autor:

ALINA BANICA

» » , , Salate, Salate, Sosuri

Tzatzichi

Autor: ALINA BANICA (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 02 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ALINA BANICA (Chef de cuisine)   
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 02 mai 2010

Ingrediente
- 500 ml iaurt gras, - 3 castraveti mari, - 1 legatura usturoi verde, - 2-3 catei de usturoi, - 1 ardei iute, - 1 legatura marar, - 30 ml ulei de masline, - zeama de la o lamaie, - sare, - piper.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

49 voturi

Mod de preparare

1. Se curata castravetii de coaja si se dau pe razatoarea mare. Se adauga sare si se amesteca. Se lasa timp de 15 minute.
2. Intre timp se toaca usturoiul verde, ardeiul iute, se piseaza cateii de usturoi, se toaca mararul si se adauga iaurtul.
3. Dupa 15 minute se scurg castravetii de zeama lasata si se adauga in bol cu celelalte ingrediente.
4. Se potrivesc de sare si piper, se adauga uleiul de masline si zeama de lamaie.
5. Se poate servi ca salata sau ca digestiv dupa terminarea mesei.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tzatzichi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Paste cu carne de vita si sos bechamel (reteta video)

Paste cu carne de vita si sos bechamel (reteta video)

Etapa1 Fierbim pastele cu sare si ulei timp de 7 minute sau timpul indicat pe ambalajul pastelor. Etapa

6 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Sosuri
Pui cu ghimbir si piure de cartofi dulci

Pui cu ghimbir si piure de cartofi dulci

Amesteca coaja rasa de la 1 lamaie verde si zeama de la 2 lamai verzi cu mierea, ghimbirul macinat,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Sosuri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine):

    Am fost de destul de multe ori in Grecia si am mancat aceasta salata, dupa unii, sau sos, dupa altii, de destul de multe ori, dar de fiecare data era diferita. Fiecare isi punea amprenta proprie. Eu am pregatit-o asa cum am perceput-o eu. Si nu sunt singura... Am adaugat aici cateva retete de tzatzichi, fiecare originala in felul ei, dar nu inseamna ca nu este cea corecta. Reteta 1 Ingrediente: • 1 castravete, • 50g iaurt, • 100g morcov, • 200g smantana, • 50g usturoi, • 50g ulei, • piper, • sare dupa gust. Mod de preparare: Castravetele dat prin razatoarea mare cu tot cu coaja, se stoarce foarte bine, se amesteca cu iaurt, smantana, morcovul dat pe razatoarea mica si usturoiul. Dupa aceea se adauga uleiul. Toate se amesteca foarte bine. Se serveste cu friptura si garnitura de cartofi pai. Reteta 2 Salată Tsatsiki 1 castravete, 500 g iaurt, 200 g smântână, 50 g usturoi, 50 g ulei, sare, piper Preparare: Castravetele se dă pe răzătoare şi se scurge apoi sucul lăsat . Se amestecă apoi cu ulei, iaurt, smântâna şi usturoiul dat tot pe răzătoare. Se potriveşte de sare şi piper. Se serveşte la fripturi cu garnituri de cartofi pai, ţărăneşti sau chiar piure. Reteta 3 Ingrediente: 500 g iaurt 2 castraveciori 2 catei de usturoi, o legatura de marar sare, piper, Mod de preparare: Se spala castravetele, se curata de coaja si se taie cubulete mici (cat de mici puteti). Se pun bucatile de castravete intr-o strecuratoare si se apasa cu o lingura usor pe ei ca sa mai eliminam un pic din apa. Cateii de usturoi curatati se piseaza si se amesteca cu castravetii. Se adauga iaurtul, mararul tocat marunt. Se condimenteaza cu sare si piper si se pune la rece. Se serveste cu paine prajita, ca aperitiv. Bon Apetit! Reteta 4 Tsatsiki (mâncare grecească) Ingrediente: 200 g iaurt, 1 castravete, 4 căței de usturoi, sare, oțet, ulei. Preparare: se scurge iaurtul de zer. Se curăță castravetele, se spală și se rade pe răzătoarea mare. Se sărează bine și se lasă să stea 15 minute. Apoi se stoarce. Se curăță usturoiul, se spală și se zdrobește sau se toacă mărunt. Se amestecă iaurtul cu castravetele stors și usturoiul. Se pune oțet și ulei după gust. Reteta 5 Salata tsatsiki Tzatziki sau tsatsiki este o salata-sos grecesc picant si racoritor. Sosul este usor de preparat si merge la tot soiul de fripuri.Tzatziki se prepara din 500 grame iaurt gras, o jumatate de castravete bulgaresc sau 2 -3 castraveti cornison, usturoi, sare, piper, chimen si marar. In locul acestor condimente puteti cumpara condimente speciale pentru Tzatziki, care se gasesc aproape in orice Mentionez ca aceste retete nu sunt ale mele, ci doar vreau sa arat ca imaginatia nu are limite...

