autor:

VALENTIN LITA

» » Fripturi

TURNULET GRATINAT DIN PORC SI VITA

Autor: VALENTIN LITA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: VALENTIN LITA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 iunie 2008

Ingrediente
INGREDIENTE PT. 4 PORTII:, - muschi de vita - 0.350 kg, - muschi de porc - 0.350 kg, - ulei masline - 0.100 L, - sare, piper, - branza mozzarella - 0.100 kg, - rosii - 0.100 kg, - broccoli - 0.200 kg, - foietaj - 0.200 kg, - sos ciuperci, - ardei gras - 0.100 kg

Dificultate: Medie Timp: 35 min

2 voturi

Mod de preparare

MUschiul de vita si cel de porc se portioneaza (in cate 4 transe fiecare ), se aromeaza cu sare , piper si ulei de masline si se gatesc pe gratar pe o parte si pe alta. Se asambleaza apoi sub forma de turnulet, cate o transa de porc si una de vita pentru o portie, alternativ cu felii de mozzarella si de rosii, dupa care se baga la cuptor pentru gratinare.
Din foietaj se executa vol-au-vent ( ca niste cuibulete ), care se coc la cuptorul incins bine, cateva minute pana ce se rumenesc.
Sosul de ciuperci se prepara astfel : se soteaza la tigaie ciuperci champignon taiate in felii subtiri, cu putin ulei, se adauga sare, putin usturoi taiat marunt, oregano, se stinge cu putin vin alb si se adauga la sfarsit smantana lichida. Se mai fierbe putin pentru omogenizare.
Buchetelele de broccoli se fierb in apa cu sare, pana ce devin un pic crocante.
Turnuletul de carne gratinat se pune pe o farfurie, langa el se aranjeaza vol-au-vent-ul in care s-a pus sosul de ciuperci, apoi broccoli si se decoreaza cu ardei gras taiat in fasii subtiri ( julienne ).
Daca ti-a placut reteta noastra "TURNULET GRATINAT DIN PORC SI VITA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Pui pe sticla

Pui pe sticla

Spalati bine puiul si-l introduceti asa intreg pe o sticla de bere curatata de eticheta, sarati,

11 voturi    11 comentarii
1h
Fripturi
Cosulete din muschiulet de porc afumat

Cosulete din muschiulet de porc afumat

Se fac 6 cosulete din aluminu, care se impatureste in patru sa fie mai gros. Se pun feliile

2 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 iulie 2011

    Foarte bine arata, precis si foarte gustos!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2010

    Bun,bun,bun...

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 decembrie 2009

    Hmmm,ce bine arata!!!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 02 decembrie 2009

      Delicios

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

35 min

2 voturi

Ingrediente

  • INGREDIENTE PT. 4 PORTII:
  • - muschi de vita - 0.350 kg
  • - muschi de porc - 0.350 kg
  • - ulei masline - 0.100 L
  • - sare
  • piper
  • - branza mozzarella - 0.100 kg
  • - rosii - 0.100 kg
  • - broccoli - 0.200 kg
  • - foietaj - 0.200 kg
  • - sos ciuperci
  • - ardei gras - 0.100 kg

Raporteaza reteta

Retete
de VALENTIN LITA
RULOURI DE COD LA CUPTOR

RULOURI DE COD LA CUPTOR

Doua fileuri de cod se aplatizeaza usor, se condimenteaza cu amestecul pentru peste. Spanacul proaspat

8 voturi    4 comentarii
25 min
Mancaruri cu peste
FRIGARUI MUNTENESTI

FRIGARUI MUNTENESTI

Ficateii de pui se taie in bucati. Ardeiul gras se taie in bucati mari. Ciupercile se taie in patru.Kaizerul

8 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
SALATA ARTEMIS

SALATA ARTEMIS

Salata verde se spala bine, se taie in fasii fine. Pieptul de pui se frige pe gratar, dupa care se

12 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte bine arata, precis si foarte gustos!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Friptura de ceafa de porc la cuptor