Varza de bruxelle

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Varza de bruxelle

Ingrediente

  • 400 gr varza de bruxelle (eu am folosit congelata la 4,79 lei)
  • 2 lingura de unt sau margarina
  • 2 linguri de faina alba
  • 2 linguri de smantana
  • 80 - 100 ml lapte rece
  • 2 oua
  • 200 gr cascaval ras
  • 2 linguri de pesmet
  • 9 felii de salam
  • sare, piper, alte condimente

Mod de preparare

Am pus varza la fiert cu putina sare, pentru 10 minute. Un vas pentru cuptor se unge cu o lingura de unt sau de margarina, dupa preferinte. Eu am folosit margarina. Dupa ce am scurs varza, am asezat-o in acest vas. Cele 2 oua se bat cu jumatate din cantitatea

de cascaval si se toarna peste varza. Smantana se desface cu laptele rece si se toarna peste celelalte. La fel am procedat si cu cealalta lingura de margarina pe care am topit-o si am amestecat-o bine cu faina alba. Se folosesc si condimentele intre straturi. La urma am intins feliile de salam, am presarat cele 2 linguri de pesmet si ce a mai ramas din cascaval. Am pus la cuptor pentru 20 - 30 de minute. E tare bun! Trebuie avuta grija sa nu se fiarba varza de bruxelle prea mult. In rest e foarte simplu de pregatit.

Reteta aceasta am gasit-o pe net la http://gospodini.blogspot.com/, numai ca eu am adaugat in plus cele cateva felii de salamior.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Doriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa
Budinca de cozonac

Budinca de cozonac

Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.

Budinca de cozonac
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise