Aluatul: Din 3 pahare de faina, apa, drojdie si zahar se face o maia care se lasa la dospit cca.10 minute, se acopera si se lasa intr-un un loc cald. Dupa ce a dospit bine se va adauga restul de faina, sarea si vom continua framantatul adaugand putin cate putin din ulei.Se framanta bine pana cand aluatul se desprinde usor de pe maini.Se lasa sa se odihneasca 10-15 minute dupa care se poate lucra.Intre timp pregatim umplutura.Se spala patrunjelul si mararul si se lasa putin la scurs sau il uscam cu prosoape de hartie, dupa care il tocam marunt.Branza care e scursa bine de apa se framanta putin si se pune intr-un bol, la care se va adauga cele doua oua batute bine, mararul si patrunjelul tocat.Daca compozitia e gata si aluatul s-a odihnit se poate incepe lucrul.Aluatul l-am impartit in doua, pentru ca am facut doua modele, sub forma de cornuri si trandafiri.Pentru a nu se lipi aluatul de masa de lucru eu am folosit putin ulei de masline dar se poate inlocui si cu faina.Luam cate putin din aluat si formam bilute nu prea mari pe care le acoperim cu un prosop sa nu se usuce;Fiecare bila de aluat se intinde intr-un cerc. Acesta se taie pe margini in 4 locuri, la distante egale, astfel incat sa lasam in mijloc un spatiu de cca 2 cm, unde se va pune o lingura din umplutura de branza.Ridicam una din bucatile de aluat taiate si o lipim cu cealalta care este in diagonal si prindem bine marginile.La fel se procedeaza si cu urmatoarea "petala" de aluat, pana se inveleste branza pe margini, iar ultima va inchide "trandafirul", prindeti bine marginile la baza si veti obtine un trandafir frumos.Unii acopera umplutura cu prima petala, dar frumusetea trandafirului e sa se vada mijlocul, de o culoare alb-verde..!(este necesar sa urmariti si pozele postate ca sa va fie mai usor la formarea trandafirului).La fel se procedeaza cu toti trandafirii, apoi se pun intr-o tava fie unsa cu ulei sau tapetata cu hartie de copt, se ung cu ou batut si se presoara chimen negru. Si acum sa trecem sa formam si cornurile.Se intinde o foaie rotunda (cam cat o farfurie mare intinsa) care se taie in raze, in opt bucati.Capetele din exterior se vor cresta putin, ca atunci cand se ruleaza sa nu iese umplutura.Punem pe fiecare bucata de aluat cate o lingura de umplutura dupa care se rasuceste in forma de corn, din exterior spre interior.Se procedeaza ca la trandafiri, se pun intr-o tava fie unsa cu ulei fie tapetata cu hartie de copt, se ung cu ou batut si se presoara chimen negru(Nigella sativa)

Se dau la cuptorul preincalzit si se coc la 200 grade C, cam 20-25 minute, pana se rumenesc.Dupa ce se rumenesc se lasa sa se racesca cateva momente si se vor scoate pe un platou.Sunt intr-adevar ca niste trandafiri, gustosi si fragezi.

Mie imi place mult aceasta forma de trandafir, dar puteti inventa si alte forme deosebite.

Va doresc mult spor si

Pofta buna!

Specific:Iordania

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Zmeurata de casa

Zmeurata de casa

Reteta de zmeurata de casa. Cum se face zmeurata de casa reteta de lichior de zmeura.

Zmeurata de casa
Paste cu vinete

Paste cu vinete

Reteta de paste cu vinete. Cum faci acasa paste cu vinete reteta simpla si delicioasa.

Paste cu vinete
Pandispan cu zmeura si mure

Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale.

Pandispan cu zmeura si mure