MUschiul de vita si cel de porc se portioneaza (in cate 4 transe fiecare ), se aromeaza cu sare , piper si ulei de masline si se gatesc pe gratar pe o parte si pe alta. Se asambleaza apoi sub forma de turnulet, cate o transa de porc si una de vita pentru o portie, alternativ cu felii de mozzarella si de rosii, dupa care se baga la cuptor pentru gratinare.
Din foietaj se executa vol-au-vent ( ca niste cuibulete ), care se coc la cuptorul incins bine, cateva minute pana ce se rumenesc.
Sosul de ciuperci se prepara astfel : se soteaza la tigaie ciuperci champignon taiate in felii subtiri, cu putin ulei, se adauga sare, putin usturoi taiat marunt, oregano, se stinge cu putin vin alb si se adauga la sfarsit smantana lichida. Se mai fierbe putin pentru omogenizare.
Buchetelele de broccoli se fierb in apa cu sare, pana ce devin un pic crocante.
Turnuletul de carne gratinat se pune pe o farfurie, langa el se aranjeaza vol-au-vent-ul in care s-a pus sosul de ciuperci, apoi broccoli si se decoreaza cu ardei gras taiat in fasii subtiri ( julienne ).

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii