autor:

tania

» » Aperitive cu brinza

Trandafiri cu branza sarata

Autor: tania (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 23 februarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: tania (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 23 februarie 2016

Ingrediente
Aluat:, -1,1 kg faina, -3 linguri de drojdie uscata, -500 ml apa calduta, -200 ml lapte, -220 ml ulei de floarea soarelui, -4 linguri de zahar, -1 lingurita de sare, , Umplutura:, -450-500 g branza sarata, -2 oua, -1 legatura patrunjel, -1 legatura marar, , Pentu uns:, -1 ou, -30 ml ulei pentru uns tavile, -2-3 linguri chimen negru sau alte seminte.

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

11 voturi

Mod de preparare

Cred ca multi dintre noi nu stiu de aceste seminte, chimenul negru (numite Nigella sativa -in engl.).La noi sunt foarte folosite, avand multe benificii pentru corpul uman.Ele dau un gust deosebit si o aroma foarte placuta la branza. Primele inscrieri care atesta cultivarea si utilizarea semintelor de chimen negru dateaza inca din timpul Vechiului Testament-Cartea lui Isaia, unde chimenul negru era denumit ” semintele negre”.Si in cadrul invataturilor profetului islamic Mohammed, semintele negre sunt prezentate ca remediu pentru orice boala, in afara de moarte.In culturile arabe chimenul era supranumit seminta binecuvantarii. Rezultatele acestor studii au demonstrat ca semintele de chimen negru pot remedia si ajuta in peste 40 de boli si peste 20 de actiuni farmacologice.Deci nu ar fi rau sa inlocuim uneori susanul, macul cu aceste seminte care au proprietati remarcabile de vindecare.Si acum sa trecem la framantat..!
Aluatul: Din 3 pahare de faina, apa, drojdie si zahar se face o maia care se lasa la dospit cca.10 minute, se acopera si se lasa intr-un un loc cald. Dupa ce a dospit bine se va adauga restul de faina, sarea si vom continua framantatul adaugand putin cate putin din ulei.Se framanta bine pana cand aluatul se desprinde usor de pe maini.Se lasa sa se odihneasca 10-15 minute dupa care se poate lucra.Intre timp pregatim umplutura.Se spala patrunjelul si mararul si se lasa putin la scurs sau il uscam cu prosoape de hartie, dupa care il tocam marunt.Branza care e scursa bine de apa se framanta putin si se pune intr-un bol, la care se va adauga cele doua oua batute bine, mararul si patrunjelul tocat.Daca compozitia e gata si aluatul s-a odihnit se poate incepe lucrul.Aluatul l-am impartit in doua, pentru ca am facut doua modele, sub forma de cornuri si trandafiri.Pentru a nu se lipi aluatul de masa de lucru eu am folosit putin ulei de masline dar se poate inlocui si cu faina.Luam cate putin din aluat si formam bilute nu prea mari pe care le acoperim cu un prosop sa nu se usuce;Fiecare bila de aluat se intinde intr-un cerc. Acesta se taie pe margini in 4 locuri, la distante egale, astfel incat sa lasam in mijloc un spatiu de cca 2 cm, unde se va pune o lingura din umplutura de branza.Ridicam una din bucatile de aluat taiate si o lipim cu cealalta care este in diagonal si prindem bine marginile.La fel se procedeaza si cu urmatoarea "petala" de aluat, pana se inveleste branza pe margini, iar ultima va inchide "trandafirul", prindeti bine marginile la baza si veti obtine un trandafir frumos.Unii acopera umplutura cu prima petala, dar frumusetea trandafirului e sa se vada mijlocul, de o culoare alb-verde..!(este necesar sa urmariti si pozele postate ca sa va fie mai usor la formarea trandafirului).La fel se procedeaza cu toti trandafirii, apoi se pun intr-o tava fie unsa cu ulei sau tapetata cu hartie de copt, se ung cu ou batut si se presoara chimen negru. Si acum sa trecem sa formam si cornurile.Se intinde o foaie rotunda (cam cat o farfurie mare intinsa) care se taie in raze, in opt bucati.Capetele din exterior se vor cresta putin, ca atunci cand se ruleaza sa nu iese umplutura.Punem pe fiecare bucata de aluat cate o lingura de umplutura dupa care se rasuceste in forma de corn, din exterior spre interior.Se procedeaza ca la trandafiri, se pun intr-o tava fie unsa cu ulei fie tapetata cu hartie de copt, se ung cu ou batut si se presoara chimen negru(Nigella sativa)
Se dau la cuptorul preincalzit si se coc la 200 grade C, cam 20-25 minute, pana se rumenesc.Dupa ce se rumenesc se lasa sa se racesca cateva momente si se vor scoate pe un platou.Sunt intr-adevar ca niste trandafiri, gustosi si fragezi.
Mie imi place mult aceasta forma de trandafir, dar puteti inventa si alte forme deosebite.
Va doresc mult spor si
Pofta buna!
Specific:Iordania
Daca ti-a placut reteta noastra "Trandafiri cu branza sarata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Pachetele din frunze  de vita pentru aperitiv

Pachetele din frunze de vita pentru aperitiv

Pe fiecare frunza de vita se aseaza cate o felie de branza,o felie de cascaval si se impaturesc,impacheteaza

12 voturi    14 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu brinza
Cocorada si pita de pe valea Salautei

Cocorada si pita de pe valea Salautei

Aluatul: Se face o maia din drojdie,apa,zahar si putina faina si se toarna peste faina in care

8 voturi    9 comentarii
3h
Aperitive cu brinza

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

11 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • -1,1 kg faina
  • -3 linguri de drojdie uscata
  • -500 ml apa calduta
  • -200 ml lapte
  • -220 ml ulei de floarea soarelui
  • -4 linguri de zahar
  • -1 lingurita de sare
  • Umplutura:
  • -450-500 g branza sarata
  • -2 oua
  • -1 legatura patrunjel
  • -1 legatura marar
  • Pentu uns:
  • -1 ou
  • -30 ml ulei pentru uns tavile
  • -2-3 linguri chimen negru sau alte seminte.

Raporteaza reteta

Retete
de tania
DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

MOD DE PREPARARE Se vor spala dovleceii ,vinetele si ardeii si se vor lasa putin la scurs. Vom

0 voturi    0 comentarii
2h 40 min
Mancaruri cu carne
DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

MOD DE PREPARARE Se vor spala dovleceii, vinetele si ardeii si se vor lasa putin la scurs. Vom

0 voturi    0 comentarii
2h 40 min
Mancaruri cu carne
Chiftelute de dovlecei

Chiftelute de dovlecei

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de dovlecei: Se spala dovleceii, se curata de coaja si

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu brinza

Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza

Pregatesti maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute, la

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Cornuri din aluat de cartofi Cornuri din aluat de cartofi

Se fierb cartofii pana cand sunt moi, se scurg de apa, apoi se pun in bol si se paseaza. Lasa-i sa se raceasca. Se adauga parmezanul

0 voturi    0 comentarii
35 min
Aluaturi si Foietaje
Börek - placinta turceasca cu branza si patrunjel