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Alina Buga , 30 iulie 2014

    asa vrea sa fac si eu reteta

  • Fara foto

    ary (Bucatar sef) , 06 iulie 2011

    ...la final picurati si cativa stropi de OUZO,ii da o aroma aparte...

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 31 august 2010

    Imi place ft mult!!

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 11 iulie 2010

      Nu stiu cat este de corect, dar daca o stiti dumneavoastra pe cea corecta, ar trebiu sa o postati ca sa o aflam si noi cei nestiutori...

    • Fara foto

      popa alina , 30 iunie 2010

      nu este reteta corecta

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 13 iunie 2010

      Foarte fina si apetisanta; racoritoare pentru zilele de vara.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 24 mai 2010

      Cred ca este o bunatate !

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 04 mai 2010

      Este foarte gustoasa, racoroasa si hranitoare in acelasi timp.

    • Fara foto

      mira (Chef de cuisine) , 03 mai 2010

      Chiar cade bine acum ca s-a incalzit vremea. Reteta este binevenita.

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 03 mai 2010

      Cred ca usturoiul, ardeiul iute si zeama de lamaie se pot pune dupa gustul fiecaruia. Noi de obicei mancam mai condimentat.

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 03 mai 2010

      Imi place foarte mult!

    • Fara foto

      burdulea maria elena , 03 mai 2010

      Foarte gustos, e bun!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 03 mai 2010

      O salata tare racoritoare si buna.Eu nu pun asa de mult usturoi,dar o sa incerc sa vad cum este.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

49 voturi

Ingrediente

  • - 500 ml iaurt gras
  • - 3 castraveti mari
  • - 1 legatura usturoi verde
  • - 2-3 catei de usturoi
  • - 1 ardei iute
  • - 1 legatura marar
  • - 30 ml ulei de masline
  • - zeama de la o lamaie
  • - sare
  • - piper.

Raporteaza reteta

Retete
de ALINA BANICA
Crochete de pangasius

Crochete de pangasius

1. Se face o marinata din apa, sare, piper, dafin si otet si se pune la foc. 2. Cand incepe sa fiarba

10 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Salata de ciuperci cu verdeturi

Salata de ciuperci cu verdeturi

1. Se curata ciupercile si se frig pe gratar, apoi se lasa la racit. 2. Se toaca prazul, ceapa si

3 voturi    2 comentarii
1h
Salate de legume
Iepure de camp cu verdeturi si masline

Iepure de camp cu verdeturi si masline

1. Se spala carnea de iepure si se portioneaza. 2. Se prepara o marinata din ceapa uscata, piper

7 voturi    4 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

ary (Bucatar sef)

...la final picurati si cativa stropi de OUZO,ii da o aroma aparte...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Sos de lamaie cu ulei Sos de lamaie cu ulei

Acest dressing se poate folosi la peste pe gratar sau la cartofi. Stoarcem lamaile si le pun in pahar, adaugam uleiul si cu un mixer

0 voturi    0 comentarii
10 min
Sosuri
Marinada de miel Marinada de miel

Fasonam pulpa de miel si scoatem oasele. Coasta de miel o portionam in bucati mai mici. Intr-un vas, amestecam condimentele cu delikat

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti
Paste Cu Ton Si Masline