TURNULET GRATINAT DIN PORC SI VITA

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
medie
TURNULET GRATINAT DIN PORC SI VITA

Ingrediente

  • INGREDIENTE PT. 4 PORTII:
  • - muschi de vita - 0.350 kg
  • - muschi de porc - 0.350 kg
  • - ulei masline - 0.100 L
  • - sare, piper
  • - branza mozzarella - 0.100 kg
  • - rosii - 0.100 kg
  • - broccoli - 0.200 kg
  • - foietaj - 0.200 kg
  • - sos ciuperci
  • - ardei gras - 0.100 kg

Mod de preparare

MUschiul de vita si cel de porc se portioneaza (in cate 4 transe fiecare ), se aromeaza cu sare , piper si ulei de masline si se gatesc pe gratar pe o parte si pe alta. Se asambleaza apoi sub forma de turnulet, cate o transa de porc si una de vita pentru o portie, alternativ cu felii de mozzarella si de rosii, dupa care se baga la cuptor pentru gratinare.

Din foietaj se executa vol-au-vent ( ca niste cuibulete ), care se coc la cuptorul incins bine, cateva minute pana ce se rumenesc.

Sosul de ciuperci se prepara astfel : se soteaza la tigaie ciuperci champignon taiate in felii subtiri, cu putin ulei, se adauga sare, putin usturoi taiat marunt, oregano, se stinge cu putin vin alb si se adauga la sfarsit smantana lichida. Se mai fierbe putin pentru omogenizare.

Buchetelele de broccoli se fierb in apa cu sare, pana ce devin un pic crocante.

Turnuletul de carne gratinat se pune pe o farfurie, langa el se aranjeaza vol-au-vent-ul in care s-a pus sosul de ciuperci, apoi broccoli si se decoreaza cu ardei gras taiat in fasii subtiri ( julienne ).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise